Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 2274418 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #8490 на: 30 Јануари 2021, 21:21:17 pm »
Јас за сервисот на МиДа имам романи да пишувам, ама нејсе.
Доволно е што кога разгледував нова кола пред неколку недели, не ги ни погледнав ни форд ни хјундаи само ради мида.
Никад више работа со ми да. Ниииикад.
Копилиња непрокопсани. Типична македонска рекетарска фирма.

Абе и ја немаше никогаш да погледнам Форд, ама бев притиснат со време и благодарение на идиотскиот однос во Порше не земав Октавија, башка и немаа мотори, имаа само дизел во понуда, требаше да чекам 4 до 6 месеци за испорака на посрана Октавија со TSI мотор, башка арогантниот однос и чувството на вина што сум дошол во салон со кеш во рака. А единствено Октавија и C-Max собираат инвалидска количка од фул сајз во гепек и ниедно друго ауто кое не е караван. Corolla тогаш беше во заминување а новиот модел не можеше сеуште да се порача па бев насанкан на тенок мраз и бидна Форд.
Абе возилото си е супер, само МИДА се врколаци невидени.
И јас сум презадоволен од фиестата, ама нивниот однос и работа не можам да ги премимам.
Никогаш нема да ги погледнам ни за ново возило ни за сервис. За мене завршија, штета што го земаа и Хјундаи.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34496
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8491 на: 30 Јануари 2021, 21:33:46 pm »
Никогаш нема да ги погледнам ни за ново возило ни за сервис. За мене завршија, штета што го земаа и Хјундаи.

Егзекли. Туку, кога веќе спомна Хјундаи, дали стварно се толку полоши возила од Форд или само ги користат како exit clause? Наводно биле кршеви механички и гаранцијата не им важела, наводно Хјундаи имале 3 години гаранција останатите 4 биле условни и делумни.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8492 на: 30 Јануари 2021, 21:34:15 pm »
После овие муабети значи убаво сум ги намирисал лани со понудата за сервис.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8493 на: 30 Јануари 2021, 23:46:49 pm »
Da ne gi urocam Euroimpex, ama zasega tamu vakvi problemi sum nemal. Isto imav problem so lev retrovizor, prijaviv problem, mi zakazaa termin, pod garancija bese, go zamenaa i tolku bese. Dodeka ne userat rabota ke ja nosam tamu. Ke vidime kolku ke izdrzat tie da se fer 😁
Ova e sramota Mida, a i mn ostanati sto go pravat. Kaj preplakjas demek "oficijalni/ovlasteni" servisi pa uste 1000000 nervi pomalku

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11167
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8494 на: 01 Февруари 2021, 08:30:59 am »
Доволно е што кога разгледував нова кола пред неколку недели, не ги ни погледнав ни форд ни хјундаи само ради мида.

тек па со АутоСК да знаеш како стојат работите...
единствена причина заради која избегавам да гледам Алфа како следно возило

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1058
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #8495 на: 01 Февруари 2021, 14:05:42 pm »
tie sto vozilata gi prodavaat so mala marzha, posle preku servisni garancii i ostanati taktiki moraat da si go povratat izgubenoto.
koga ke razmislis logicno zosto ti e potrebna garancija na novo nesto sto e izlezeno od fabrika zar ne treba po default novoto da e vo red da raboti, neli e pologicno da se dava garancija za vozila odkoga ke istecat zakonskite ramki proizvoditelot/dilerot da dava opcija za prodolzuvanje na garancijata dokolku servisot se pravi kaj niv. na kraj na kraeva ne ja dava garancijata dilerot nego proizvoditelot, kako mozze na pr. mi-da ili bilo koj drug da blokira garancija dadena od Ford??  Garantnite uslovi bi trebalo da se samo prevedeni na makedonski a ne "promeneti", edinstveno ako Ford na pr. dava posebni garancii za Mk pazar??

---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3073
« Одговори #8496 на: 01 Февруари 2021, 14:11:52 pm »
tie sto vozilata gi prodavaat so mala marzha, posle preku servisni garancii i ostanati taktiki moraat da si go povratat izgubenoto.
koga ke razmislis logicno zosto ti e potrebna garancija na novo nesto sto e izlezeno od fabrika zar ne treba po default novoto da e vo red da raboti, neli e pologicno da se dava garancija za vozila odkoga ke istecat zakonskite ramki proizvoditelot/dilerot da dava opcija za prodolzuvanje na garancijata dokolku servisot se pravi kaj niv. na kraj na kraeva ne ja dava garancijata dilerot nego proizvoditelot, kako mozze na pr. mi-da ili bilo koj drug da blokira garancija dadena od Ford??  Garantnite uslovi bi trebalo da se samo prevedeni na makedonski a ne "promeneti", edinstveno ako Ford na pr. dava posebni garancii za Mk pazar??

Форд дава 2 години гаранција, другите 3 се своеволно дадени од мида коишто не кажуваат вакви работи при купување на кола, туку ако е потребно да се интервенира, ти кажуваат дека имаш фиктивна гаранција од 5 години.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4076
« Одговори #8497 на: 01 Февруари 2021, 16:44:54 pm »

тек па со АутоСК да знаеш како стојат работите...
единствена причина заради која избегавам да гледам Алфа како следно возило
Еднаш фиат и никогаш повеќе,исто заради сервисот...пофални зборови за тојота сервисот

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #8498 на: 05 Февруари 2021, 16:03:53 pm »
Дечки дали да пробам Total 9000 5w40 за Kia Ceed 1.4 или да одам со друго уље ?

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #8499 на: 05 Февруари 2021, 16:06:23 pm »
Провери на страната на Тотал дали одговара конкретното уље за твојата кола и тој мотор.

Отсутен marjan_984

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #8500 на: 05 Февруари 2021, 16:27:52 pm »
Која година е?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #8501 на: 05 Февруари 2021, 18:11:03 pm »
Која година е?
2008 1.4 109hp

Отсутен marjan_984

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #8504 на: 06 Февруари 2021, 10:30:17 am »
Во твоето упатство што пишува?