Автор Тема: CARclub Тест: Honda Civic 1.4i Sport  (Прочитано 3829 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Honda Civic 1.4i Sport
« на: 19 Декември 2013, 13:06:48 pm »

http://www.carclub.mk/2013/12/19/brz-test-honda-civic-1-4i-sport-skrien-skapocen-kamen/

Вришталица. Мањка на перформанси, али со возење као Фаланга кога му се спие може прилично економично да се вози.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Honda Civic 1.4i Sport
« Одговори #1 на: 19 Декември 2013, 13:09:40 pm »
Ти си ја газел со 5,7. Јас успеав 5,6 градска да извадам со Цивик 1.4. Во истите услови во кои Полото потроши 5,5 http://forum.carclub.mk/index.php/topic,69.0.html

П.С. Возилово е фантастично. Но, да не се повторувам:
Strasno, strasno dobra kola.
Само сега и со добра цена.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2 на: 19 Декември 2013, 13:12:58 pm »
По милионити пат, БРАВО за сликиве Дени.

Одлична потрошња btw.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 19 Декември 2013, 14:28:27 pm »
Вришталица. Мањка на перформанси, али со возење као Фаланга кога му се спие може прилично економично да се вози.

Браво. Исти бројки како Твингото. Имам мерак на една ваква.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #4 на: 19 Декември 2013, 14:48:07 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2013/12/19/brz-test-honda-civic-1-4i-sport-skrien-skapocen-kamen/

Како ја доживуваш Хонда -ва во однос на Мазда 3?

Во поглед на квалитет, во однос на возење, удобност, практичност?

Дарко

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 19 Декември 2013, 15:12:37 pm »
Возењето е тука некаде. Маздата беше на 16-ки зимски гуми со доста месест профил, па беше покомотна и помалку пренесуваше вибрации.

Во однос на управливост, и двете се on the sporty side. Најдобро би споредил back to back али кај Маздата дефинитивно е бенефит мултилинкот.

Хондата е попрактична, барем за мене. Има подлабок багажник, задните седишта се манипулираат на повеќе начини и има 40-тина литра поголем багажен простор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6 на: 19 Декември 2013, 15:16:41 pm »

Дарко

Ќе се уфрлам со познаник кој отиде по Мазда 3 и купи Цивик прошлава недела. Зошто му беше речено дека за 15.600 маздата нема радио. На прашањето, ок колку е следниот пакет - 17.500. Фала пријатно.
Во Хонда за цена по која Мазда не се ни продава си зема Цивик, наполнет со доста опрема, фелни, камери, радио (побогу). Маздата со опрема од Цивикот е 4000еур плус. За некој тоа вреди, за некого ни под разно.

Цивикот е подобар ако се земе како фактор цената. Во моментов можеби и најдобра кола за цената.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7 на: 19 Декември 2013, 15:22:05 pm »
Не би било подобро да кажиш вложено-добиено?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8 на: 19 Декември 2013, 15:34:14 pm »
Баш со Боки Чивик зборевме дека само Киа може да понуди во моментов слична цена за овој вид на возило. Сега пресметувам ќе пишам.

EDIT: Да еве го гледам ценовникот Цеед 1.4 со фул опрема е 15.950 исто како и цивиков. Значи се тука некаде во цена. При Киа и Хонда - јас мислам Хонда. Киата би ја земал со пониско ниво ако не ми стасуваат пари за Цивик. За 13.500 со второ ниво на опрема Киичка е изборот.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #9 на: 19 Декември 2013, 15:47:52 pm »

Дарко

Ќе се уфрлам со познаник кој отиде по Мазда 3 и купи Цивик прошлава недела. Зошто му беше речено дека за 15.600 маздата нема радио. На прашањето, ок колку е следниот пакет - 17.500. Фала пријатно.
Во Хонда за цена по која Мазда не се ни продава си зема Цивик, наполнет со доста опрема, фелни, камери, радио (побогу). Маздата со опрема од Цивикот е 4000еур плус. За некој тоа вреди, за некого ни под разно.

Цивикот е подобар ако се земе како фактор цената. Во моментов можеби и најдобра кола за цената.

Летоска имав шанси да го продадам ЦР-В то по иста цена што сум го купил (кога и давав поради тоа шанса и на Октавијата).

Прво отидов директива во Мазда, и иако Мазда CX5 е подобро возило од мојата Honda, сватив дека не е 7000-10000 еур вредна таа разлика.

На крај решив да си седам мадро и да не ја продавам :)

Дарко