Автор Тема: BMW Club Macedonia СОБИР Скопје 25.05.2014 !  (Прочитано 38529 пати)

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1451
Одг: BMW Club Macedonia СОБИР Скопје 25.05.2014 !
« Одговори #45 на: 23 Мај 2014, 21:22:02 pm »
Не го велам ова заради тоа што нема да одам, туку чисто да кажам дека немаме ние култура за ваков собир. Не зборам за изложба. Видов Битола што се случуваше. Се паркираа колите и почна гужвата. Затворен простор од луѓе и в средина некој шо шлајфова на седум илјади обртаи со Бемвето. Петка. Седумка. Имаше и 316ки.. Извадени мобилни и апарати за снимање, како да виделе гола мечка оро кај што игра. Имаше и такви што шлајфоваа околу коли. Ме фаќаше страв и ми идеше да си заминам, не дај боже, некој ќе се залепи во некоја паркирана кола.

Верувам дека истото ќе се случува и Скопје на 25ти. Камо да не е така. Убаво да си помините.

Еве чисто да видите како треба да изгледа еден собир/изложба на Бемве. Сликите се од настанот Bimmerfest, како официјален кој се одржува во неколку региони низ Светов. Западен, источен, Европски, Амерички итн. Баш изложба како што треба. Паркирани коли од најстаро до најново во трева, музика, јадење и пиење.

Пред или после настанот, прават тури со возење. Ова беше најавено и во собирот во Битола, но од шлајфовањата ваљда немаа време за тоа.

Знам дека ова не можиме да го постигниме кај нас, но можи да се допри барем дел од тоа.

Сега можи некој ќе речи: „Ами, напрај бе ти поубав собир!“.
Не реков дека можам да направам, напротив, само пишувам како би требало да изгледа.

Поздрав :)

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #46 на: 23 Мај 2014, 22:45:11 pm »
На 25ти нема да има можност за шлајфување, палење гуми и правење глупости поради локацијата. Доколку некој сака да прави такви работи после собирот слободно ќе го придружиме со неколку коли до друго место каде што нема да има опасност да удри некој или да направи штета :) . Крај краева BMW собир е, и во Германија се палат гуми и се прават глупости (на јутуб има мал милион видеа). После собирот планирано е да се направи пристојна вожња низ Скопје и да направиме кафе дружба во Сити Мол. Се надеваме дека се ќе помине во најдобар ред.

Иначе да, морам да се согласам дека собир како тој од сликите погоре би бил идеален за членови од BMW Club Macedonia. Се надеваме дека во иднина ќе го достигнеме тоа ниво, секој нареден собир се трудиме да го направиме подобар од претходниот :)

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #47 на: 23 Мај 2014, 23:15:28 pm »
@Extreme , сето тоа што го кажа и наведе во сликите го знам одамна, ама распрашај се за тој бимерфест колку шушки се потрошени :)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #48 на: 24 Мај 2014, 01:03:39 am »
Radi muabetot pogore na extreme se otkazav od bilo kakov vw sobir

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #49 на: 24 Мај 2014, 01:52:00 am »
Најлесно е да се откажеш...

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #50 на: 24 Мај 2014, 10:20:55 am »
@Ако со таа мисла си секогаш никогаш нема да отидеш на собир и да го претставиш тоа што го имаш, што ќе смени ако не одиш на собири ? факт е дека сме светлосни години назад од европските држави, се што поминале тие мора и ние за да дојдеме до некое ниво, не можи да ги стигнеме одма, и како што кажав, бимерфест и вортерс коштаат не се направени со 3000 денари во џеп :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #51 на: 24 Мај 2014, 10:37:17 am »
За организирање збори, и тотално го оправдувам, знаејќи каква недорасната дечурлана има во VW Club MKD.
Јес да сме многу помала клиентела и од БМВ и од Волксваген, али на првиот (и засега единствен) собир на Алфа Ромео МК, колите се паркираа и не се мрднаа од место до сам разлаз. Се изнаправивме муабет во мирна атмосфера. После тоа си направивме тривијална вожња низ Центар, ја извозевме Илинденска и се приклучивме на Карклуб собирот во градски парк.
Настаните никаде не беа организирани според правилник, да се молат присутните да не прават екцеси. Не, беше кажано "толку и толку саат, Холидеј Инн", другото сами го договоривме после. И ден денес се чудам како без никаква организација, сепак испадна еден од најцивилизираните собири во Македонија.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #52 на: 24 Мај 2014, 11:03:58 am »
Одлично штом така сте поминале, такви циркузи и ние решивме да нема овај пат, да ги спитомиме малку членовите да видат дека не е се во горење гуми , да разменат искуства кој што како поминал со своето возило дали е задоволен - не е итн. мислам дека утре се ќе биди во најдобар ред :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #53 на: 24 Мај 2014, 12:13:37 pm »
Zatoa Vw club Macedonia si pravi privatni sobiri so 5,6,7,8 koli :D
Drugite neka se tepaaat :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #54 на: 24 Мај 2014, 12:15:10 pm »
Алфа собирот бил мирен пошто ке се разлетаат предници на сите страни :) :) :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #55 на: 24 Мај 2014, 12:25:46 pm »
Мислам дека нема потреба од многу тупење на темава за да не биде уништена....

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1451
« Одговори #56 на: 24 Мај 2014, 12:38:18 pm »
@Ако со таа мисла си секогаш никогаш нема да отидеш на собир и да го претставиш тоа што го имаш, што ќе смени ако не одиш на собири ? факт е дека сме светлосни години назад од европските држави, се што поминале тие мора и ние за да дојдеме до некое ниво, не можи да ги стигнеме одма, и како што кажав, бимерфест и вортерс коштаат не се направени со 3000 денари во џеп :)

Јас сум секогаш за собир/изложба ремче, но не таков каков што наведов погоре.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #57 на: 24 Мај 2014, 13:22:55 pm »
Тогаш сите како членови ќе се заложиме и ќе помогнеме за понатаму да биди што подобро, ние како организатори пробуваме да направиме нешто со што е можно помалку трошоци да не наплаќаме влезници за да не не наречат вакви такви перачи на пари, ама за да биди се тип топ по пропис со сите намирници треба да се вложи некоја сума која би се собрала ако секој член одвои барем 50-100 денари за клубот и може да направиме нешто што веќе ќе наликува на бимерфест :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: BMW Club Macedonia СОБИР Скопје 25.05.2014 !
« Одговори #58 на: 25 Мај 2014, 09:36:36 am »
Каде точно е собиров? Имам некои гости странци кои сакаат да дојдат и да погледнат.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: BMW Club Macedonia СОБИР Скопје 25.05.2014 !
« Одговори #59 на: 25 Мај 2014, 09:46:28 am »
This year!!!