Автор Тема: Ferrari  (Прочитано 340152 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Ferrari
« Одговори #1155 на: 29 Октомври 2014, 16:15:38 pm »
Marcione е едно го*но профитерско, без сенс за традиционалните вредности. Веројатно на стејкхолдерите се задоволни, но љубителите на италијанските брендови со голема автомобилска историја сигурен сум дека не се. Еден ден, оваа „политика“ на отуѓување и гаснење на вредностите, ќе му се тресне од глава на FIAT, само чекам да видам кога ќе биде тој ден.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #1156 на: 29 Октомври 2014, 17:08:12 pm »
Јас чекам некој да го скине мајмунов, да му свирне еден куршум во брзо време.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4289
« Одговори #1157 на: 29 Октомври 2014, 17:22:52 pm »
Кај прочитавте дека ќе го продаваат? Само 10 % од акциите ќе бидат понуедени на берза...

What that means is only 10% of Ferrari's shares will initially be up for grabs. The remaining 90% that FCA owns of Ferrari will be distributed among FCA's own shareholders, first and foremost of which is the Agnelli family, which controls 30% of FCA's shares.

http://jalopnik.com/report-fiat-to-spinoff-ferrari-1652177644
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1158 на: 29 Октомври 2014, 18:20:15 pm »
Такви беа првичните информации на неколку места по белиот Нет. Сепак, мојата констатација за Маркионе останува.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1159 на: 29 Октомври 2014, 19:03:11 pm »
На Fiat му требаат пари. Загризаа добро со Chrysler, сега им требаат пари.

Всушност, на Fiat му треба целосно реновирање на гамата на возила и сериозно подобрување на финалните продукти. Ланча умре, Алфа се тегави со години а Фиат се спрема да ја понуди 19-тата изведба на 500.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1160 на: 29 Октомври 2014, 21:39:16 pm »
Се трудат да ги стигнат Audi во бројот на изведби на А4 ;D

Ти некако другачие ги гледаш работите. Сите знаат дека во Италија, на прво место е папата, на второ место е CEO на FIAT, па потоа доаѓаат Берлускони и мафија :)

На FIAT не му требаат пари, на FIAT му треба ново раководство. Не како ќе му прдне на маркионе да ги пренасочува парите, кај што полесно се умножуваат. Ако продолжи вака да скока од кол на кол, еден ден ќе заврши со кол у г`с.
Alfa ја сотре, по Giulietta - мрак. Ако угаснеш модел (159,166), потоа оживувањето и привлекувањето на потенцијални купувачи е макотрпна работа. На крајот на краиштата - ги изгубил сите оние кои би купиле замена за 159 (од било која причина). Тие отишле веќе кај конкуренцијата.
Lancia  ја сотре. Ја остави на еден модел. Зошто? Затоа што нема асална стратегија за брендовите под своја капа. Порано убаво се знаеше, FIAT за плебис, Alfa за будали, Lancia за богати екстраваганти. Сега?! Што направи од 2005 наваму? За 10 години - чорба, и тоа Боршт.

Најмал проблем се 16-те верзии на 500, проблем е што нема (барем) 3 верзии на Bravo, што нема Chroma, што нема достојна замена за Grande Punto, што нема Lancia Delta, Thesis, Thema и слични, што нема замена за 159, замена за 166...

Значи еден, единствен човек ги влече конците на целата индустрија. Како ќе му текне - така прави. Само за да ги задоволи инвеститорите и да им донесе дивиденда на крајот на годината. А со тоа и да си ја држи цврсто својата топ позиција. Еден ден, веќе ќе нема со што да жонглира, барем во Европа. Ќе тресне FIAT ко` крушка, ако нешто експресно не превземе со FIAT i Alfa (ја отпишавме Lancia веќе).
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1161 на: 30 Октомври 2014, 10:27:32 am »
Да се деси вакво нешто у Германија има да го распнат. Го пцујам откога дојде,а веќе и за тоа изгубив воља ебати диндермецото.
Море нек ги стави у пакет и Алфа и Ланчиа па белки ќе се најде некој да ги воскресне по примерот на Јагуар.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #1162 на: 30 Октомври 2014, 17:54:21 pm »
Не знам зошто толкава омраза кон Маркионе кога човекот се обидува да ги оправи брендовите под негово раковдство.

The Ferrari F1 team is in line for an injection of new cash in its quest to get back to championship winning form, after the board of the recently floated FIAT Chrysler Automobiles gave the go-ahead for a listing on the New York Stock exchange of the Ferrari car company in a few months time.

http://www.jamesallenonf1.com/2014/10/f1-team-to-get-cash-injection-as-fiat-confirms-ferrari-stock-market-floatation/
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #1163 на: 30 Октомври 2014, 18:10:09 pm »
Ги убива Lancia и Alfa, за да ги лапнат негови луѓе, наравно за ич пари.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #1164 на: 30 Октомври 2014, 20:38:25 pm »
Ланчиа и Алфа се мртви веќе долго време. Реално едниот од тие два бренда мора да замине во историјата, што веќе се случи(Ланчиа ќе се продава само во Италија).

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #1165 на: 30 Октомври 2014, 22:43:03 pm »
Го продава ФЕРАРИ,најјак автомобилски бренд во светот,единствениот бренд кој работи од година во година со се поголема зарабортка(не ги есапам Крајслер).
Од што планира да вади пари,си мисли одма ќе продава по 2 милиона Алфи со моторчиња од Крајслер?

-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1166 на: 30 Октомври 2014, 22:55:28 pm »
Не го продава Ферари, туку 10% од акциите ќе одат на продажба.

Пак ќе си бидат истите луѓе газди на Ферари како до сега.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #1167 на: 30 Октомври 2014, 23:03:20 pm »
И другите 90% ќе ги подели,како што разбрав сразмерно на тоа кој колку има удел во Фиат,најмногу Агнели фамилијата со 30%.
Со таа делба добиваат само акционерите кои ќе лапаат повеќе пари,никој друг,тоа е продадено за мене.

ЕДИТ:Ќе почнат акционерчињата да се мешаат кај што не им е место,ќе си направат СУВ,и ајт се у курац.
-J.Clarkson

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1168 на: 01 Ноември 2014, 18:37:19 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #1169 на: 02 Ноември 2014, 14:41:33 pm »