еве апдејт.
Ако се иде ко што треба денес треба да излезам од гаража.. не комплетен ама сепак..
Предниот диференцијал не ми е наместен.. немам време за држачи.. ќе остаам или понатака или пролет.
Моторот кумановски го возев завчера.. малку пред да стигне работна температура пошо имав доста воздух у системот и зезнати црева..
Добар беше.. сосема добар... запали од прва

не тропкаше не грепкаше ништо. малку гласен пошо граната не беше убаво наместена.. ама земав паста за спојување ауспух па ке го средам и тоа..
после вожњата го извадив пак надвор САМ

за 2-3 саати...
направена е пиксна нова за спојничката.. купено е црево што тече.. нов филтер за уље.. нова разводна капа..
денеска да го заштрафиме на арото и да смениме уље.. и ќе го извадам од гаража.. и го носам кај брус да средиме со инсталацијата..
регистрацијата ми е до денес утре.. да проверам сигурно.. па и тоа треба да средам..
и таке...
иначе картерот не го вадам не го мењам со мојот сечен бидејки и така не ми стаен предниот диференцијал... ке го сменам коа ке го правам тоа..
сеа битно ми е зимоска да го возам пошо времево веќе не е за точак.
и само една депресивна вест што овој е 1720 цм3 а не 1760.
73 коња а не 89

ама има усисна и издувна од 1760 па можда тоа ќе биде некој плус

Сепак мислам дека ќе биде доволен затоа што е 1.7 а не 1.4 и сигурно има повеќе торк што ми е потребно..
коа го повозив влечеше супер..
и то..
нов пост вечер или утре со се надевам добри импресии