Автор Тема: Renault Clio Williams  (Прочитано 21409 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Renault Clio Williams
« на: 21 Јули 2011, 09:03:12 am »

Во почетокот на 90-тите Renault и Williams жареа и палеа во Формула 1, а од таа доминација никна еден од најдобрите огнени компакти на сите времиња.

Autoexpress сега пренесува дека двоецот повторно се најдоа на иста бранова должина и дека наскоро ќе не изненадат со нова специјална изведба на Clio. Овој пат нема да стане збор за козметички преправки како што беше случај кај серијата Goldini, пишуваат Британците, туку двете компании ќе се погрижат зад новиот проект да стојат само сурови перформанси.

Clio Williams така би требало да добие дволитарски турбобензински мотор со 240 КС, со што се приближува на само 7 КС посилниот и поголем (а и потежок) брат Megane RS. Силата стандардно би се пренесувала на предните тркала, додека шасијата би требало да се базира на RS Clio Cup, a суспензијата на онаа од Clio Trophy од 2005. Кочниците би требало да се преземат од овогодинешниот најбрз автомобил со преден погон на Нурбургринг – Megane Trophy.

Се ова звучи речиси предобро за да биде вистинито, но бидејќи следната година стигнува новата генерација на Clio, оваа моќна изведба на Williams би можело да се покаже како заслужено, конечно  „ура“ и збогум на малиот француски автомобил.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
Одг: Renault Clio Williams
« Одговори #1 на: 21 Јули 2011, 09:06:49 am »
so 2.0 motor napred ke tezi nenormalno i ke bide pak tapa kako na testot na top gear, a pa 240ks so pogon napred so da ti kazam dobitna kombiinacija

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2 на: 21 Јули 2011, 09:08:10 am »
Милина.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3 на: 21 Јули 2011, 09:11:05 am »
Фантастичен дизајн+одлични перформанси=француска топ комбинација !

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #4 на: 21 Јули 2011, 10:18:16 am »
Одличен дизајн а и доста е  моќно  :)
Како што рече аце топ комбинација :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 21 Јули 2011, 10:33:21 am »
so 2.0 motor napred ke tezi nenormalno i ke bide pak tapa kako na testot na top gear, a pa 240ks so pogon napred so da ti kazam dobitna kombiinacija

Top Gear не ги прават баш најдобрите и најсоодветните тестови. Клио РС редовно ги победува сите конкуренти во класата кога станува збор за управливост, динамичност, држење на пат, итн. Во моментов е можеби најдобар мал хот хеч во тој поглед.

А конкретно мене, никогаш не ми правело мерак. Хот хеч треба да биде и секси, а ова ми е далеку од секси. Со фејслифтот му ја уништија предницата.

Убаво Клио:

Неубаво Клио:

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #6 на: 21 Јули 2011, 10:36:14 am »
pa dobro ne se realni malce, ama sepak 2.0, so 240ks i preden pogon so znam..

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #7 на: 21 Јули 2011, 10:46:22 am »
Ах, како ми кидна тоа "убавото" црвено...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #8 на: 21 Јули 2011, 11:00:02 am »
И НЕКА ГО СМЕНАТ ТОЈ ШУГАВ ВОЛАН ВЕЌЕ ЕДНАШ!!!!
Толку ли нема паметен човек во рено, или толку се заљубија во воланов посран ? ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #9 на: 22 Јули 2011, 15:55:17 pm »
Никако не ми е јасно зошто 240 коњови во шпорет?
Стабилност, лежење на пат, како може толцавко количе да има 240 коњови и да биде стабилно и сигурно...?
Знам дека оди, лесно е за тој мотор се ама другиве работи некако не ми се јасни?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 22 Јули 2011, 17:34:23 pm »
Друже, земи вози Реноспорт Клио па ќе го праиме муабетот. Не само што е стабилно, него ќе се изненадиш.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #11 на: 22 Јули 2011, 17:40:35 pm »
Толку ли нема паметен човек во рено, или толку се заљубија во воланов посран ? ;D

море што му фали знајш како лежи на рука :) :) :) дизајнот не е лош ! :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12 на: 22 Јули 2011, 17:52:57 pm »
Стабилност, лежење на пат, како може толцавко количе да има 240 коњови и да биде стабилно и сигурно...?
Знам дека оди, лесно е за тој мотор се ама другиве работи некако не ми се јасни?

Сигурно, not so much. Стабилно, и тоа како. Ме возат во Kalos седан при 120 на саат, прелетува некоја кола, Kalos-от губи траекторија само од притисокот предизвикан од другата кола. Ме возат со Алфа 145, која е далеку помала кола, што би значело понестабилна... Колата не мрда при иста ситуација кога некој те прелетува. Има нешто во квалитет и дизајн на спортско подвозје што ја прави малата кола стабилна како и поголемите (поквалитетни).

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #13 на: 22 Јули 2011, 20:47:11 pm »

море што му фали знајш како лежи на рука :) :) :) дизајнот не е лош ! :)

Не ми се свиѓа, не ми личи на волан од спортска верзија. Одговара на пример во Kangoo... :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14 на: 22 Јули 2011, 20:50:21 pm »

Сигурно, not so much. Стабилно, и тоа како. Ме возат во Kalos седан при 120 на саат, прелетува некоја кола, Kalos-от губи траекторија само од притисокот предизвикан од другата кола. Ме возат со Алфа 145, која е далеку помала кола, што би значело понестабилна... Колата не мрда при иста ситуација кога некој те прелетува. Има нешто во квалитет и дизајн на спортско подвозје што ја прави малата кола стабилна како и поголемите (поквалитетни).
Мартинчо Алфа 145 тежи 1.2тона,додека Калосот мислам дека е најмногу до 1 тон,а истотака и тоа шо го кажа со подвозјето игра голема улога и тоа како...на пример Калосот и во место го ниша ветерче,таква му е конструкцијата  ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D