Автор Тема: Барам Bass reflex  (Прочитано 4269 пати)

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 458
  • Ultimate driving experience
Барам Bass reflex
« на: 25 Јануари 2014, 16:10:33 pm »
Во насловот е напишано на германски зошто така му е називот на германски, а на англиски незнам како се вика, поточно ми треба ова што е подолу на сликата што се става кај дупката за воздух на вуферот. Ако некој некаде видел или знае каде може да има нека кажува.Многу ми се потребни, а до сега скоро никаде немам видено.

« Последно менување: 25 Јануари 2014, 16:26:39 pm Nino- »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Одг: Барам Bassreflexrohre
« Одговори #1 на: 25 Јануари 2014, 16:14:23 pm »
Јас барав некој да ми изработи. Па ми спомнаа електронеон. Затоа што колку е помек преминот толку подобро.

А синуслајв има изолација во Дог Секјурити - да видиш да не случајно може да имаат и вакво нешто. http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=395&category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

Инаку ова се нарекува бас рефлекс цевка.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 25 Јануари 2014, 16:21:27 pm »
Јас барав некој да ми изработи. Па ми спомнаа електронеон. Затоа што колку е помек преминот толку подобро.

А синуслајв има изолација во Дог Секјурити - да видиш да не случајно може да имаат и вакво нешто. http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=395&category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

Инаку ова се нарекува бас рефлекс цевка.
Фала на инфо Дени, ќе видам во Дог дали имаат.
Денес ја средив кутијата, ама без овие многу никаков е басот нема нити квалитет нити ништо :/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3 на: 25 Јануари 2014, 16:26:09 pm »
Правење на кутија е многу комплексна наука. Со голем број параметри. Сепак дали знаеш колкави цевки бараш? Ако сакаш да пресметаме кажи. Само кажи го точно моделот на звучник и точниот волумен на кутијата.

Ако имаш оставено дупки за цевки, а не си ставил цевки нормално дека нема да има никаков звук. Затвори ги дупките со нешто (книга со дебели корици и држи ја стисната, или даска некоја) и ќе осетиш звук на компресиона кутија.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
Одг: Барам Bass reflex
« Одговори #4 на: 25 Јануари 2014, 16:33:40 pm »
Имаш уште нешто останто во Ботс карши олимписки.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 25 Јануари 2014, 16:37:26 pm »
Правење на кутија е многу комплексна наука. Со голем број параметри. Сепак дали знаеш колкави цевки бараш? Ако сакаш да пресметаме кажи. Само кажи го точно моделот на звучник и точниот волумен на кутијата.

Ако имаш оставено дупки за цевки, а не си ставил цевки нормално дека нема да има никаков звук. Затвори ги дупките со нешто (книга со дебели корици и држи ја стисната, или даска некоја) и ќе осетиш звук на компресиона кутија.
Абе по интернет најдов дека тие се стандардизирани, најчесто застапени се 8 и 10цм. И јас по логика оставив 8 цм за ако не го бива или неможам да најдам да ја проширам и да се стават од 10 цм. Арно ама воопшто не ми падна на ум дека толку лош ќе е звукот додека ги најдам пластикиве :/
Кутијата иначе е буре кое го поделив на два дела и секој си е засебен вуфер, опцијата дека може да функционира без дупки за воздух ја отфрлив зошто претходниот вуфер немаше дупки и воопшто не ми се свиѓаше звукот што го вадеше (а и секаде по нет таквите звучници како мојот се во кутии со дупка за воздух)
Имаш уште нешто останто во Ботс карши олимписки.
Кај се наоѓа поточно тоа ?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #6 на: 25 Јануари 2014, 17:16:30 pm »
Позади самата автобуска станица е,неможеш да промаршиш

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #7 на: 25 Јануари 2014, 17:49:58 pm »
Во Алфа Електроник Битола има(ше) цевки.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 25 Јануари 2014, 23:31:00 pm »
Види и во Зец во стариот трговски капиштец.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2014, 13:12:58 pm »
Види и во Зец во стариот трговски капиштец.
Фала на инфо Симо, утре ќе идам накај Ск ќе проверам секаде и ќе пишам што сум нашол

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 27 Јануари 2014, 14:07:55 pm »
Се извинувам за дупли пост. Денес најдов тоа што барав во Ботс, ама немаше 8ца само 10ка и 7ца па зедов 7ца зошто тој таму што работеше кажа дека 10ка било многу големо за 12ка вуфер.

Отсутен dare532

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #11 на: 28 Јануари 2014, 22:29:36 pm »
Која цена го зема

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **