Автор Тема: Ferrari  (Прочитано 341118 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Ferrari
« Одговори #600 на: 04 Јуни 2012, 13:34:36 pm »
Па баш не гледам дека нешто мила ти беше до сега маркава. И јас не би сакал моето лого да стои на изложба на погребални ковчези или урни. И нема ништо против момчето, туку против погребалното што се qрчи и прави изложби од таков тип...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #601 на: 04 Јуни 2012, 13:39:58 pm »
Ја мислам дека овакви податоци без веродостоен линк треба да се бришат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #602 на: 04 Јуни 2012, 13:47:50 pm »
Па баш не гледам дека нешто мила ти беше до сега маркава. И јас не би сакал моето лого да стои на изложба на погребални ковчези или урни. И нема ништо против момчето, туку против погребалното што се qрчи и прави изложби од таков тип...

Ја мислам дека овакви податоци без веродостоен линк треба да се бришат.

On a business level, if Ferrari loses one sale from this, they already lost money, as the $46,000 settlement is much less than the cost of a Ferrari. And we know that if anybody in that family (or group of friends) is wealthy and in the mood for a sports car, they would not buy a Ferrari after this incident. Not only that, but in the case that Ferrari loses the court battle to be held in October (and let’s hope they do lose,) then the only thing they got out of this was a bunch of bad press and lost respect.

http://www.automoblog.net/2007/09/04/ferrari-sues-funeral-home-over-dying-boys-wish/

http://www.topspeed.com/cars/car-news/ferrari-sues-over-dying-boy-s-dream-ar42785.html

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #603 на: 04 Јуни 2012, 13:51:20 pm »
se nadevam ke izgubat mnogu poveke od sudskata bitka.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #604 на: 04 Јуни 2012, 13:52:17 pm »
Toj sto resil da kupi Ferrari,ova nema ni u sekunda da go pokoleba.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #605 на: 04 Јуни 2012, 13:55:57 pm »
+1

Ова ефорум за коли а не за политики,не дека не треба да се прави муабет за политиките, се си е во ред тоа ама да мрзиш одреден тип на марка некоја која има многу типови на коли поради политика не е ок. Моја гледна точка. :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #606 на: 04 Јуни 2012, 13:56:16 pm »
Toj sto resil da kupi Ferrari,ova nema ni u sekunda da go pokoleba.

Ferari ocigledno se zainteresirani  samo za onie koi mozat da si dozvolat Ferari.
Ostanatite fanovi (kako vas tuka) moze samo da popijat copyright tuzba za da iscedat uste nekoe evro.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #607 на: 04 Јуни 2012, 13:56:32 pm »
Многу лош маркетингшки потег, во секој случај. А тоа дали некого ова ќе го поколеба или не, не можеш да знаеш.

@LP: Капиталистички дебили се сите, со тоа што разликата е во тоа кој колку паметно ќе изигра и ќе има подобар PR. Ова е срамота за Ферари, би требало да се горди на тоа што дете на умирање го сакало нивното лого.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #608 на: 04 Јуни 2012, 13:59:31 pm »
Zero, :D :D :D, imas 200 000 i si sakal Ferrari,i ova REKLA-KAZALA ke te predomsili?  :D :D :D :D

I don't think so.

EDIT: I ako ste procitale ubavo ke vidite deka problemot ne e vo zelbata na deteto, tuku vo toa sto pogrebalnoto pretprijatie napravilo IZLOZBA.

P.S.--Ova se strasno detski muabeti, i mislam deka USA lobito treba da bidat pozainteresirani okolu toa kako edno Hyundai go mlati uste neizlezeniot "revolucioneren" 2013 Mustang.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #609 на: 04 Јуни 2012, 14:01:47 pm »
Абе шо напрајле кретенска работа напрајле, ама не треба пресудно да биде :D

Ајде фераристи бранете се :D :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #610 на: 04 Јуни 2012, 14:21:34 pm »
@cs166:

И да имам 200.000 евра, Ferrari не ми е прв на список. Не ми е ни 10-ти. И наместо толку слепо да го браниш Ферари (а тоа го правиш) размисли и прифати дека ова е страшно погрешен чекор за Ферари како бренд. Сите се утепуваат да остават подобар впечаток кај муштериите и потенцијалните муштерии, а за бренд како Ферари ова е грешка. Ферари е марка што деца ја сакаат, што ја лепат на постери по зидови, за која што сонуваат кога се деца. И кога на дете што умира од рак и толку многу ти го сака брендот што сака да му биде на урната така маестрално ќе му го прегазиш сонот, за мене си нечовек.

Ферари е Ферари, и тука нема муабет.. Ама не се ни они безгрешни, а вакви работи се особено глупави и срамотни за компанијата и за брендот. И воопшто не е рекла-казала туку е евидентиран и документиран случај, кој итекако ќе влијае на перцепцијата што ја имаат луѓето за Ферари.

И не мешај Хјундаи вс Мустанг во темава. A good offense is the best defense, тоа ми е многу јасно, ама нема потреба од тој муабет во оваа тема.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #611 на: 04 Јуни 2012, 14:23:49 pm »
Од 2007ма е случајов, сигурно завршил до сега.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #612 на: 04 Јуни 2012, 14:30:14 pm »
Детето уште е умрено?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #613 на: 04 Јуни 2012, 14:33:11 pm »
Јас само мислам дека прикаскава е тендециозно напишана од Ферари хејтери. Јасно е дека Ферари го тужи погребалното претпријатие кое си праи изложби на фенси урни и кофчези, и дека нема ништо против сиротото дете кое е злоупотребено во прикаскава, а чија копија од урната се нашла на изложбата. Верувам дека никој од Ферари не побарал да се откопа оригиналната урна и да се уништи логото за копирајт. Детето и понатаму си седи закопано во урна со знакот од неговата омилена марка. Андертејкерот е тој кој нанел штета и на детето и неговата фамилија со тоа што јавно се фали дека на своите ќупови става лого без претходно одборение за копирајт. Извини Зеро, можеби е негативен публицитет, ама ако го свртиш од копирајт страна, не е баш дека не се во право.
Ако некој продава протези со лого на ферари, без нивно одобрување, сигурно не е крив сакатиот кој купил таква протеза, туку тој што ја произвел.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #614 на: 04 Јуни 2012, 14:35:46 pm »
Simo, pisi im na Ferari da go tuzat umetnikot koj ja tetoviral devojkava.

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/12/2011/07/ferrari_tattoo.jpg