Автор Тема: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!  (Прочитано 42796 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!
« на: 17 Јули 2011, 00:48:46 am »
Vistinska prikazna:

Makedonce odi vo BG da si kupi kola. Naoga evtina kola (markata sega ne e bitna) i ja kupuva. Prodavacot go tera da odat vkafana da ispijat po edno pivo. Posle castenjeto mu veli: prijatele, gledam dobar covek si, i zatoa ke ti kazam ovaa kola ne e za tebe, kradena e. Makedonceto vednas si gi bara parite nazad, za nekoe cudo gi dobiva. Posle nekoe vreme, koga probuva da gi upotrebi vo Makedonija istite pari, mu vikaat policija: parite bile falsifikat.

BG,EU

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!
« Одговори #1 на: 17 Јули 2011, 01:02:09 am »
Балканските земји воопшто не заслужуваат да бидат членки на било каква организација. Ова го имам слушнато и од прва рака, на Гостиварчанец му се има случено. Си ја пријави колата во полиција, си му отидоа парите... Убаво вели насловот на темата, ВНИМАТЕЛНО!

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1817
« Одговори #2 на: 17 Јули 2011, 01:09:50 am »
Што ке кажеш ке згрешиш.... Мора да се биде многу внимателен и тоа е тоа, зошто ако решиле да те ограбат, ќе те ограбат на тој или на некој друг начин...
Never drive faster than your Angels can fly.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 17 Јули 2011, 02:36:27 am »
Јас знам и за друга варијанта - купуваш кола, и ти даваат само еден клуч - наводно вториот бил изгубен. Ти си одиш од Бугарија, стигаш дома среќен и весел, а следното утро колата ти ја нема.

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
« Одговори #4 на: 17 Јули 2011, 02:40:20 am »
Јас знам трета варијанта што ми ја имаат кажано - Човек купил Голф 5 и све ок ја купил и по пат му се јавил бугарот му рекол те гледам добар човек си врати се ќе ти ги вратиме парите, незнам колата не била нешто во ред као демек, и кога се вратил назад му вратиле пари а коа стигнал тука му рекле дека се фалсификат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5 на: 17 Јули 2011, 02:41:51 am »
Јас знам трета варијанта што ми ја имаат кажано - Човек купил Голф 5 и све ок ја купил и по пат му се јавил бугарот му рекол те гледам добар човек си врати се ќе ти ги вратиме парите, незнам колата не била нешто во ред као демек, и кога се вратил назад му вратиле пари а коа стигнал тука му рекле дека се фалсификат.

Vistinska prikazna:

Makedonce odi vo BG da si kupi kola. Naoga evtina kola (markata sega ne e bitna) i ja kupuva. Prodavacot go tera da odat vkafana da ispijat po edno pivo. Posle castenjeto mu veli: prijatele, gledam dobar covek si, i zatoa ke ti kazam ovaa kola ne e za tebe, kradena e. Makedonceto vednas si gi bara parite nazad, za nekoe cudo gi dobiva. Posle nekoe vreme, koga probuva da gi upotrebi vo Makedonija istite pari, mu vikaat policija: parite bile falsifikat.

BG,EU

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #6 на: 17 Јули 2011, 10:51:29 am »
А една друга бугарска превара...

Идеш на шопинг, ја оставаш колата на платен паркинг 10 евра за неколку саати... и сеа шеташ... шеташ и фаќаш такси товараш торбите во гепек и  тргнувате (во меѓу време, додека си на семафор, со дупликат клуч ја отвараат колата вадат торбите) доаѓаш кај колата... ти ги нема тробите :) :) :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #7 на: 17 Јули 2011, 11:23:23 am »
Јас стварно незнам зошто се замарате со тоа бугарите...
Сиромавиот дупло плаќа...
На кого колку му сече, така и си пазари...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #8 на: 17 Јули 2011, 11:30:06 am »
Јас стварно незнам зошто се замарате со тоа бугарите...
Сиромавиот дупло плаќа...
На кого колку му сече, така и си пазари...

Хехе Сале интересно, откако стана татица не можам коментар да пишам од тебе - ептен сме истомисленици, просто срам ме фаќа више да ти ги лајкнувам постовите ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #9 на: 17 Јули 2011, 11:39:59 am »
лол...
А бе па како да им објасниш на луѓево другачие?
Се знае дека бугарите се жива превара...Да не некој не е запознаен со фактот дека тие и од мајка дете ке украдат, а не па кола или некој други ствари...+ од 10 украдени возила склопуваат две три со фалц документација и потоа ги препродаваат? Зарем уште се лажат дека бугарите станале луѓе од како влегле во европска унија?
Тоа е само добра маска за простата да не испадне навреда, македонска маса, со ситна душа кои мислат дека ако купат кола во татарската држава ке поминат поефтино...
Ми иде да се изнасмеам...Познавам многу луѓе кои се покајале и посакале тоа да не им се случело што се случило, но постојат и онакви кои се задоволни, нели? Јас такви познавам два тројца...Незадоволни преду 50 души што ми се имаат пожалено...
Искрено малку се изнервирав од постови во кои читам како некој бил заебан, но не ми е криво за тоа...и малку му направиле...требало повеќе..сами сме си криви, па затоа и онака се обратив кон и едните и другите народни маси...
Се вадам од такт...тоа е...

п.с. Се извинувам ако некој се препознае во мојот текст :)
Верувам дека тоа ке го проследи со реплика...

п.с.2
Џиџи....мајсторска работа :)))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #10 на: 17 Јули 2011, 11:48:25 am »
лол...
А бе па како да им објасниш на луѓево другачие?
Се знае дека бугарите се жива превара...Да не некој не е запознаен со фактот дека тие и од мајка дете ке украдат, а не па кола или некој други ствари...+ од 10 украдени возила склопуваат две три со фалц документација и потоа ги препродаваат? Зарем уште се лажат дека бугарите станале луѓе од како влегле во европска унија?
Тоа е само добра маска за простата да не испадне навреда, македонска маса, со ситна душа кои мислат дека ако купат кола во татарската држава ке поминат поефтино...
Ми иде да се изнасмеам...Познавам многу луѓе кои се покајале и посакале тоа да не им се случело што се случило, но постојат и онакви кои се задоволни, нели? Јас такви познавам два тројца...Незадоволни преду 50 души што ми се имаат пожалено...
Искрено малку се изнервирав од постови во кои читам како некој бил заебан, но не ми е криво за тоа...и малку му направиле...требало повеќе..сами сме си криви, па затоа и онака се обратив кон и едните и другите народни маси...
Се вадам од такт...тоа е...

п.с. Се извинувам ако некој се препознае во мојот текст :)
Верувам дека тоа ке го проследи со реплика...

п.с.2
Џиџи....мајсторска работа :)))

Јебига, малку ми е незгодно, ама ... LIKE !!! ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #11 на: 17 Јули 2011, 11:52:12 am »
Џиџи, тебе те каснало бугарска змија :)))))

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #12 на: 17 Јули 2011, 11:56:47 am »
Хахаха фала богу НЕ, ама како викаат - скраја било ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #13 на: 17 Јули 2011, 14:58:43 pm »
Јас знам една сосема поинаква ситуација...Шо кур барате од Бугарија коли да купувате....??
Мене ми е многу жал што ќе навредам некого ама само будала може без да има некој негов ептн близок директно поврзан со бизнис со коли,  да донесе од таму кола за него.
Познавам ептен јаки луѓе во Бугарија за оваа работа и можев да земам супер кола за супер цена од таму ама јас си земав од салон кај нас и сега Мирно си спијам.
Со бугарин ли бре работа ќе си фанеш...оф лелелеле.....!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #14 на: 17 Јули 2011, 14:58:56 pm »
Хахаха фала богу НЕ, ама како викаат - скраја било ;D

Ќути... те мислев...