Автор Тема: Проблем со БМВ !!!  (Прочитано 4651 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Проблем со БМВ !!!
« на: 25 Јули 2011, 20:55:58 pm »
Здраво да ве прашам дали имате или дали можете да ми најдете еден дел поврзан со плинот делот се вика анти детонатор иде од расплиначата едно црево накај едно црево од кај граната стои пред мафот итно ми треба до четврток најкасно !!!!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Проблем со БМВ !!!
« Одговори #1 на: 25 Јули 2011, 21:41:00 pm »
Нема ли кај плинарите ?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #2 на: 25 Јули 2011, 22:35:17 pm »
Нема ли кај плинарите ?
Барав ама тешко се наоѓа дека ова е постар систем на плин маршер ти си по овие работи може ли да ми помогнеш за моево БМВ 520и е34ка 1994 год значи му сменив автоматче за лер гас пред неколку дена и добро се е ок денес ја возам колата и наеднаш ми гаси отварам хауба гледам 2 те црева на автоматчето испаднале а колата ја возам на плин ги ставив ајде некако ја возам колата и кај македонска телевизија ми гаси пак и гледам дека анти детонаторот тоа гумата ја нема а на бензин колата се работи може ли да ми препорачаш некој мајстор или каде да го носам или некој плинар итно ми треба во петок идам за црна гора :(
П.С од ова бубачкава твоја ќе си го искршев мониторот ;D
« Последно менување: 26 Јули 2011, 01:51:05 am DareBmw »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #3 на: 26 Јули 2011, 15:31:43 pm »
Цената на антидетонаторот е 1200 денари, а само гумичката за антидетонатор чини 200 денари. Антидетонаторите ги има во различни величини, стандардните димензии постојано ги имаме на лагер. Проблем е ако антидетонаторот е со вонстандардни димензи, што е ретко, но во таков случај делот се нарачува и треба да се почека неколку дена.  Најдобро е да дојдете во нашиот сервис, возила за сервисирање се примаат секој ден од 09,00 до 16,00 часот
Повратните детонации (што предизвикале испаѓање на гумичката) укажуваат дека моторот има проблем, кој најверојатно е во делот на електриката, (свеќички, кабли ...) и кој треба да се отстрани за да може плинскиот уред да работи непречено.
Поздрав

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #4 на: 26 Јули 2011, 16:14:24 pm »
Цената на антидетонаторот е 1200 денари, а само гумичката за антидетонатор чини 200 денари. Антидетонаторите ги има во различни величини, стандардните димензии постојано ги имаме на лагер. Проблем е ако антидетонаторот е со вонстандардни димензи, што е ретко, но во таков случај делот се нарачува и треба да се почека неколку дена.  Најдобро е да дојдете во нашиот сервис, возила за сервисирање се примаат секој ден од 09,00 до 16,00 часот
Повратните детонации (што предизвикале испаѓање на гумичката) укажуваат дека моторот има проблем, кој најверојатно е во делот на електриката, (свеќички, кабли ...) и кој треба да се отстрани за да може плинскиот уред да работи непречено.
Поздрав

дечки јас ја средив таа работа сепак фала од внатрешна од гума од мотор пресеков и направив гумичка оригинал,а јас сумјам дека може некоја бомбина да заебава свеќичките сега брзо ги менував ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5 на: 26 Јули 2011, 16:46:39 pm »
од внатрешна од гума од мотор пресеков

Па нели BMW прават Tubeless мотори уште од дамнешни времиња?

ХАхахаххахаххахахахахахахахахаха

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6 на: 26 Јули 2011, 20:51:15 pm »

Леле да си еб*ш векот луд човек ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 26 Јули 2011, 21:48:24 pm »

Леле да си еб*ш векот луд човек ;D ;D ;D ;D ;D
Тури ме во  легендарни да не се турам самиот