Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1954463 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #6000 на: 11 Декември 2017, 12:32:52 pm »
Aj zdravo na site i bez nervozi :)

здраво пецони...не се знаеме..ама како еден од можните оштетени (ќе го проверам ова дополнително) и со мотул и од страна на други овде присутни - официјални увозници и дистрибутери...сакам да истакнам некои прашања и дилеми кои се наметнуваат после твојот одговор...

... овој твој одговор е тотално несериозен и не коренспондира со важноста и сериозноста на случајов - појавата на (скоро) совршен фалсификат реализиран во добро опремена фабрика... која располага со ресурси и капацитети да го направи тоа....а не во некоја гаража на маалски преварант...

...за (да се дрзне) некој да го направи ова... мора да има специјални скапи алати и машини за бризгање на амбалажата, сопствена најмодерна печатница (скриена од јавноста)...масло кое приближно личи на оригиналното барем по густина, боја и мирис...одлично развиена дистрибутивна и сервисна мрежа (тука бурињата се шиткаат како алва), преку која брзо ќе го растура и продава фалсификуваното масло...и да не набројувам понатаму...

...никој паметен фалсификатор (а меѓу нив нема будали) нема да се впушти во сето ова...ако ве нема ставено во скут вас ОФИЦИЈАЛНИТЕ...затоа што знае што може да го снајде... ако не е ортак со вас...

...однапред ти се извинувам...ако ги преценив твоите способности и ако не си еден од нив...односно ако си и ти наивен и будала како нас... па си дозволил да си играат и манипулираат и со тебе...а преку тебе индирекно и со сите нас...

zar mislite li kako oficijalni uvoznici i distributeri na Motul ke praime vakvi gluposti.

...а зошто да не мислиме...ние сите сме дебили...кои само треба да ви ги полнат џебовите...и ништо да не мислат и да не прашуваат...

...сакаш да ти кажам кои све официјални увозници и дистрибутери...пред тебе го правеле тоа... и кои сеуште го прават затоа што се дел од корумпираниот систем на оваа држава...

...да не одиме далеку... еве ти најсвеж пример...читај на темата ПРЕДЛОГ ЗА АКУМУЛАТОР...како официјален увозник и дистрибутер на EXIDE акумулатори за РМ и Косово, организирано манипулира и не измамува нас купувачите...продавајќи ни акумулатори од банкротирана фирма...а преставувајќи ја таа (Exide Industries) банкротирана (осудена и казнета фирма...со се топ менаџерите) како најдобар и најпродаван бренд...

Nie masloto si go nosime direktno od Motul Germanija i nema prostor za panika.

имаш ли добиено предупредување/известување од твојот принципал од германија, за ваквата појава на други пазари...да те предупредат да си преземеш соодветни мерки и активности, преку надлежните органи и институции и да не дозволиш да влезе и да се растура фалсификатот во МК...ти си тој што треба да ги заштитиш своите купувачи...никој друг....ти требало да доставиш оригинални пакувања до министерства...царина... инспекции и др...и да инсистираш на своја.... и наша заштита...

...дали врз основа на предупредувањето од принципалот (ако го имаш добиено, ако го немаш...уште полошо)...преку своја веб страна и со соопштение во сите медиуми ја алармираше јавноста и сите потенцијални купувачи...со детали за измамата/фалсификатот...да ги заштитиш...додека во меѓувреме преземаш други мерки...

...дали си регистриран во надлежното министерство/комора...како официјален увозник и дистрибутер...ако си, дали побара заштита од нив, после предупредувањето од принципалот од германија...

...во бирото за интелектуална сопственост и заштита на трговски марки и патенти на РМ.... го имаш ли заштитено МОТУЛ брендот, називите, лого... производите за територијата на цела македонија...

Ete go pakuvanjeto originalno i neoriginalno pa koga ke kupuvate gledajte shto kupuvate mada kolku shto znam kaj nas nema od neoriginalnoto

...и со оваа реченица играш мајтап со сите нас кои сме ти ја дале довербата (изгледа и јас сум еден од намагарчените...затоа сум толку револтиран од твојот одговор...ќе пробам да ја најдам тубата и ќе ја објавам овде)

...не сум присталица за решавање на проблемите со "стапови по грб" и со "удирање на акумулаторот од глава", како што предлагаат некои членови...ама... ако вие ОФИЦИЈАЛНИТЕ не ни давате валидни одговори на нашите прашања и дилеми (како што се случи и со EXIDE) ...не е исклучено некој од будаливе да си ја земе правдата во свои раце и да почне да ги решава проблемите и на таков начин...затоа што на секој чекор ни се случуваат вакви работи...вие си играте со нас (судејќи барем по твоите одговори)...а ние испаѓаме немоќни да си ги решиме проблемите...

...во недостаток на квалитетни и валидни одговори од вас увозниците, ќе мора сами да се организираме...да направиме црна листа...и да ги повикаме сите купувачи на БОЈКОТ на производите на секој што си поиграл со нас...

...друго чаре нема...
prvo
odgovorot e takov radi toa shto takov zasluzuvaat chlenovie na forumot ( vide i sam sho pishuaat....5pati udri ednash broi, frlime vo ogan.....)

vtoro
ni me znaesh ni me poznavash a nit si bil oshteten od mene t.e kompanijata vo koja rabotam za da kazuvash nevistini od tipot deka i jas sum vkluchen vo falsifikatot za toa mozesh da si snosish posledici na sud ( valda znaesh )

treto
gledam deka si upaten pa slobodno mozesh da proverish vo zavod za patenti dali ne ima ili nema.

chetvrto
zashtiteni sme od strana na Motul da nemoze nikoj da uveze drug osven nas vo Makedonija i do sega toa funkcionira dosta dobro. A ima sitni sverceri koj go kupuvaat najchesto od grcija megutoa toa se mali kolichini koi nie nemozeme da gi sopreme

petto
pobaraj si ja kantichkata pa ke praime muabet

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #6001 на: 11 Декември 2017, 12:37:11 pm »
И јас купив Мотул последниот пат и баш сега проверив од долу паковањето е исто како тоа првото на сликите погоре т.е фалцот. А баш го купив по препорака на Пецони, од Автомобил продавницата во Битола..демек со нив соработвале и се 100% оргинали, ех бе македонче бе..  лаком газ, два кура крка !

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6002 на: 11 Декември 2017, 12:41:44 pm »
Како бе така зборувате лошотии против увозниците на масла и акумулатори. Сакате Зеро и оваа тема да ја заклучи. Срам да ви е.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #6003 на: 11 Декември 2017, 12:43:15 pm »
Најдобро да пишеш за кој град во која продавница гарантираш дека е од кај тебе, така ќе се спречат измамите.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

konkretno za koj grad te interesira?

ова твое прашање ги потврдува моите претпоставки и дилеми...

ти цело време си знаел што се случува ...дека се продава фалсификуван МОТУЛ во македонија...ги знаеш и градовите во кои се продава...и продавниците...ги знаеш и шверцерите...или си можел да ги дознаеш ако си сакал...

зошто тоа досега не ни го кажа...зошто јавно не ги објави...

...затоа што сме дебили и не заслужуваме...така?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #6004 на: 11 Декември 2017, 12:44:12 pm »
Дали ако маслото е фалсификат и неквалитетно ќе го троши повеќе од нормално или има други краткорочно видливи нус ефекти? На долгорочен план верувам дека го оштетува моторот и турбото, но тоа може да трае и 50ккм+ .

Конкретно, имам користено ГМ масло за кое важи дека има најмногу фалсификати и не треба да се користи воопшто, а колата (опел дизел) никогаш не потроши воопшто масло. Никогаш не сум дотурил во рок од 50ккм. Го менував еднаш годишно или на 10ккм. Немав никакви проблеми со мотор, турбо или црн чад.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6005 на: 11 Декември 2017, 12:46:24 pm »
@kamarad poso si borec za coecki pravdini :) treba da otvoris i tema za serviserive na koli, bilo oficijalni ili ne i sto se desava tamu i zosto cenite im se izgor skapi za popravki. fala mn i prijatno

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6006 на: 11 Декември 2017, 12:50:52 pm »
не другар во ГОЛЕМА заблуда си!
прашењето е такво бидејќи Мотул маслото го нема во секој дуќан или сервис и поради тоа нашите купувачи ги препраќаме за да не лутаат по други продавници
Има градови во кои работиме со една или две продавници или сервиси

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6007 на: 11 Декември 2017, 12:51:47 pm »
И јас купив Мотул последниот пат и баш сега проверив од долу паковањето е исто како тоа првото на сликите погоре т.е фалцот. А баш го купив по препорака на Пецони, од Автомобил продавницата во Битола..демек со нив соработвале и се 100% оргинали, ех бе македонче бе..  лаком газ, два кура крка !

дали можеш да ја сликаш кантичката и да ја објавиш?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #6008 на: 11 Декември 2017, 12:58:54 pm »
Ќе ја објавам за 1-2 саати да си одам дома... Јас не тврдам дека е фалц и се надевам дека ќе ни објасниш кое е фалц од тие погоре на сликите и како најлесно да го препознаеме, пошто јас искрено освем тоа на долната страна на кантичката, друга разлила не гледам :)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #6009 на: 11 Декември 2017, 13:10:57 pm »
Ќе ја објавам за 1-2 саати да си одам дома... Јас не тврдам дека е фалц и се надевам дека ќе ни објасниш кое е фалц од тие погоре на сликите и како најлесно да го препознаеме, пошто јас искрено освем тоа на долната страна на кантичката, друга разлила не гледам :)
Има разлика во секој дел од паковањето, а највеќе во изработката на самата пластика, те калапот на кои е дуена пластиката (буквите, ивиците, споевите, тин).

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #6010 на: 11 Декември 2017, 13:17:02 pm »
не другар во ГОЛЕМА заблуда си!
прашењето е такво бидејќи Мотул маслото го нема во секој дуќан или сервис и поради тоа нашите купувачи ги препраќаме за да не лутаат по други продавници
Има градови во кои работиме со една или две продавници или сервиси

пецони...зошто ти е потребен ваков пристап и омаловажување на сите членови на форумов...

...арогантно продолжуваш да правиш од сите нас будали и малоумни...со сите твои коментари во врска со фалсификатот...го потврдуваш тоа...

...наместо да се сепнеш... и да се извиниш... да одговориш на конкретните прашања и дилеми... и да ветиш дека ќе преземеш све што си пропуштил досега...ти само ги потврдуваш претпоставките...и се подлабоко заглавуваш во сопствената кал...

прочитај уште еднаш што те прашува МАРЈАН и со какво прашање ти му одговараш:

Најдобро да пишеш за кој град во која продавница гарантираш дека е од кај тебе, така ќе се спречат измамите.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

konkretno za koj grad te interesira?

...дали сакаш да кажеш дека фалсификуван МОТУЛ има во сите градови низ МК...па затоа ти треба градот...за да го упатиш во која точно продавница/сервис да оди, а во која да не оди?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6011 на: 11 Декември 2017, 13:48:22 pm »
Камарад среќа не се адвокат, со твоиве заклучоци од едноставно прашање ќе збуниш и судија и спротивна страна, а најверојатно и сам себе :)

Најнормално одговори Пецони на прашањето на Марјан, а за да не ги пишува сите продавници во Македонија кои ги снабдуваат со Мотул, туку за кој град го интересира за тој ќе му напише.
Сигурно и од мојов одговор ќе ти текне некаква теорија за завера и дека јас сум најдиректно вклучен во сето ова ;D

Што се однесува до темава, се согласувам дека фино е да се знае по што може да препознаеме оригинално пакување на Мотул.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6012 на: 11 Декември 2017, 13:52:30 pm »
Toa e poentata na advokatot, da gi zbuni site :))

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
« Одговори #6013 на: 11 Декември 2017, 13:53:49 pm »
@kamarad не навлегувам воопшто дали си во право или не, ама фалеше ваков дечко на форумов. Прочешлај ги и другивр теми на форумов, ќе биде интересно.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #6014 на: 11 Декември 2017, 13:58:33 pm »
јас искрено освем тоа на долната страна на кантичката, друга разлила не гледам :)

Едиот натпис е убаво и прецизно "изгравиран", другиот е шашав. Претпоставувам, првиот треба да е оригинал.