Автор Тема: oepl astra 1.7 DTI  (Прочитано 16835 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: oepl astra 1.7 DTI
« Одговори #45 на: 02 Февруари 2014, 16:33:13 pm »
mu se vidoa 2 vrati  povekje i zatoa moze rece deka e poteska..
MARIO kupe astra 1.8 e poteska od opel astra karavan 1.4 dali si zapoznaen so toa ???

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #46 на: 02 Февруари 2014, 16:41:00 pm »
Седанот имала поиздишан мотор изгледа :)

Океј ми делуваше моторот, не тресеше, забрзуваше рамномерно... :)

mu se vidoa 2 vrati  povekje i zatoa moze rece deka e poteska..
MARIO kupe astra 1.8 e poteska od opel astra karavan 1.4 dali si zapoznaen so toa ???

Ајде каша попара, значи 1.8 купе, со 1.4 караван, ај да беа со исти мотор да ја сфатев споредбава, а сте знаеле дека опел астра купе со 5.7 мотор е потешка од 2 каравани со каков било мотор ??? ;D

Едит еве ти ја вистинската споредба, а не мешање баби и жаби:

Бертонето прочитај колку е тешко...
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2449

Еве и астрата колку тежи...
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=2423
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #47 на: 02 Февруари 2014, 16:45:12 pm »
Важи и за двајцата: Како прво, како може малку подолга кола и со 4 врати, со ист мотор, исто тешка колку кола со изведба со три врати и пократка... Башка земете го фактот дека кога го возев седанот бевме само двајца, а сега бевме тројца во хечот и не истрескав од ракав туку ти тресеш од ракав, хечбекот пишува во сообраќајна 1120 кила, а не 1180 од кај го истресе ова, а ??

Значи, ќе ти потенцирам дека многу битна работа кај возилата е weight distribution односно распределбата на тежината согласно димензиите на возилото и меѓуоскиното растојание.
Ако астрата седан е подолга од хечбекот ВООПШТО НЕ ЗНАЧИ дека треба да е потешка. Ако можеш да го сфатиш тоа во ред, ако не можеш наједноставни ќе ти биде само да го научиш и да се соочиш со тоа. Ако хечбекот е пократок од каде знаеш ти дека не е намерно направен потежок? Што се со потребата да се зачува тежишната точка на точно определено место?

Башка кај мене во сообраќајната на Спаркот пишува тежина од 950кг иако тежината е 840 кила. На Твингото пишува 990 кила и покрај тоа што реалната тежина му е 940 кила. Остај тоа што искуцал службеникот во сообраќајната, веќе од дамна имаме расчистено на таа тема овде на форумов.

И на крај краева дури и да е 50-100 кила потешка седанот тоа може да се одрази само на хендлингот на задниот дел од возилото, но многу тешко приметливо на перформансите на забрзувањето и кочењето. А ти најверојатно не си толку мајстор или прецизно калибриран за да ТВРДИШ дека хечот е супер а седанот тромав.

Секако, не знам какви само сензори имаш вградено под кожа.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #48 на: 02 Февруари 2014, 16:49:31 pm »
Важи и за двајцата: Како прво, како може малку подолга кола и со 4 врати, со ист мотор, исто тешка колку кола со изведба со три врати и пократка... Башка земете го фактот дека кога го возев седанот бевме само двајца, а сега бевме тројца во хечот и не истрескав од ракав туку ти тресеш од ракав, хечбекот пишува во сообраќајна 1120 кила, а не 1180 од кај го истресе ова, а ??

Значи, ќе ти потенцирам дека многу битна работа кај возилата е weight distribution односно распределбата на тежината согласно димензиите на возилото и меѓуоскиното растојание.
Ако астрата седан е подолга од хечбекот ВООПШТО НЕ ЗНАЧИ дека треба да е потешка. Ако можеш да го сфатиш тоа во ред, ако не можеш наједноставни ќе ти биде само да го научиш и да се соочиш со тоа. Ако хечбекот е пократок од каде знаеш ти дека не е намерно направен потежок? Што се со потребата да се зачува тежишната точка на точно определено место?

Башка кај мене во сообраќајната на Спаркот пишува тежина од 950кг иако тежината е 840 кила. На Твингото пишува 990 кила и покрај тоа што реалната тежина му е 940 кила. Остај тоа што искуцал службеникот во сообраќајната, веќе од дамна имаме расчистено на таа тема овде на форумов.

И на крај краева дури и да е 50-100 кила потешка седанот тоа може да се одрази само на хендлингот на задниот дел од возилото, но многу тешко приметливо на перформансите на забрзувањето и кочењето. А ти најверојатно не си толку мајстор или прецизно калибриран за да ТВРДИШ дека хечот е супер а седанот тромав.

Значи јас те сфатив, ама ти не ме сфати, значи знам дека е битно и распределбата на тежината не викам не и оскиното растојание исто, разликата ако е 50-100 кила + уште еден човек внатре значи просек 70-80 кила и то треба да се земе во предвид, добив впечаток дека седанот е МАЛКУ потромав, а не реков дека е тромав... :)

Ајдее пак не паметуваш ??
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 02 Февруари 2014, 16:54:14 pm »
Хаха, добро де... Ајде не паметувам.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #50 на: 02 Февруари 2014, 16:56:03 pm »
Хаха, добро де... Ајде не паметувам.

Ххх, без навреди, малце сум неврозантен... ;D
;D ;D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #51 на: 02 Февруари 2014, 17:00:54 pm »
Bugar junior stapuva na  scena

pa ti si zapnal kako slep za stap deka ako kolata e sedan odma e potroma .
imav astra 1.6 benzin so 3 vrati i astra 1.4 16v sedan pa znaes li deka  sedanot bese zmiice vo odnos na hecbekot ??
najverojatno toj dizel ti sto si go vozel  bil poizdisan motorot taka da izlisni se vekje moabetive.
Deckoto pobara sovet za kola ama trgna moabetov na pogresna strana

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #52 на: 02 Февруари 2014, 17:02:50 pm »
Bugar junior stapuva na  scena

Ај сега не си во право па криво ти е а?? Хаха ;D
;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #53 на: 02 Февруари 2014, 17:19:19 pm »

И на мојата моторот делуваше и беше океј. По “освежувањето“ се зачудив колкава разлика може да има. :)

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #54 на: 02 Февруари 2014, 17:28:42 pm »

И на мојата моторот делуваше и беше океј. По “освежувањето“ се зачудив колкава разлика може да има. :)

Правиш муабет за 1.6 моторов твој или си имал 1.7 DTI пред тоа ? А иначе на кој начин си го освежил... :)
;D ;D ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #55 на: 02 Февруари 2014, 17:49:44 pm »
марио брат ми вака човек кога те чита ке си помисли 50084830987209384 коли си сменил а тоа ти да си бил матурант оваа година :)

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #56 на: 02 Февруари 2014, 17:54:56 pm »
марио брат ми вака човек кога те чита ке си помисли 50084830987209384 коли си сменил а тоа ти да си бил матурант оваа година :)

Ииии циа ради а, хехе па матурант сум ама како што кажав има "еден човек" носи коли и ги возикам, ги тестирам за тоа сум "задолжен"... ;D ;D
;D ;D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #57 на: 02 Февруари 2014, 18:23:33 pm »
pa sinko vozenje na kola  od den dva ne te pravi ekspert  za koli.
Ti kje ja razgazis den dva i si vikas bree ama ide autovo no koga nesto kje stropa na nego kje si kjutis i kje baras sovet=Ete tuka e ekspertizata..
Inace ubavo zadolzenie ti dale test vozac barem kje se kurcis po maalo i naselba date gledaat devojcinja  kako menjavas koli..Moja neostvarena zelba kako mal samo togas imase 10 modeli na koli vo skopjevo nase taka da nemase tolku calamenje..Koga kje zaprljas racete  vo ulje togas deli soveti ne vaka si razvozel nekolku koli po skopjevo nase ubavo i odednas solis pamet na clenovi sto bi te turile vo mal prst so poznavanje na  i okolu kolite

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #58 на: 02 Февруари 2014, 18:27:44 pm »
Се на се од тестовиве има поминато 1000 км :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #59 на: 02 Февруари 2014, 18:34:31 pm »
VOZACKA ???