Ja do sega ne sum cul deka postoi aditiv koj go kacuva pritisokot na uljeto.
Mada tehnologija odi napred

Kaj tebe ili imalo zastoj vo protok ili se praznel filterot kako sto nekoj napomna.
I jas sum za poeftino, ama ako e filterot 300 denari, a treba da zaraboti i toj vo servis, i prodavacot, i da se donese transport, i treba toj sto go proizveduva nesto da zaraboti. Ispaga filterot kosta 2 evra. Pa j*biga decki i nie mnogu sakame. Sve i svasta stiga od delovi pogotovo filtri.
Barem filterot za maslo jas bi go kupuval od ovlasten servis, ili covek malce da se potrudi ke go najde istiot vo nekoja proverena prodavnica.
Eve jas zimav za Honda Civic od Makpetrol za da bide originalen filter za ulje i sam si kupuvav baska ulje Motul.
Gledam unutra vo kutija Purflux filterot. Kao ocekuvav nesto japonsko

Ama dosta i od neovlastenite servisi se iskurnazija, nerabotat so tvoi delovi.
Za BMW-eto mu nosam originalni filtri od prva ugradnja kupeni od Solun. Nerado prifati da gi smeni, i posle sledese naplata plafonska cena za rabotna raka za ulje, filter za ulje i vozduh = 1600denari.
I da iskoristam prilika da gi pofalam deckite od servisot PSS zajcev rid.
So tehnicki kaj niv sledi besplaten servis promena ulje so filtri, antifriz.
Sedev i gledav kako rabotat (ovoa za Hondata), odrabotea extra (mada nema tuka filozifija) i pocekaa 15-20min ubavo da se iscedi masloto kako sto gi zamoliv. Ama sedis i gledas preku zastaklen del i gledas kako istekuva masloto, se vadi filterot i se stavaat novi delovi. Merat doturaat poleka maslo a ne direkt kolku treba spored katalog. I toa gratis.
Nekolku pati od ovlasten servis sum iskacal so maslo nad maximum.
Prethodniot den otidov vo eden servis i mi pobaraa 500 denari za promena za ulje.....Prvo me prasaa za sto kola

. Verojatno za BMW ke bese 1000ce.
Od mene preporaka za PSS.