Автор Тема: Renault Clio Williams  (Прочитано 21422 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Renault Clio Williams
« Одговори #45 на: 25 Јули 2011, 16:39:49 pm »
Само да напоменам дека Renault се трка рамо до рамо со Ferrari и Mclaren. Ретко кој може да успее во Formula, па со самото тоа треба да се покаже респект кон најголемиот Францсуки производител.

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Force India користи Мерцедес мотори, а шампионскиот тим на Ред Бул користи Рено мотор.

Ако ја погледнеш листата на снабдувачи со мотори во F1 ќе забележиш дека Mercedes, Ferrari, Renault i Coswort осим својот снабдуваат уште по + 2 тима.

Ова нормално немора да значи ништо, но факт е дека Renault е во самиот врв во најпрестижното натпреварување.
Па токму затоа и реков...!
Пратам формула не се секирај...не зборам никогаш на памет од ракав истресено!
Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?

Лошо доаѓаш до заклучок, ваљда ненамерно.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #46 на: 25 Јули 2011, 16:40:26 pm »
Ја не знам шчо ви е од сабајлево...саде зелени ги траскате!
Абе шутмангали...од ништо нешто прајте!
Значи човек не смее да има свое мислење за нешто.
Никој не рече дека не чини нити дека е лошо, напротив си кажав дека како за градско возило ми е супер Клиото.
За мене лично, спортска кола ако е не треба да биде шпорет, па не знам каква суспензија нека има, не знам каква основа нека има, не гуми не кочници не брембо не кој знае какви сака курови нека има...шпорет си е шпорет и тука завршуваат сите приказни за мене.
Тој шпорет според големината одговара за мало градско возило не за трки.
Спортска кола кога ќе каже некој мене барем одма во глава ми идат коли од Компакт класата па нагоре (Фокус, Меган, Голф и тн).
Се друго помало е лук и вода, што рече веле еднаш....Ролерки!

Ако грешам нека изгорам! ;D

Ај молам админитрација да го премести постов во Рено Клио Вилијамс или као се викаше темата...!
« Последно менување: 25 Јули 2011, 16:44:01 pm Sportex »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #47 на: 25 Јули 2011, 16:42:12 pm »
море Фаланга, кој те учеше географија, у Турција се прават тие мотори ... :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #48 на: 25 Јули 2011, 16:47:08 pm »
Само да напоменам дека Renault се трка рамо до рамо со Ferrari и Mclaren. Ретко кој може да успее во Formula, па со самото тоа треба да се покаже респект кон најголемиот Францсуки производител.

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Force India користи Мерцедес мотори, а шампионскиот тим на Ред Бул користи Рено мотор.

Ако ја погледнеш листата на снабдувачи со мотори во F1 ќе забележиш дека Mercedes, Ferrari, Renault i Coswort осим својот снабдуваат уште по + 2 тима.

Ова нормално немора да значи ништо, но факт е дека Renault е во самиот врв во најпрестижното натпреварување.
Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?

Не бе друже, грешка си...туку во обид да ми контрираш, се обидуваш да докажеш нешто за што ни сам не си сигурен дека можеш...то ест запаѓаш во контрадикторности!
Секогаш има и контра став нели, кој исто така е аргументиран и издржан како и претходниот.
« Последно менување: 25 Јули 2011, 16:48:50 pm Sportex »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #49 на: 25 Јули 2011, 17:06:34 pm »
море Фаланга, кој те учеше географија, у Турција се прават тие мотори ... :D
Абе наставната програма по географија беше тоталка утната, али јебига, после имало дефектни генерации :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #50 на: 25 Јули 2011, 18:08:27 pm »

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?

Не бе друже, грешка си...туку во обид да ми контрираш, се обидуваш да докажеш нешто за што ни сам не си сигурен дека можеш...то ест запаѓаш во контрадикторности!
Секогаш има и контра став нели, кој исто така е аргументиран и издржан како и претходниот.

Немаш поента у контра ставот која треба да го покоси фактот дека Рено е во самиот врв на најелитното тркачко првенство. Force India не произведува аутомобили.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #51 на: 25 Јули 2011, 19:12:54 pm »

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?

Немаш поента у контра ставот која треба да го покоси фактот дека Рено е во самиот врв на најелитното тркачко првенство. Force India не произведува аутомобили.

Фактот дека некој е на рамниште со оние кои се Но.1 за тебе е доволен да може тој да прозведува одлични тркачки возила според тебе....!
Фактот дека мерцедесовиот мотор во Форс Индиа е лајно не видено кое не може две трки да врзе не значи дека мерцедес забораиле да праат мотори или дека не знаат да прават тркачки коли.
Заврти го наопаку и ќе видиш дека е исти курац друго паковање!
Тоа сакав да ти го кажам...колку разбра...друга работа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #52 на: 25 Јули 2011, 19:28:50 pm »
Mercedes моторот во останатите тимови функционира сосема нормално, ти викам, слаб си со поента. не е битно, кај е да е сега гОЈДО ќе те оправи.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #53 на: 26 Јули 2011, 10:02:13 am »
Mercedes моторот во останатите тимови функционира сосема нормално, ти викам, слаб си со поента. не е битно, кај е да е сега гОЈДО ќе те оправи.

Абе поентата е тука цело време...проблемот е што ти не ја гледаш...ама ај батали!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #54 на: 26 Јули 2011, 10:05:15 am »
Decko ti si slab so poentata so motorite vo F1 ne Sportex

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #55 на: 26 Јули 2011, 10:55:34 am »
Decko ti si slab so poentata so motorite vo F1 ne Sportex

Насловот на темата како гласи ?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #56 на: 07 Октомври 2011, 11:59:37 am »
Renault Clio 3 Sport Renault се здружи со ѓаволот
Името на ограничената верзија на Clio RS најавува дека зад лицето на ангел, се крие ѓаволот

Лимитираниот модел на Clio RS, наречена Angel & Demon  (Ангел и Демон), ќе биде произведена во 666 примероци (!) и ќе почне да се продава на денот на ноќта на вештерките, 31 Октомври!

Моделот го придвижува 2.0 литарскиот атмосферски бензинец со 200 КС, а и шасијата е онаа истата од Clio RS

Однадвор, моделот може да се познае по тоа што ќе има црн покрив и црни спојлери, дифузор и ретровизори. Во понудата ќе влезат и три посебни бои, две мат, сива и црвена (Matt Hologramme Grey и Matt Toro Red), како и една бисерна (Givre Nacre).

Ѓаволскиот Clio, има и ѓаволска цена од 27.990 евра во Франција.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #57 на: 07 Октомври 2011, 12:19:27 pm »
disaster

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #58 на: 07 Октомври 2011, 12:31:16 pm »
Многу е лошо кога некој пишува нешто-САМО ЗА ИНАТ!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #59 на: 07 Октомври 2011, 12:32:29 pm »
Пак не го мењаат воланот? Старото го имаше РС еден пријател, многу беше јако на изглед. Ова не ме бендисува толку. Штознам. Може црно ќе е подобро, кога нема да се познава муцката. :)