Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ова масло е само за некои коишто мал сервис правеле на поголеми интервали. Кај мене секогаш е било на 10к а неколку пати и на помалку од 10к. Моторот ми е претерано чист за годините и километражата што ја има. Видов пишува дека не праќаат до кај нас........
Цитат: Coco на 22 Септември 2026, 19:55:21 pmОва масло е само за некои коишто мал сервис правеле на поголеми интервали. Кај мене секогаш е било на 10к а неколку пати и на помалку од 10к. Моторот ми е претерано чист за годините и километражата што ја има. Видов пишува дека не праќаат до кај нас........Ne bi rekol deka e samo za tie sto pravele na dolgi intervali. Sto praime so novive direkt motori koj sto produciraat eden kup garez?Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Цитат: nikola_bb на 22 Септември 2026, 19:57:12 pmЦитат: Coco на 22 Септември 2026, 19:55:21 pmОва масло е само за некои коишто мал сервис правеле на поголеми интервали. Кај мене секогаш е било на 10к а неколку пати и на помалку од 10к. Моторот ми е претерано чист за годините и километражата што ја има. Видов пишува дека не праќаат до кај нас........Ne bi rekol deka e samo za tie sto pravele na dolgi intervali. Sto praime so novive direkt motori koj sto produciraat eden kup garez?Sent from my SM-S938B using TapatalkАко се возат исклучиво градска вожња и кратки дистанци тогаш се согласувам дека и за нив ова би имало ефект. Кола што редовно ја возиш на отворен пат и ја оставаш да "диша" и редовни сервиси нема такви проблеми.
Цитат: Coco на 22 Септември 2026, 21:00:17 pmЦитат: nikola_bb на 22 Септември 2026, 19:57:12 pmЦитат: Coco на 22 Септември 2026, 19:55:21 pmОва масло е само за некои коишто мал сервис правеле на поголеми интервали. Кај мене секогаш е било на 10к а неколку пати и на помалку од 10к. Моторот ми е претерано чист за годините и километражата што ја има. Видов пишува дека не праќаат до кај нас........Ne bi rekol deka e samo za tie sto pravele na dolgi intervali. Sto praime so novive direkt motori koj sto produciraat eden kup garez?Sent from my SM-S938B using TapatalkАко се возат исклучиво градска вожња и кратки дистанци тогаш се согласувам дека и за нив ова би имало ефект. Кола што редовно ја возиш на отворен пат и ја оставаш да "диша" и редовни сервиси нема такви проблеми.Direct injection kako sakas vozi go. Radi nacinot na koj raboti sekogas ke ima kup garezSent from my SM-S938B using Tapatalk
Цитат: nikola_bb на 22 Септември 2026, 21:10:39 pmЦитат: Coco на 22 Септември 2026, 21:00:17 pmЦитат: nikola_bb на 22 Септември 2026, 19:57:12 pmЦитат: Coco на 22 Септември 2026, 19:55:21 pmОва масло е само за некои коишто мал сервис правеле на поголеми интервали. Кај мене секогаш е било на 10к а неколку пати и на помалку од 10к. Моторот ми е претерано чист за годините и километражата што ја има. Видов пишува дека не праќаат до кај нас........Ne bi rekol deka e samo za tie sto pravele na dolgi intervali. Sto praime so novive direkt motori koj sto produciraat eden kup garez?Sent from my SM-S938B using TapatalkАко се возат исклучиво градска вожња и кратки дистанци тогаш се согласувам дека и за нив ова би имало ефект. Кола што редовно ја возиш на отворен пат и ја оставаш да "диша" и редовни сервиси нема такви проблеми.Direct injection kako sakas vozi go. Radi nacinot na koj raboti sekogas ke ima kup garezSent from my SM-S938B using TapatalkНе мора да значи, зависи колку добар PCV/сепаратор има.
Прашање, шевролет спарк 2011 1.0 50kw кој тип на масло и спецификација ?