Masloto koe go koristis vo gradacija 10w40 e polusintensko maslo.
Toa sto e GM ne znaci deka e najdobroto maslo za tvojot GM motor. Cena od 1200 denari za 5litri e stvarno evtino, ama nemora da znaci deka e loso.
Ako ne si zadovolen nema da zgresis ako probas so masla za koi se poznati i provereni uvoznici, zaradi spomenatite falsifikati.
Maslo vo metalna konzerva teska rabota, slab izbor, ja nesto nemam ni videno takvo nesto kaj nas. Na vremeto Selenia.
Ako sakas pokvalitetno maslo mozes da probas so sintetsko maslo 5w40.
Masla so poznati uvoznici gi ima dosta kaj.
Dosta faleni ovdeka se Liqui Moly, Total, Motul...
Za tvojot motor koj e od postara generacija verojatno ke ti odgovaraat site masla koi se za benziski motori, so full SAPS.
Najdobro proveri si koja specifikacija e za tvojot motor za sekoj slucaj.
Eve od iskustvo od mene preporaka za dve masla vo sreden rang na cena/kvalitet, ednoto polusintetsko drugoto sintetsko (nema da navlagam vo temata full sintetik taa e dolga i siroka).
Od polusintetsko odlicno mi e pokazano Mobil 2000 10W40, ova tocam na postarata Honda veke nekolku pati. Istata e na plin. 1600den za 4litra
Od sintetsko odlicno mi e pokazano Valvoline 5w40, ova tocam vo ponovata Honda. Vo Makpetrol mi go naplakaa 450den za litro.
Polusintetskoto go menuvam na okolu 7000km, sintetika na 10.000km, mesovita voznja.
Generalno vo princip sintetikata e poskapa ama mozes poveke da ja vozis.
Taka da cenovno isto ke ti dojde.
Valvoline e mnogu retko spomnat ovde na forumot.
Moite iskustva se mnogu pozitivni.
A sega skoro citav i dosta testovi i hemiski analizi za Valvoline.
Vo amerika se rangirani odma zad najkvalitetnite na Amsoil i Redline.
Kaj nas uvozniuk bese Makpetrol, a sega e Euroimpex. Dali e isto so americkoto neznam.
Kaj mene motorot prede so Valvoline.
Nema da spomenam drugi masla koi se dvojno ili trojno poskapi od toa sto veke go koristis, niti ima potreba za tvojot motor.