Автор Тема: Alfa Romeo GTV JTD  (Прочитано 167357 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Alfa Romeo GTV JTD
« Одговори #465 на: 11 Ноември 2016, 23:50:06 pm »
фала друже, иако невестава ја вози.. не дека ја не ја провозувам одвреме навреме, како на пример вчера и денес... е вчера и денес се работеше нешто.. еве ова:

амортизери... откако ги согледав сите димензии на амортизери, излезе дека сите гтв од таа генерација кои што имаат 5 штрафа на бандаж, ги носат истите амортизери, без оглед кој мотор го носат... и затоа прво тест што е со нив, испаднаа чорба... откако ги пројдов сите места со амортизери, се одлучив во зајо да ги средам... 1 година гаранција, и нај евтин беше од сите.

буфер гумите, т.е. она што останало од нив. и тие се средени. се тоа вчера. денес, и лагерот сменет, за жал не го сликав тој процес, едноставно не ми текна... и епилог: излагам на улица и тоа скокањето т.е. јојо ефектот исчезнат. амортизацијата е крута, но подрипнување нема више. бучавата на мелење ораси од лагерот исчезната, време е за тестинг викам... излагам на аутопат, а тоа пуно бре, ко сите да тргнале од скопје да си идат... ок завртев до белви и назад, па исти К... и се откажав... како и да е, скромни 190 дигнав, на скриншотот фати 184:

а имам чувство дека ќе иде уште, па ме копка, ама некад понатака можеби, за сега доста е, а и реално и нема потреба, сепак не ја возам јас, женско ја вози... следно ми е куќиштето со филтер да го сместам (сега е со спортски филтер) и казанчето за вода за бришачи... ама и тоа во идн ќе биде, презафатен сум од обврски... како и да е, за крај, пред да и ја предадам на лепша половина во уништување  ;D ;D свртев од кај бушавио, на еден полиш експрес, да туриме некаква заштита за следниов дождовен период...

л’шти ко велигденско јајце на софра...  ;D ;D ;D сликава е катастрофа бај д веј, камерата е ужасна кога зумираш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #466 на: 12 Ноември 2016, 07:56:41 am »
како те собира да влежеш у колава не ми е јасно,ама па да излезеш уште помалце?  ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #467 на: 12 Ноември 2016, 22:38:47 pm »
се снаоѓам некако... :) :) ;) не е толку тесна бе.. всушност, тесна е да го ебам, ама некако влагам и излагам, без да ја лупнам глаата, како првите 3-4 пати додека не сконтав начин... а кога ке влезеш, не е тешко за возење, мада како во кутивче се осеќам, ама бар не ме стиска ништо... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13833
« Одговори #468 на: 12 Ноември 2016, 23:56:04 pm »
Ти се допаѓа моторот како влече?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #469 на: 13 Ноември 2016, 00:01:24 am »
не...

може он и боље. треба да откријам зашто прави лимитиран кат оф на околу 3.000 обртаи... или регулаторот на турбината е лошо наместен, или дише од негде или па компјутерот прави нешто што нетреба...  затоа што одвреме навреме ќе иде и даље, ама максималниот торк му е од 2000 до 3100 одприлика обртаи и после снемува торк одеднаш... мада лепша половина појма нема за тоа, нити знае како треба, она вели дека колата и е супер... не осеќа никаков проблем...
:) :)

ако ми веруваш, уште капакот на моторот го немам отштрафено и извадено... појма немам што е под него, едноставно немам време за тоа... во секој случај верувам во тоа што алфиста го направил, пошто ја исчитав цела тема пред воопшто и да се одлучам да спомнам на невестава за колава и верувам дека се е педантно направено...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #470 на: 13 Ноември 2016, 00:04:25 am »
Онак, ти на големо почнуваш да стануваш Алфиста и Дизелхед а?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #471 на: 13 Ноември 2016, 00:13:14 am »
јок... ни случајно... тоа што ги разбирам дизел моторите и начинот нивни на работа, не значи дека сум или станувам дизлехед... исто така ги знам добро и бензинските, и тоа знам и многу повеќе... на пример БУКВАЛНО за секој дизелски мотор имам техничко и елкетронско решение да стане 100% МЕТАНСКИ мотор.. без бензин, без дизел... не дека не ми се мота у глава и за алфава, само има еден нерешлив проблем со оваа кола.. нема место за боца метанска, освен на кров... :)

а за алфиста... иако не признавам, отсекогаш (отќутно, со премолчување) тврдам дека алфа има многу убав спортски дизајн, што искрено мене не ми се вклопува во секојдневна употреба... јас сакам робусни возила... види ме што возам се вели... ;)  ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #472 на: 13 Ноември 2016, 01:58:20 am »
1. Desperate
2. Denial
3, Barganing
4, Relapse
5. Anger
6. Initial Acceptance
7. Redirected hope.

Onak е во 6та фаза. Уште малку ќе вози Голф МК6 Тди. Максимум 15 месеци од сега.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #473 на: 13 Ноември 2016, 08:26:24 am »
Чичо ајде со здравје да се вози, на задно седиш изгледа ти ;D знаејќи го твојов волумен и висина ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #474 на: 13 Ноември 2016, 09:15:27 am »
Чичо ајде со здравје да се вози, на задно седиш изгледа ти ;D знаејќи го твојов волумен и висина ;D
На задно седиште ако успее некако да влезе Онак, ќе го вадат со отварач за конзерви, ќе мора кровот да се отстрани.
Најтешко беше кога јас и мајстор Салка се напикавме на задно седиште да го решаваме проблемот со потопната пумпа на ГТВ-то, на 40 С.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #475 на: 13 Ноември 2016, 17:54:28 pm »
денес решен рпоблемот со кат оф-от што се појавуваше на 3К обртаи... цревцето од регулаторот извлечено некако, или неубаво ставено.. небитно, наместено, стегнато и сега е ок.. сега кат оффот е на скоро 4К обртаи... ;) т.е. онаму и кај што е на секој дизел.. она иде и даље, ама не така жустро... сепак, нај јакото “влечење“ е меѓу 2 и 3,5 обртаи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #476 на: 13 Ноември 2016, 21:28:21 pm »
тури и чип  има да те обрне  ;D ;D ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #477 на: 13 Ноември 2016, 22:16:41 pm »
тури и чип  има да те обрне  ;D ;D ;D
Чипот ќе ја пукне турбината, така да ..... јас не би, башка за невестата е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #478 на: 13 Ноември 2016, 23:32:49 pm »
Кога ќе го ставаш чипот, пази да не ти испадне од рака и да ти падне во турбината внатре, пошто ќе ја пукне кога ќе заврглаш :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #479 на: 23 Ноември 2016, 10:27:07 am »
1. Desperate
2. Denial
3, Barganing
4, Relapse
5. Anger
6. Initial Acceptance
7. Redirected hope.

Onak е во 6та фаза. Уште малку ќе вози Голф МК6 Тди. Максимум 15 месеци од сега.

голф? слободно, јавно се изјаснувам дека давам дозвола да ме стрељаат ако купам било кој фолксваген.... тоа значи дека сум забегал, или сум под некој силен стрес кој ми го поматува рационалното пресудување и гледиштр на животот.... никад значи....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk