Откога го скратив цревото за плин имам глупи проблеми што неможам да откријам кои се..
всушност моторот работи многу лошо.. веројатно на 3 свеќици.. ги сменив каблите со старите, пак исто.. ја исчистив капата палецот... па сабалјево едвај стигнав на работа.. сеа коа ке дојдам дома ќе вадам кабел по кабел да видам дали свеќиците сите работат.. мада мислам дека работат затоа што ги вадев вчера и немаше ниедна замастена.. Имам босна свеќици стари 3 месеци.. ваљда боље ке работи со некои поскапи со повеќе пипци или нема везе? ваљда ке сменам кондензатор на разводник затоа што не го сменив коа ја сменив платината.. на капата има микроскопска пукнатина.. па и таа ќе ја мењам.. инаку разводникот е троа стар.. само незнам дали воопшто се продаваат цели нови.. и дали коштаат 403453452 милиони денари! чичко ми ми кажа дека и на него бреговите му биле доста отидени..
и то..
Бар го направив километражникот во Тахо на првомајска... Морав сам да си ја вадам сајлата и сам да си ја ставам.. ептен услужливи дечки.. "EПТЕН" ама бар 300 денари платив за новата па не е страшно.. затоа што да го стават во канал а да не се пикам пред продавница под возило коштало пари...
Ах оваа чудесна Македонија..
и уште нешто сакав да прашам..
а се колнев дека нема да замарам на форуми за глупи теми ко сјалички за фарови и сл.
сменив средни светла, најтбрејкери оф корс, но светат накај месечината.. на 5 метра светат во лице
што е супер ако работиш во полиција или ако си по ловење на канаринци..но не баш ако си обичен возач... па ме интересира дали има некоја спецификација на колку метра треба да светат кратките во асфалтот се разбира..