Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Mahle ti se odlicni filtri toa da ne ti mati pamet.Izberi na koe ulje ke odis.Jas sega vo edna kola staviv Motul kupen od Megaautoparts, na siseto pisuva Made in Belgium.Nikas ne bi kupil od kaj nas Mobil, Shell ili Castrol.Da zaklucam, zemi Ravenol
За PD мотори:VW 505.01 до 15,000км, илиVW 506.01 до 30,000км. (ваквите ретки се)
Цитат: Power to the people на 25 Мај 2023, 08:19:36 amЗа PD мотори:VW 505.01 до 15,000км, илиVW 506.01 до 30,000км. (ваквите ретки се)Не се разбирам во vw мотори нити шо е пд зато по сообраќајна шо ви ја пуштив не знам дали има дпф или ќе се оди со 5w40 и спецификациите шо ги пиша погоре. А кој модел на масло препорачува ауди ?Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Препорачајте масло и кои спецификации и стандарди треба да ги задоволва.Ауди А3 2.0 140кс 2006г(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Цитат: vladimir_1 на 25 Мај 2023, 07:47:24 amПрепорачајте масло и кои спецификации и стандарди треба да ги задоволва.Ауди А3 2.0 140кс 2006г(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my SM-G770F using TapatalkRavenol NDT 5W40Mannol Energy Formula PD 5W40Мора добро масло за BKD мотор ако не сскаш да се слуша како да работи на 3 клипа.
Јас лично би одел на Равенол.Гарантиран квалитет и огромна разлика на ладен старт.Помала испарителност, повисок TBN број(подобро ги неутрализира киселите материјали и нуспроизводите од согорувањето што резултира со подолг век на траење на маслото и подобрена заштита од корозија) и понизок Pour Point.Разликата е околу 100 ден/литар. а можеби и помалку бидејќи Техномото Прилеп дава многу добри понуди.
Искрено и јас за тоа не дум задоволен, не можеле да порачаат за мене едно литро масло 80-90 а едно 30мина муштерии им испратив. Многу лошо од нивна страна. Инаку NDT треба да го има на лагер бидејќи го користат за некои камиони.