Денеска ќе се запалев
Се шалам.. иам брзи рефлекси и пп апарат под седиште...
но ај прво со добрите вести.
Се решив и отидов во Дог секјурити и си ставив централна брава.
Прво ме изненади фактот што наредниот ден откога го оставив арото се јавив и прашав кога ќе биде готово возилото, ми рекоа за саат ипол и бидна точно за саат ипол.
Реткост е точноста во Македонија.
Отидов си платив го земав скоро најефтиниот систем од 3400денари и почнав муабети со газдата пошо и тој примети дека иам мерак да го средам чудово на 4тркала.
Монтажата им е беспрекорна. жиците средени и прибрани. свака част.
Денеска одам на работа и таман пред да се паркирам колегава почнува да паничи абе ова чури.. хаха и глеам дека од кај копчето за контакт и палење тој мој фамозен хендмејд панел што ги јаде ко путер кинеските тастери затоа што се кинески и се распаѓаат во рака.. и после 5 сменети тастери претпоставував дека пак е проблем со него и фино лепо го отворив панелот и глеам жициве се стопиле и изолиирот почнал да чури..
Пошо си носам и резерва папучи покрај цел друг алат во кола.. Си излегов на пауза за ручек и си ги средив жиците.. палам пак.. пак чури... е маме му Е**М...
пошо инсталација ми е слаба страна претпоставив дека централната е поставена вчера па можеби од неа се десило нешто....
и ај телефонот и за пола саат се нацртаа дечките од Дог ама после кратка инспекција излезе дека не е дефектот од централната туку од плинот.
НЕ беше нивна работа да продолжат со работа откога утврдивме дека централната не прави проблем па ме спасија влечна служба и електричар..
Имено се стопил саухот на расплињачата и тој прави краток спој.. што е најинтересно се стопи и осигурачот и неговото лежиште а тој не се прекина.. му дадов отказ по секако..
го откачив чудото.. префрлив на бензин им реков фала многу и ај пак на работа.. да си ги искористам преостанатите 10минути од работниот ден.. мислам дека бев 2 саати на работа а 6 под хауба.. ама тоа е тоа... шит хепенс...
и така..
сеа ми треба да најдам таков електронски саух за расплињача.. мојов е на ловато.. дане знаете каде има а да не е на излез од скопје? плинар блиску до КВ?
10X DOG SECURITY уште еднаш за помошта.