Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Или пак колеш му прај за 100% сервисерот, бидејки 1000 ден. 5 литри е маслово... За сигурност смени си го порано не чекај 10 000км
Ај уште еднаш, дојде време за мењање... Да одам со Ардека 5-30/40 ? Или има и нешто подобро...
Тотал кварцот 5W 40 истера 7500км без никаков проблем и наеднаш изгуби своиства и почна нагло да го троши и го сменив.До 7500км еден грам уље немаше потрошено!По повеќе дискусии на форумов решив да пробам со Ликви Моли и по препорака на продавачот 10W 40 купив, го сменив и по 1000км вчера на одење за Струга, после Битола ми светна на борд проблем со уљето. Застанав кренав мерачот за уље и си има како што треба, дотурив ептен малку и продолжив, угаси индикаторот на бордот. Во Струга пак светна уљето на борд, пак дотурив и во Прилеп кога го кренав мерачот си имаше како што треба уље ама јадното уље = ВОДА не прави мрсно ни на прстите...Истиот случај со истото уље и кај другар мој.Утре одам и барам пари назад од овластениот од аутомакедонија за Кавадарци!Фалби, Фалби леле мајко - маде од овца.Крај со експерименти со уље!Знам дека имаше пишано назад во темата ама ако може некој да ми каже каде во Скопје има оригинал Селениа да се јавам и да прашам дали некој е застапник за Кавадарци или Неготино и да си купам.
Momci edno prasanje.Dali nekoj znae sto tip na maslo e orginal VW 5w 40. Sinteticko ili polusinteticko? Nema marka ili brend tuku oficijalno maslo na vw grupacija made in Germany.specifikacii VW 502.00-505.00, VW 505.01
А претходно, со Selenia/Petronas? Имаше потрошувачка?
Цитат: Bojan j на 24 Септември 2012, 01:38:55 amАј уште еднаш, дојде време за мењање... Да одам со Ардека 5-30/40 ? Или има и нешто подобро...Слободно терај си Ардека 5-30 за фиестата. Бонбона.
Цитат: Falanga на 28 Септември 2012, 01:29:14 amЦитат: Bojan j на 24 Септември 2012, 01:38:55 amАј уште еднаш, дојде време за мењање... Да одам со Ардека 5-30/40 ? Или има и нешто подобро...Слободно терај си Ардека 5-30 за фиестата. Бонбона.Маршер нема на залиха.... а ми треба веројатно за утре, така да ќе одам на ЛМ или Мобил... ЛМ има во КарМакс 100%, а за Мобил кој е увозник да не знаете ? Или каде го има... ?