@MAPJAH , друже, многу интересно типче си ми, ќеве ми.
Како да си живееш во твој некој свет, не дека си многу отсечен од реалниот, ама имаш некои размислувања, со кои што не можам да се сложам.
Викаш дека квалитетот на храната е ист во Западна Европа и Северна Америка. ОК.
Ние каде сме? Источна, што вика Чарли Шин - I want real cheese, not cheese that is air-dropped in third-world countries. А дел од третиот свет сме ние.
Не дека некој сака да не заебе, се работи исклучиво за пласман на стоки што не ги исполнуваат високите европски и амерички стандарди. Нема да ги фрлат тие производи, туку бараат пазар каде да ги продадат, макар и по фракција од цената по која се продаваат на тие пазари. А каде е тоа? Балканот. Факт е дека ние сме отпадот на светот.
Тргни од една обична брендирана маичка. Доколку конецот по некоја случајност не е со соодветна нијанса, ајт у курац, на Балканот.
Кашкавал? Деликатесен? Малку нијансира различно од она како го замислиле - пак кај нас.
Со се е така - храна, гардероба, па и моторни масла и делови за коли.
Мора да се соочиме со тоа.
Е сега, мене ми е блиску Грција, па пак не одам за уље и за делови таму. Пак од тука купувам, со некоја доза на сигурност од луѓе и продавници што им имам доверба.
Ама ај Велешанец си, рода сме, ќе ти простам.