Автор Тема: Совет за купување градско возило (Пунто, Кл&#  (Прочитано 13060 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
Одг: Совет за купување караван..
« Одговори #15 на: 02 Февруари 2014, 00:30:30 am »
1.2 спортско количе. ЛОЛ

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #16 на: 02 Февруари 2014, 00:36:38 am »
Не бе, планиравме машините да ги носиме во караванот и тој да биде за работа. ама имаме комбе, така да комбето ќе биди за работа, а количево ќе биде за све друго..

Него изборот падна на вакво нешто..

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=1044936 - се јавив, како нова била, од прв газда.. можело да ја провериме секаде, и мајстор да сме однесле.. Гарантира дека не е удирана и дека не и се враќани километрите..
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=1044649 - Клиово било одлично, не било ни мавано ни ништо, реални километри, многу зачувано, редовно и се правеле сервиси, имал сервисна книшка..
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1525314-FIAT-STILO--03-1-6-EXTRA-NOVOGODISNA-CENA
Бузуки земај ја корсата не му ја мисли , чим е како нова , со 70 000 км , и од прв газда , што денес е реткост , земај ја додека не ја купил некој ! остај шо ти збори марио !
Се зафркаваш или ? Дури и јас не верувам дека може да биде од прв газда и со 70.000.. али по сликиве е како ново..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #17 на: 02 Февруари 2014, 01:02:33 am »

Бузуки земај ја корсата не му ја мисли , чим е како нова , со 70 000 км , и од прв газда , што денес е реткост , земај ја додека не ја купил некој ! остај шо ти збори марио !

од прв газда,а колата е на пробни таблици

веќе добро позната финта ;)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #18 на: 02 Февруари 2014, 01:16:40 am »
Имавме еден колега возеше вакво службено. Единствено нешто на што се пожалил е дека летно време панорамскиот кров опасно ја загрева внатрешноста дури и со затворено сенило. Јас еднаш се имам возено во него па ко за караван не е лошо :). Ама генерално каравни не би советувал од лично искуство. Ама тоа е друг муабет. Некои како на пример Онак имаат друг афинитет на пример па нека де бодарт тие со позитивни ставови :)

А да, и се жалеше на официјалниот сервис. Ама не гледам овде некој што многу се фали од официјалните :)
Zasto ne bi preporacal karavani?

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #19 на: 02 Февруари 2014, 02:18:48 am »
Имавме еден колега возеше вакво службено. Единствено нешто на што се пожалил е дека летно време панорамскиот кров опасно ја загрева внатрешноста дури и со затворено сенило. Јас еднаш се имам возено во него па ко за караван не е лошо :). Ама генерално каравни не би советувал од лично искуство. Ама тоа е друг муабет. Некои како на пример Онак имаат друг афинитет на пример па нека де бодарт тие со позитивни ставови :)

А да, и се жалеше на официјалниот сервис. Ама не гледам овде некој што многу се фали од официјалните :)

Зошто купил Меган караван и се заебал,а очекувал некое возило со богзнае какви возни карактеристики.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #20 на: 02 Февруари 2014, 05:42:26 am »

Зошто купил Меган караван и се заебал,а очекувал некое возило со богзнае какви возни карактеристики.
Jas pa mislev generalno za karavan koli misli, zatoa me interesirase, zasto vo plan sum moeto naredno vozilo da bide karavan.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #21 на: 02 Февруари 2014, 08:25:14 am »

Можам сам а си кажам не ми се потребни портпароли.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #22 на: 02 Февруари 2014, 08:45:27 am »

Jas pa mislev generalno za karavan koli misli, zatoa me interesirase, zasto vo plan sum moeto naredno vozilo da bide karavan.

Моите ускуства со различни типови коли за мене генерално велат вака:

Ако не одиш често (4+ пати) на долг пат купување лимзина нема многу вредност (освен ќеифот да се има добра лимузина) . Ако возиш караван затоа што сакаш два пати годишно на одмор да отидеш исто прашање е дали вреди цела година да се вози екстра шифоњер.

Караванот секогаш ќе мора да ги направи компромисите на возните карактеристики во поглед на конструкцијата а особено на подвозјето. Ќе има полоша аеродинамика(потрожувачка, бочен ветер..), ќе тежи повеќе и ќе чини повеќе, и ќе се вози полошо, понеуправливо од соодветно компактно возило и нормално ќе имаш борба околу просторот за паркирање (инаку лесно беше да се паркира караванот од аспект на прегледност).

Потребата да се повози екстра багаж јас го решвам со Туле што за два пати годишно одење некаде е сосема лесно монтажно/демонтажно.

Пак да спомнам за Бушав, ова е мој личен став од неколку типови коли што сум ги имал. И на Renault не сум им се налутил само заради караванот. За сите оние кои возат само во град, претежно сам или со неко ситно дете рацинално и прифатливо е возило во компактна класа. За мене поарно е здрав потентен хеч отколку основна лимузина или караван. Е сега има случаи кога караванските возила изгледаат соодвтно подобро од своите седан изведби и постојат многу кои повеќе би ми се допаднале по форма

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #23 на: 02 Февруари 2014, 12:26:45 pm »
И на панорамскиот кров се лепи фолија, да ве потсетам. Барем најсветла. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 02 Февруари 2014, 13:07:26 pm »
Да, но сепак помалку штити од тапациран изолиран лим :)

Како викаше еден пријател за панорамски покрив „коа ќе погледнам нагоре - најчесто гледам колку чавки ми се посрале на кров“.

Убава работа, но треба да прифатиш дека ќе имаш и повеќе „тракатанци“ околу покривот :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #25 на: 02 Февруари 2014, 16:17:24 pm »

Јас пренесов само коментар од тој што го поседуваше. Инаку беше прилично затемнет.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #26 на: 02 Февруари 2014, 17:09:18 pm »

Јас пренесов само коментар од тој што го поседуваше. Инаку беше прилично затемнет.

Иначе кај мене на пежото исто е доста затемнет панорамскиот кров, па ја затоплува внатрешноста и со затворено сенило... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #27 на: 02 Февруари 2014, 21:24:39 pm »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #28 на: 02 Февруари 2014, 21:33:18 pm »
Јас би одбрал
1.Пунто
2.Плаво Клио
3.Сиво Клио
Се ова важи од состојбата на возилата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #29 на: 02 Февруари 2014, 21:49:16 pm »
И ја би пунто..
Човекот сам си го донесол од италија пред 3 години, редовно направени сервиси, со сервисна книшка, направен целосен сервис (каиши, уље, филтри, цела предница сменета...)..
Ја продавал пошто уште малце ќе имал бебе, па сакал да земи кола со 4ри врати..