Автор Тема: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI  (Прочитано 32983 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
Одг: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI
« Одговори #120 на: 01 Февруари 2014, 17:40:34 pm »
Ако не да направиме една анкета низ автобусиве во вторник и петок? Зарем се сомневаш дека некој ќе избере CLA пред А3 седан?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #121 на: 01 Февруари 2014, 17:41:53 pm »
И како после да не ги сакам. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #122 на: 01 Февруари 2014, 17:41:59 pm »
Neznam kaj vide navredi ama nek ti bide,ne sum edinstveniot ocigledno kok go zabelezal toa... namesto da go svatis dobronamerno da ne si tolku subjektiven,ti...
Nema veza ova e posleelden moj komentar na test na carclub. Se izvinuvam za navredite.

Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes ti e odvraten. Bmw gran coupe e utka,ama zatoa kocki ti se strasno kul auta..... znam dek nema da ti davaat koli na test ako ne gi falis,ama smesno izgleda.

Скраја да е, последната работа што ја сакам е било кој да престане да коментира на било што. Меѓутиоа, конкретно таквите коментари као тоа болдираното ме навредуваат пошто се борам од петни жили Карклуб да остане објективен и да нема плати-па-клати статии (не па тестови) како што има кај „конкуренцијата“. Се бориме да преживееме во услови ви кои нелојалната конкуренција не кочи и јаде го*на за нас, импортерите се стиснати ко да им барам бубрег, а не кола на тест а од друга страна очекуваат да се виткаме како ќе им текне.

Е затоа ме навредува, се надевам дека се разбираме.

п.с. Истава порака и уште пар линкови ќе ги добиеш и по ПП, ако случајно не ги видиш.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3898
« Одговори #123 на: 01 Февруари 2014, 18:04:01 pm »
Субјективноста и пристрасноста ми изгледаат прфатливи.

Веројатно Zero никогаш нема да признае дека постои кола во сегментот на Голф која е подобра од Голфот, а Симо секогаше ќе  одбре Џулиетка без разлика што може и има во Голфот нешто подобро :)

Мене повеќе ми смета „натегањето“ околу тоа дека нечив став тука е ПОГРЕШЕН, иако мислам дека субјективноста не е погрешна или недозовлена во разговорите.

Што се однесува до Zero веројатно многу се труди својата пристрасност да ја ублажи(може сака и да ја отстрани) заради порфесијата што ја тера. Јас не мора да ја ублажувам и на сите ќе им кажам дека Renault е ѓубре и не ми е проблем што некој ќе се налути. А глупо е да се навредиш ако имаш Renault,  затоа што јас немам ништо против што свесно сi се сје*л :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #124 на: 01 Февруари 2014, 18:32:21 pm »
Субјективноста и пристрасноста ми изгледаат прфатливи.

Веројатно Zero никогаш нема да признае дека постои кола во сегментот на Голф која е подобра од Голфот, а Симо секогаше ќе  одбре Џулиетка без разлика што може и има во Голфот нешто подобро :)

Мене повеќе ми смета „натегањето“ околу тоа дека нечив став тука е ПОГРЕШЕН, иако мислам дека субјективноста не е погрешна или недозовлена во разговорите.

Што се однесува до Zero веројатно многу се труди својата пристрасност да ја ублажи(може сака и да ја отстрани) заради порфесијата што ја тера. Јас не мора да ја ублажувам и на сите ќе им кажам дека Renault е ѓубре и не ми е проблем што некој ќе се налути. А глупо е да се навредиш ако имаш Renault,  затоа што јас немам ништо против што свесно сi се сје*л :)

Реното надживува Голф дизел. Инаку Аудиво е перверзија. Топ кола. Така се одржува цената на пазарот а верувам има квалитет како обичната А3

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3898
« Одговори #125 на: 01 Февруари 2014, 18:45:21 pm »
Точно. Среќа што поентава ја погоди во цитатов ДИРЕКТ!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #126 на: 01 Февруари 2014, 18:46:49 pm »
Штипска Бугарска мисла на диви води.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #127 на: 01 Февруари 2014, 19:15:58 pm »
Аудиво е типично Ауди. Искрено натинг спешл. Значи ОК е и се супер, ама па некако немам wow фактор. ЦЛА од друга страна е со прилично хабар дизајн, преубаво аутце, ама па од назад е незнам забегано малце. Или ти се свиѓа или нејќеш да го видиш никат више у живот (нешто слично се дешава и со Нисан Џук).
Ауди мене лично ми е омилен бренд, секогаш правеле одлични коли и по мене дефинитивно најдобрите ентериери. Е сеа од друга страна 3ката на Ауди па не ми била нешто посебно, а сите други модели ДА. Седан на 3кава е помалку нелогичен избор, сакале да направат едно освежување на моделите, ама па за мене е неразбирливо до негде. Остај ја 3ката да си тера ко што тераше до са, имаш а4ка која веќе заостанува. Ама па ајде, кога ќе видиш они не ги прават овие коли само за Македонија, ова у УСА има да развали. Зашто никој не знае. Чуден е тој пазар таму. Пример фиестата СТ у УСА се нуди само со 5 врати, у ЕУ па обратно. Така да си има зашто постои а3 седан (колку и нас глупо да ни личи или нелогично ни делува).

И секој си има свои вкусови сеа. Мене лично ЦЛА-то ми е ОК, би бил горд сопственик на едно такво, аудиво хмм нот рили. А7ца пример би ја избрал у секој момент пред ЦЛС. А8 пред С класа. ама па Ц би земал пред а4 и слично..

А Шкодата ВРС прекрасно ауто што го вреди секој можен цент, ама једино така може Шкода да се издигне и да ги сруши предрасудите. Ауди нема што да се докажува, може да експериментира сеа. А шкода? Тек допрва доаѓа времето шкода да се издугнува. Прави стварно прекрасни модели, прадобри, квалитетни, убави и се, ама го носат знакот Шкода - На некој тоа апсолутно му е небитно, ама има многу што пре би земале некое друго гомно (во споредба со шкодата) ама битно има некое друго знакче

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #128 на: 01 Февруари 2014, 22:51:03 pm »
Octaviive ne da necinaat mhh mmh, ama ako na pazarov na trud i trudnici nemas "pedigree" bolje ke e da zemes Audii trojce ;) bidejki za vistinsko Audi ke trebaa da frlis po-dosta pari  :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #129 на: 01 Февруари 2014, 23:00:04 pm »

Објасни го тоа поубаво на некои личности овде кои бомбардираат со субјективна објективност.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #130 на: 01 Февруари 2014, 23:15:35 pm »
Nekolku raboti...

1.Problemot sto CLA ne vi cini e deka go sporeduvate so drugite Mecki kade i edna obicna C klasa bar na prv pogled deluva kako da e na oprugi spustna...t.e ko sto treba.
Vo sporedba so Audivo, CLA e daleku pointeresen za gledanje..i 90% od problemot se resava so komplet Eibach oprugi.
Jas kaj CLA ne mozam da go svaram pogonot, a bogami i motorceto od 4 cilindri i 2000 kubika vo najdobar slucaj...i 1.6 vo "ocaj" paket.

2.Skoda VRS e cool, vredi za parite i verovatno e mometalno najdobrata bang for buck opcija. Plavata boja so crn bandaz i stoi i picku mater. Tocka.

3.Na Zero testovite se maksimalno profesionalni i objektivni..

Rabotata e sto  se "izdava" malku vo diskusiite na forumov vo vrska so napisaniot test.

Toa e sosema normalno...covek e i razbirlivo e edna rabota da mu se dopaga poveke ili pomalku od druga...samo treba da se znae deka kako sopsvenik na forumov negovte postovi tezat malku poveke od onie na ostanatite clenovi.
Zatoa...carefully.:)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #131 на: 01 Февруари 2014, 23:41:54 pm »
Neznam kaj vide navredi ama nek ti bide,ne sum edinstveniot ocigledno kok go zabelezal toa... namesto da go svatis dobronamerno da ne si tolku subjektiven,ti...
Nema veza ova e posleelden moj komentar na test na carclub. Se izvinuvam za navredite.

Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes ti e odvraten. Bmw gran coupe e utka,ama zatoa kocki ti se strasno kul auta..... znam dek nema da ti davaat koli na test ako ne gi falis,ama smesno izgleda.

Скраја да е, последната работа што ја сакам е било кој да престане да коментира на било што. Меѓутиоа, конкретно таквите коментари као тоа болдираното ме навредуваат пошто се борам од петни жили Карклуб да остане објективен и да нема плати-па-клати статии (не па тестови) како што има кај „конкуренцијата“. Се бориме да преживееме во услови ви кои нелојалната конкуренција не кочи и јаде го*на за нас, импортерите се стиснати ко да им барам бубрег, а не кола на тест а од друга страна очекуваат да се виткаме како ќе им текне.

Е затоа ме навредува, се надевам дека се разбираме.

п.с. Истава порака и уште пар линкови ќе ги добиеш и по ПП, ако случајно не ги видиш.
Се разбираме,а тој дел од коментарот беше упатен баш према импортерите. Кога даваат кола на тест,по дифолт очекуваат да се вратиш со отворена уста полна со лиги и еден тон фалби во текстот.
Се разбравем,ама да биде комплетен и тука муабетот. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
« Одговори #132 на: 02 Февруари 2014, 01:10:14 am »
Се во ред со аудиво!Али шалтаблата не можам да ја гледам.Едноставно ми се стемнува.Можеле мајку му да ја направат малку посаглам.Ептен ми делува ружно :(

Отсутен BTino

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #133 на: 03 Март 2014, 17:31:23 pm »
Поздрав до сите, нов сум на форумов.

Имав прилика за тест возење на А3 Limousine.  Автомобилот ми остави одличен впечаток. Внатрешноста одава впечаток на луксузно и многу поголемо ауто, материјалите се добро одбрани и колата не делува ефтино. Возачкото место е одлично и многу пријатно за седење, прегледноста е добра. Во возењето добив впечаток дека звукот од гумите  на патот се слуша малку повеќе отколку што треба, меѓутоа тоа може и да биде поради тоа што моторот речиси и да не се слуша. Во фамилијата имаме голф 7 со истиот мотор  и кај него машината повеќе се слуша а звукот од гумите помалку најверојатно поради тоа што од моторот не може да дојде до израз.

Снагата на 105 кс. 1.6 TDI  би ја оквалифицирал како адекватна во секој поглед, а кој сака побрзо и поагилно возење има верзии со посилни мотори.

Се на се според мене одлично склопен пакет.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #134 на: 03 Март 2014, 17:57:34 pm »
So odlicna cena taka?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!