Автор Тема: Alfa Romeo GTV JTD  (Прочитано 167257 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13833
Одг: Alfa Romeo GTV JTD
« Одговори #495 на: 07 Декември 2016, 14:49:04 pm »
1.8D печка од 60 коња.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #496 на: 08 Декември 2016, 21:26:29 pm »
1.8D печка од 60 коња.

44 киловати... го имав тој мотор... не умира стварно... пред некоја година се заебавав со него ако ти текнува... на 600+ илјади километри, најдов јас да си играм со брегастата и ги изредив сите вентили од една страна (мислам дека усисните беа) во клипови... :)

Инаку Онак, два муабети да споделам

Во упатството пишува дека во Алфа може да се монтира од 55-70 А, во зависност од опремата и моторот. Старата Топла Енерџи имаше 66А и истера 5 години и некој месец. Сега земав АФА 65А. Верувај сосема доволен е. Ти стави и 100А ако нон стоп на 2 км се пали и гаси колата секој ќе цркне. Освен тие старт-стоп али треба и соодветна инсталација за нив.

Другиот муабет, црнилото не е секогаш премногу горивото. Често знае кај возилата со турбо некое од цревата (кај ЈТД имаш 2) да попушти, пошо пред 15 год немало силиконски, и кога ќе дадеш гас до крај да почне да фрла накај 3500 вртежи црн чад. Не го задржува притисокот едноставно од турбото и преку некои микро пукнатини си бега и тука настанува дисбалансот нафта/воздух. Друг момент ти е ако има пукнатина едно пластично црево од филтерот за воздух.
Башка и од ретко извувување, се собира гареж низ ауспухот и затоа првото стискање излегува најмногу дим.

Колку сум во пракса во право, незнам. Ова е некоја моја претпоставка.

генерализирање дека ВО АЛФА МОЖЕ ДА СЕ МОНТИРА ОД ДО, е тотално промашен муабет. секоја кола си има своја спецификација... неможе да кажеш дека тој и тој бренд користи само таа снага.. зависно од опремата, снагата на моторот (заради алансерот нели) и целосното оптоварување што го држи алтернаторот...

второ, со средување на цревата (пред 2 дена) исчезнаа црнилата низ ауспух... нема.. имаше пукнато црево, средено и тоа, и ете го пее... башка катоф на торкот сега е негде на 4.000 обртаи...

и на крај, пак е алфа... црвена, мала, сексуљава, убава за око, расиплива лесно, комплицирана и скупа за поправање, нежна... а да, дизел е... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #497 на: 08 Декември 2016, 21:54:09 pm »
Не умира, умрен е од нов ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #498 на: 03 Јануари 2017, 11:44:29 am »
Од доверливи извори дознав дека е возена 201 км/х, а видео имало снимено на 194 км/х. 8) 8) 8)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #499 на: 24 Февруари 2017, 21:12:51 pm »
да... има видео запси сега на 210... ама не го пуштам, со оглед на тоа дека дознав дека може да се искористи во несакани правци...

но...

еве нешто ново... прегоре штоп сијаличка, па и позиција една предна, па задна, ајде, време е во дог да се иде, диоди да се редат...

позади сега се сите диоди, напред е ксенон за кратко, диоди за позиција (нив заборавив да ги сликам, следниот пат), за долго е оригинална сијалица НВ3 ли беше мислам... нејсе... слики:

еве вака израстуривме во дог секјурити

вака изгледаат диодите што ги одбрав

тие што се како печурка, тие се замена за едно влакно, а оваа цилиндричнава да ја кажам е замена за две влакна. поделени се диодите, за позиција помалку за стоп повеќе...

еве како свети на позиција

жмигавци

рикверц светло

стоп светло

и сите заедно, онака лампионски...  ;D ;D

цени ќе прашате...
алфава има на борд компјутер читање на сијалици, па ако прегори, се пали тоа сијаличето, затоа лажњаци се потребни... еден лажњак е 250 денари, на алфава требаше 8 комада... башка треба отпорник од 12 волти со 5 вати за жмигавците, тој е 300 денари комад, по сијаличка се тура... диодите, (пренесувам интегрално за нив од ате кажано) од 370 до 450 денари комад се овие за позади...

предните Т10 со 9 диоди на себе, се мислам 200 денари комад...
не се ниски цените, ама па си има и гаранција... СТАП ме боли ако прегори.. идам кај нив, си мењаат со нови додека пијам кафе...

следно е диоди во кабина и ксенон на долги светла...

п.с. мобилниот едно 20-30 пати ми падна, па камерава има фокус шта да причам, а 13 мегапикселна е.. вадеше убави слики ама минато е тоа...  ;D

п.п.с. на ате денес ќерка му се родила... 8) :o :o имаше частење...  ;D ;D
« Последно менување: 24 Февруари 2017, 21:26:25 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #500 на: 24 Февруари 2017, 21:19:52 pm »
Одлично, јас да сум лед ќе ставам за долги, некни ми стасаа за мојта лед и сум задоволен, прекрасна бела боја и без кабли и трафоа, ги препорачувам :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #501 на: 24 Февруари 2017, 21:25:15 pm »
не не... алфа кубури со светла предни, сите алфи со округли фарови и лупи во нив го имаат тој проблем, после 10-тата година, никако диоди... ксенон и тоа 55 ватен... или обичната сијаличка ќе ја оставам, со диоди ништо нема да се добие...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #502 на: 13 Март 2017, 11:12:48 am »
работата на алфа, никогаш не завршува. може апгрејди, може и лицкање, ама може и сТрања да се дешаваат... пред се, прво да напоменам дека никој не ми е виновен, освен јас, на сам себе си за своите одлуки и лични придонеси...

вчера, само што излегов од валандово, на само 110 на саат, ми се отвори хаубата... пластична т.е. плексиглас е, со "помош" на бочен силен ветер успеа да ја подигне малку, да се извитопери (пошто е пластична нели) да се откачи од држачи, и да се деси ова:

штетата е хауба, шофершајбна и кров. кровот не е многу, ама е цел, бара корекции и фарбање. саат време претходно возев +/- 200, меревме мадиња во група,ништо не се деси. некои момци ги интересираше изведбата, па отворив хауба, после тоа ја затворив, ја проверив дали е затворена, како што стално проверувам, па послњ дојде моментот на мерење мадиња, па после некое време, тргнат накај дома се деси ова... само од себе...

денес ќе бркам попладне за хауба и шофершајбна, па ќе апдејтирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #503 на: 13 Март 2017, 11:15:02 am »
@onak , битно сите живи-здрави, па следниот пат дали алфа, дали вол дали нешто трето, сеедно

није свеједно... ;) алфа е крш бренд.. стално се расипува, стално се откачува нешто, како на оример вчера што се откачи... за дел од секунда се деси срање кое можеше и мене и невестава да не упокои, а децава сираци да ги остави, само ако не изреагирав онака како што изреагирав рефлексно па ги спасив животите... такви банали на други брендови ретко се дешаваат, а на алфа почесто, да не речам секојдневно...

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,12524.new.html#new

е оваа глупост ми го усра убавиот ден, поминат на вожњава... алфа... ;)
« Последно менување: 13 Март 2017, 11:38:10 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #504 на: 13 Март 2017, 11:17:03 am »
Не е плексиглас, него полиестер :D

Добро си поминал. Оди запали си свеќа во црква.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #505 на: 13 Март 2017, 11:35:50 am »
полиестер, плексиглас, пластика... мене ми е исто...поготово што боро ми покажа дека основната форма е плексиглас, па врз него е полиестер дообликувано... ама нејсе, небитно е тоа... немам намера да поправам таква хауба.. уствари, било каква хауба кога ќе доживее таков удар и оштетување не е за поправање више... никогаш нема да биде иста, и стално ќе покажува или пукнатини, или нема да лежи добро или.... затоа нова...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #506 на: 13 Март 2017, 11:44:06 am »
Заебано место за да се отвори хауба. Среќа не било лето.

Битно си прошол добро.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #507 на: 13 Март 2017, 12:50:50 pm »
хаха... абе симо... 8 коли бевме, со две коли имаше проблем... и двете алфи беа...

шта друго речи...
коју поруку послати...

;) ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #508 на: 13 Март 2017, 13:02:47 pm »
Јас не плачам од проблемите на модифицираните ми коли, а уште помалку за тоа го кривам брендот. Ама тоа јас... Ти криви си ја Алфа слободно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #509 на: 13 Март 2017, 13:21:10 pm »
Осигурај се да не е држачот за хаубата да не попуштил, да не ти се деси пак со нова хауба и шофершајбна не дај боже.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата