Автор Тема: Renault Clio Williams  (Прочитано 21425 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Renault Clio Williams
« Одговори #30 на: 24 Јули 2011, 11:15:27 am »
Доколку на клиото се извадат оригиналните беџови,и се стават од митсусуши (така мислам беше) на Спортекс ке му праи мерак 100%-вака   NO WAY.

Абе не од Митсубиши...од Мерџо стај те му знак ако сакате...Конзерва си е Конзерва...па нека е и Вилијамс и тркачко и не знам какво нека е.
Никој не вика дека не чини шо рипате одма како прлиња пред магаре....него дека не е стабилно за вакво нешто, ни тежина ни ширина ни курац ни палац.
Никој не вика дека нас возот не дувна, туку тоа беше иницијална каписла да се изгуби контрола и да се удри во дупката и понатаму веќе да не се повторувам.
За град да...и јас би купил нешто вакво...да бидеме искрени...ми е меѓу првите опции кога ќе купувам кола за жена ми!

Ама 240 коња во прдевче тешко колку шпорет...фала не!
« Последно менување: 24 Јули 2011, 11:38:12 am Sportex »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #31 на: 24 Јули 2011, 15:50:50 pm »
Доколку на клиото се извадат оригиналните беџови,и се стават од митсусуши (така мислам беше) на Спортекс ке му праи мерак 100%-вака   NO WAY.

Абе не од Митсубиши...од Мерџо стај те му знак ако сакате...Конзерва си е Конзерва...па нека е и Вилијамс и тркачко и не знам какво нека е.
Никој не вика дека не чини шо рипате одма како прлиња пред магаре....него дека не е стабилно за вакво нешто, ни тежина ни ширина ни курац ни палац.
Никој не вика дека нас возот не дувна, туку тоа беше иницијална каписла да се изгуби контрола и да се удри во дупката и понатаму веќе да не се повторувам.
За град да...и јас би купил нешто вакво...да бидеме искрени...ми е меѓу првите опции кога ќе купувам кола за жена ми!

Освен ако не планираш да се отарасиш од жена ти ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #32 на: 24 Јули 2011, 17:43:12 pm »
Доколку на клиото се извадат оригиналните беџови,и се стават од митсусуши (така мислам беше) на Спортекс ке му праи мерак 100%-вака   NO WAY.

Fаir enough !

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #33 на: 24 Јули 2011, 21:29:48 pm »
Само да напоменам дека Renault се трка рамо до рамо со Ferrari и Mclaren. Ретко кој може да успее во Formula, па со самото тоа треба да се покаже респект кон најголемиот Францсуки производител.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #34 на: 24 Јули 2011, 22:51:06 pm »

јас мислам дека има доволно паметни луѓе во Рено,кои мислеле,планирале,тестирале па го мотирале тој мотор во Клио....е сега ниту јас ниту ти,ниту никој друг не можиме да испадниме попаметни од нив(барем во нивната работа)....и за крај,што сметаш за нестабилно кај Клио-то,тоа дека е мало и дека има многу јак мотор па ќе развива голема брзина....ЕПА ПРИ ГОЛЕМА БРЗИНА,НЕМА СТАБИЛНОСТ НИТУ СО С КЛАСА НИТУ СО 7-КА БМВ ИТН.ИТН ;) :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #35 на: 24 Јули 2011, 23:10:12 pm »
Во Clio williams сигурно нема да го стават само моторот од 240 коња туку ќе поработат и на вешањето и на кочниците. Сличноста помеѓу тоа клио и обичното што се нишало како пајтон фала богу дека ќе бидат фаровите и стаклата, и уште по некоја ситница, а и воланот ќе си остане ист (во рено сеуште се во потрага по човек кој ќе им дизајнира волан кој ќе се вклопи во спортската внатрешност). 

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #36 на: 25 Јули 2011, 08:00:34 am »
Само да напоменам дека Renault се трка рамо до рамо со Ferrari и Mclaren. Ретко кој може да успее во Formula, па со самото тоа треба да се покаже респект кон најголемиот Францсуки производител.
toa ne znaci deka Renault e neso posebno dobar ako se trka ramo do ramo so niv, toyota i honda se otkazaa i so znaci Renault i od niv e podobar..
No way

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #37 на: 25 Јули 2011, 11:33:29 am »

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #38 на: 25 Јули 2011, 12:33:22 pm »
Леле ама избегавте со темава,темава колку што знам беше за рено клио спорт со нешто појак мотор од тоа што го имаше до сега,и доколку функционирало одлично со 200кс ке функционира и со 240кс,само ке биде малку побрзо.Па ваљда мислеле тие што го правеле дека треба да се носи со тие коњски сили,иако се французи.
Мислам дека никој неможе да го порекне фактот дека рено спорт моделите бележат одлични резултати и се меѓу подобрите во својата класа,почнувајки од меган,па клио,па твинго.
Па ваљда и французи знаат да направат добра спортска кола,покрај јапонци,германци,итаљанци.
Па немора секоја тема да ја утепаме со хејтерски муабети!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #39 на: 25 Јули 2011, 12:38:06 pm »
Па ваљда мислеле тие што го правеле дека треба да се носи со тие коњски сили,иако се французи.
ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #40 на: 25 Јули 2011, 12:38:51 pm »
Не е ништо чудно во Клио да се стават 240 коњи па и 300, исто како тоа што ставаат 1001 коњ во вејрон или 800 во ГТР

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #41 на: 25 Јули 2011, 16:16:17 pm »

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Force India користи Мерцедес мотори, а шампионскиот тим на Ред Бул користи Рено мотор.

Ако ја погледнеш листата на снабдувачи со мотори во F1 ќе забележиш дека Mercedes, Ferrari, Renault i Coswort осим својот снабдуваат уште по + 2 тима.

Ова нормално немора да значи ништо, но факт е дека Renault е во самиот врв во најпрестижното натпреварување.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #42 на: 25 Јули 2011, 16:17:42 pm »
toa ne znaci deka Renault e neso posebno dobar ako se trka ramo do ramo so niv, toyota i honda se otkazaa i so znaci Renault i od niv e podobar..
No way

Па од нив сигурно е подобар.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #43 на: 25 Јули 2011, 16:34:11 pm »

И  Форс Индиа се тркаат со споменатите, и што...?

Force India користи Мерцедес мотори, а шампионскиот тим на Ред Бул користи Рено мотор.

Ако ја погледнеш листата на снабдувачи со мотори во F1 ќе забележиш дека Mercedes, Ferrari, Renault i Coswort осим својот снабдуваат уште по + 2 тима.

Ова нормално немора да значи ништо, но факт е дека Renault е во самиот врв во најпрестижното натпреварување.
Па токму затоа и реков...!
Пратам формула не се секирај...не зборам никогаш на памет од ракав истресено!
Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #44 на: 25 Јули 2011, 16:36:44 pm »
Значи според тебе чим Рено е рамо до рамо со овие другиве (пошто има резултати, титули и тн)  излегува дека пошто Форс Индиа нема резултати со мерцедсовиов мотор дек не Чини Мерцедес...или?
Од кај знаеш може им пикаат чкарт мотори од бугарија носени