Ako je registriras kolata vo PSS imas ednas godisno gratis da smenis maslo i site filtri.
I menuvaat so ispustanje od stopna. Resen problem.
registrirana e vo PSS, ama mislam treba i da platiš členska karta, a osven toa imav 0,5l eurol 5/40, kakvo što e vo motorot a PSS mislam so Kastrol rabotat...
Otidov kaj Hemisko, toj menuva na kanal. Ja izvadi štopnata . Kaža deka ima takov filter ama ya 500km vozenje greota e da go menuva bidejći toj e gore i se cedi masloto od nego, taka kupiv samo kanta eurol 5/40 od 4l, 2000mkd. Stavi 2l od kantata i moeto 0,5l.
Ama ima i drug problem so Poloto, ne mi e jasno kolku maslo sobiraŽ Na prv servis, kaj majstorot što dava garancija od AvtoMilano, mi naplatija 4l a ne mi vratija maslo, dali zaboravile ne znam, ili si go trgnale na strana. Inaku posle odem da se proveri maslo i ispadna deka PREMNOGU imalo, pa izvadija.
Eve sega so štopna vadenje i so 2,5l kažuva maksimum, a vo knigata pišuva 3,5l?
Nekoj kažuvaat deka kaj ovie so filter najgore treba da se stavi poveće od maksimum, nemalo problem
?
Ne odam dolgi relacii sega, mora prvo ova da go proveram, će prašam vo Porše ako saka da mi kaže, a i ako znae, koj znae dali ovakvi koli imale uvezeno
Polo 9N /2005/1,4/63kw FSI
3.6Л масло собира тој мотор.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
и на друго место ми кажаа 3,6л, ама овој минатата недела успеа да стави само 2,5л а од штопна вадеше... дали треба чекање повеќе време или вадење на свеќички и верглање, не знам
Пак подобро од пред 3 месеци, тогаш со пумпа само 1,5л извадија...
малку возам а пак е исто масло, ама мислам да го менувам еднач одишно, бидејќи малку возам..
може кај нас е шемата извозени дизелаши, што трошат масло, се вади со пумпа и менува 2 пати годишно..
многу одамна, колега на работа што возеше Југо 45 кажуваше дека НЕ менува масло, бидејќи троши по дифолт , повеќе од на пример 2 тактна пента Јамаха која работи на 1% мешавина ..
Ама сега јас имам приоблем бидејќи НЕ ми троши а и малку возам..., еве од Мај 2019 5000км