Imam eden problem so pasat koj go zemav pred 7-8 meseca se raboti za vozilo 1995 godina, a motorot (samo motorot) mu e promenet AGR oznaka 90ks (golf 4) Znaci vo posledniov period mi se javi eden problem na niski obrtai ne povlekuva kolata. ako odis po jak uspon i ako mu ja odzemes gasta so 1 brzina ne ja prima se dodeka ne pocne da izleguva od usponot ne e lamela, ne se senzori maf itn na dijagnostika ne kazuva greska nikakva, ni rekoa deka imalo nesto so turbinata. turbinata e so wastegate aculator so klapna od 1z motorite nema varijabilni lopatki. Ja izvadivme da ja cistime bozemski ama ne iscistivme nisto turbina creva cevki egr ventil izduvot od turbinata se e cisto. e sega akulatorot ne se pridvizuva najverojatno e n75 alektomagnetniot ventil toj ke go smenam no mislam (imam cueno ili procitano negde) deka wastegate klapnata nema vrska so povlekuvanjeto tuku ja zastituva turbinata na pogolemi obrtai da prestane da vrti to maksimum taka sto otvara i del od izduvnite gasovi odat preku auspuhot i ne gi vrtat perkite tolku silno. Kolata ne trosi ulje ni gram stavam aral 5-40sintetic go vozam 10.000 nekade okolu 200-300 grama . E drugo mi e cudno. Pozadi na auspuhot nema nikakov cad nisto, ni koga ja palis ni koga ja turiras nisto ni vo voznja. vcera ja opteretiv do 5.000 vrtezi vo minuta nema nikakkov cad za dizel malku mi e cudno midejki pred toa imav doblo 1.9d i vectra 1.7td isuzu imase crn cad koga ke ja opteretis mnogu a ova nema nisto ima li nesto so katalizatorot dali e zatnat i dali za toa mozebi ne vlece. Palenjeto i r super pali kako mina ama ne povlekuva so vikaat majstorite mrtva e i toa se dokaj 1700-2000 obrtai posle si povlekuva normalno. Nekna ja zbrkav malku na avtopat dokaj 170km/h si odi si vlece imam primeteno ako vo gorniste ja odzemam skros gasta i da dojde na nejzinata gas posle se dodeka ne ispadnam od gornisteto ne ja prima i ako papucata e do pod.