Автор Тема: altea 1.6  (Прочитано 3144 пати)

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
altea 1.6
« на: 08 Август 2011, 13:54:03 pm »
значи ми се појави проблем пред некој ден идев за охрид и кај кичево ми свирна тоа дека немам плин а според рачуница требаше усте 60км да поминам и у прв момент си помислив дека на Макпетрол ме украле,ставив плин у Кичево за 500ден. кога само со излегов од бензиска пак почна да свири со значи дека нее она дека ме украле на Макпетрол туку нешо нее у ред со плинот.Ќе може ли некој да ми каже со муе или со би можело да му биде деновиве ќе ја носам у плимонт колава али ме пука некој опасен страв да нее нешо мн скапо....

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: altea 1.6
« Одговори #1 на: 08 Август 2011, 14:46:12 pm »
Со уредот нешто е. Не се плаши ќе средат од Плимонт, не би требало да е нешто скапо. Ти кога стави уред и во Плимонт ли го стави?

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #2 на: 08 Август 2011, 15:25:33 pm »
уредот у велес го стаив али тој што ми го стави рече да не се мачам до велес да идам дека може соработувал со плимонт па да видиме само да нее некој дефект од 200 евра жими се не го правам на бензн ке го возам....

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #3 на: 10 Август 2011, 16:31:45 pm »
уредот у велес го стаив али тој што ми го стави рече да не се мачам до велес да идам дека може соработувал со плимонт па да видиме само да нее некој дефект од 200 евра жими се не го правам на бензн ке го возам....

Активирана е самодијагностиката на плинскиот уред, и не дозволува понатамошно возење на плински погон , додека не се отстрани проблемот. Поточно, нешто не му се допаѓа на плинскиот ,,ECU" (компјутер).
Ќе мора да се провери на дијагностичен уред, па потоа да се даде мислење. Се надевам дека ќе излезе ситен проблем.
Поздрав