Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1802802 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #330 на: 03 Февруари 2012, 13:36:23 pm »
Tuka na rabota imam edni komsii uvezuvaat ina znaci oni se ekskluzivni pretstavnici za ina od pred 4 god,site sto koristat mineralno ili polu-sinteticko ulje slobodno od kaj ovie,neznam kolku se kvalitetni ali ne se fals sigurno,cenite blagi se:)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #331 на: 28 Февруари 2012, 16:21:35 pm »
според мене ја бар така мислам и сум уверен дека MOBIL уљето неме везеее вода не видена и тоа мн.луге го казале со го користеле дека него бива и јас го пробав везе нема од уље а др.незнам несум се интересирал и не сум ги пробал
:D :D :D

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #332 на: 28 Февруари 2012, 16:24:47 pm »
Зoшто никој досега нема спомнато Shell? Гледам има на Макоил и низ некои други места, еве сега мислам има и во трговскиот во БТ. Копии се  или што е проблемот?
Еве немам мн искуство со масла, како стои тоа што го ставам, во однос на овие другите марки? (Total, Shell, LM, итн)
зосто го измајмунисаа и тоа не чини затоа чисти малверзации и глупости...

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #333 на: 28 Февруари 2012, 16:26:47 pm »
shell e top maslo, za pretpocitanje e :) Aral od iskustvo go preporacuvam ama samo Supertronic.
Арал да топ е јас го користам ставав и шел нечини

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #334 на: 28 Февруари 2012, 19:44:17 pm »
според мене ја бар така мислам и сум уверен дека MOBIL уљето неме везеее вода не видена и тоа мн.луге го казале со го користеле дека него бива и јас го пробав везе нема од уље а др.незнам несум се интересирал и не сум ги пробал

Ако не бива уље што кошта 900 ден литар, незнам кое друго би било добро. Mobil1 е баш најдоброто уље кое продуцира максимална снага на моторот...

http://www.performanceoilnews.com/oils_against_oils.shtml

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #335 на: 28 Февруари 2012, 19:45:35 pm »
А што ќе кажете за ROWE моторните масла? Да споделите некакво искуство за нив?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #336 на: 28 Февруари 2012, 21:10:34 pm »
Го користев во Форд Ескорт 1.8 ТД и одлично е околу 5000 км, после нагло ги менува својствата - почнува да се троши, колата е побучна и тн. Незнам - многу го фалеа на ТВ и по новини (разни награди и сл.), а има и „ќерка“ I.G.A.T кое е исто така фино уљенце ... A aко го прашаш ЛП ќе ти каже дека е нај тапа уље :D

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #337 на: 28 Февруари 2012, 21:31:14 pm »

Ако не бива уље што кошта 900 ден литар, незнам кое друго би било добро. Mobil1 е баш најдоброто уље кое продуцира максимална снага на моторот...

http://www.performanceoilnews.com/oils_against_oils.shtml
да затоа пајташи идат и молат да купуваат по автоделови зосо ептен им е барано и тросено уљето

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #338 на: 28 Февруари 2012, 21:36:37 pm »
Не брат - него зашо тие пајташи едвај завршија средно, а сеа сакаат да бидат професори на УКИМ.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #339 на: 28 Февруари 2012, 21:59:11 pm »
Не брат - него зашо тие пајташи едвај завршија средно, а сеа сакаат да бидат професори на УКИМ.
незнам како и да е јас зборам од една гледна точка, братучедми има авто делови и штогод да посакас за некоја кола јас верувам дека го има у дукан у секое време. кока он дојде ред да реце колку души ми рекоа не го бидува нај нај уљето и веке у дуќан не го носам тоа знаци нешто не штима изгледа а ако на некој му е убаво ова уље јас не мозам да му го оспорам тоа слободно нека си го става тоа негова желба :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #340 на: 28 Февруари 2012, 22:15:58 pm »
Го користев во Форд Ескорт 1.8 ТД и одлично е околу 5000 км, после нагло ги менува својствата - почнува да се троши, колата е побучна и тн. Незнам - многу го фалеа на ТВ и по новини (разни награди и сл.), а има и „ќерка“ I.G.A.T кое е исто така фино уљенце ... A aко го прашаш ЛП ќе ти каже дека е нај тапа уље :D

Јас такво искуство имав со BP кое порано го имаше, а сега го нема, и тоа на 7000 км, потоа лошо искуство со Тотал кое го исфрлив од употреба и сум моментално на ARECA од кое масло сум супер задоволен...
За ROWE ме занимаше, прво пошто не е искомерцијализирано, а самото тоа повлекува дека нема фалц, односно нема интерес за такво нешто и со самото тоа мислам, но можеби е погрешно, дека и квалитетот му е запазен.
А за ЛП не ме интересира што ќе каже, јас прашувам луѓе со искуство и луѓе кои имале директна допирна врска со нешто, а не некој да филозофира без факти :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #341 на: 28 Февруари 2012, 22:22:58 pm »
Носи некој AGIP kaj nas?

http://www.ajpoil.com/productDescription.aspx?id=5

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #342 на: 28 Февруари 2012, 22:32:54 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #343 на: 28 Февруари 2012, 22:43:35 pm »
Изгледа само за мотори и скутери :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #344 на: 28 Февруари 2012, 22:46:41 pm »
Исто и за Motul ... :/