Автор Тема: Вонземјани ќе ја нападнат Земјата во ноември  (Прочитано 72791 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Вонземјани ќе ја нападнат Земјата во ноември
« Одговори #45 на: 14 Јули 2011, 15:20:13 pm »
Хахахаха, цар! :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #46 на: 14 Јули 2011, 15:35:00 pm »
Баш чекав да видам што ќе кажеш на темава... :D
А што треба да кажам на темава?
http://www.allprojectstats.com/showuser.php?projekt=0&id=1307897

Се занимавам со проблематиката па затоа можам да кажам дека е лага. СЕТИ се занимава со филтрирање на радио бранови собрани од вселената и обиди за пронаоѓање на сигнал од вештачко потекло. До сега без успех. Сепак проектот работи многу кратко и се слушнати само бранови од поблиското галактичко соседство.

нели имаше еден муабет дека хитлер се обидел да пушти јак сигнал до најблиската вонземска цивилизација.
или сети има фатено= слушнале некој шумови кој подоцна кога се анализирале добро виделе дека било извадок од говорот на хитлер.

Film e toa. ;D
« Последно менување: 14 Јули 2011, 15:43:04 pm Stratro »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #47 на: 14 Јули 2011, 15:48:35 pm »
И тоа како во филмот е погрешно. Она го најде сигналот на слушајќи. Во пракса тоа се прави софтверски откако ќе се изолираат сире сигнали кои се од природни извори, познати или непознати се ставаат во статус на candidate signal. Ама до сега сите тие кандидат сигнали се успешно идентификувани како вештачки, но од земјино потекло или од нашите летала

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #48 на: 15 Јули 2011, 09:27:39 am »
јебига сега ме потсетивте дека е филм...го имам гледано :)
а си мислев дека муабетов е некој документарец на национал географик.
така нешто ми се вртеше во глава ама не ми текнуваше :)
фаланга се гледа дека си длабоко навлезен или навлечен на оваа космичка-вселенска тема :)
што мислиш дали стварно како што пишуваа некој медиуми нашле слична земја како нашата во некоја друга галаксија?
и  дали мислиш дека на јупитеровиот сателит европа има нешто(мислам на живот) под мразот?
п.с.нели другите три кој беа во тесен круг само европа има магнетно поле,атмосфера и мраз под копното.
« Последно менување: 15 Јули 2011, 09:29:20 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #49 на: 15 Јули 2011, 09:43:08 am »
што мислиш дали стварно како што пишуваа некој медиуми нашле слична земја како нашата во некоја друга галаксија?
Маци, поимот слична на земјата може да биде по многу разни критериуми и услови. Хемо-физиолошки состав, оддалеченост од матичната ѕвезда, тип на атмосфера, температура, атмосферски притисок, присутство на вода, проситство на прости органски материи, присутство на магнетно поле, оска на ротација (постоење на ден и ноќ, постоење на годипни времиња), PH фактор на почвата и др. По сите овие фактори се дава етрибутот слична на земјата. Знам дека пред кратко време открија планета со димензија на земјата но и двојно поголема гравитација, немаше магнетно поле, премногу блиску до матичната ѕвезда, преголема температура и радијација од ѕвездата (поради одсутство на магнетно поле). И ќе ти кажам дека откривањето на екстрасоларни планети е многу тешко ВО нашата галаксија па и нашето поблиско галактичко соседство, да не зпомнувам дека е невозможно да се открие планета во друга ГАЛАКСИЈА.

Сигурен сум дека таму некаде има повеќе или помалку слична планета на нашава на која има живот, па можеби и интелегентен. Едноставно математичката веројатност ова да не е точно е незамисливо мала. Помножи 400.000.000.000 (400 мијиларди) галаксии пута 200-600 милијарди ѕвезди во просек во секоја пута 4-10 планети во секоја звезда колку кандидат планети се тоа. Едноставно е невозможно нашава планета да биде уникат.

и  дали мислиш дека на јупитеровиот сателит европа има нешто(мислам на живот) под мразот?
Има голема веројатност да постојат услови за настанок на живот таму, но тоа не значи дека мора да постои живот. Тоа што се знае за Европа е претпоставка на база на модели и здрава логика. Не се знае точно овие услови колку долго се присутни таму. Значи во историјата на Земјата имало најмалку 3 пати настани што речиси ја стерилизирале планетава. Европа се наоѓа во мноду подинамично окружување отколку Земјата. Можно е да се случиле многу многу настани таму. А со оглед на тоа што и самава Земја е мал еко-систем а европа е бајаги помала шансите за настанок и опстанок на живот таму би се намалиле.
Сума сумарум, додека не се прати сонда таму, да направи дупка под 100-те километри од мраз се што се знае за Европа е базирано на претпоставки и не можи ништо да се тврди со сигурност.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #50 на: 15 Јули 2011, 09:47:03 am »
Маци, поимот слична на земјата може да биде по многу разни критериуми и услови. Хемо-физиолошки состав, оддалеченост од матичната ѕвезда, тип на атмосфера, температура, атмосферски притисок, присутство на вода, проситство на прости органски материи, присутство на магнетно поле, оска на ротација (постоење на ден и ноќ, постоење на годипни времиња), PH фактор на почвата и др. По сите овие фактори се дава етрибутот слична на земјата. Знам дека пред кратко време открија планета со димензија на земјата но и двојно поголема гравитација, немаше магнетно поле, премногу блиску до матичната ѕвезда, преголема температура и радијација од ѕвездата (поради одсутство на магнетно поле). И ќе ти кажам дека откривањето на екстрасоларни планети е многу тешко ВО нашата галаксија па и нашето поблиско галактичко соседство, да не зпомнувам дека е невозможно да се открие планета во друга ГАЛАКСИЈА.

Сигурен сум дека таму некаде има повеќе или помалку слична планета на нашава на која има живот, па можеби и интелегентен. Едноставно математичката веројатност ова да не е точно е незамисливо мала. Помножи 400.000.000.000 (400 мијиларди) галаксии пута 200-600 милијарди ѕвезди во просек во секоја пута 4-10 планети во секоја звезда колку кандидат планети се тоа. Едноставно е невозможно нашава планета да биде уникат.

и  дали мислиш дека на јупитеровиот сателит европа има нешто(мислам на живот) под мразот?
Има голема веројатност да постојат услови за настанок на живот таму, но тоа не значи дека мора да постои живот. Тоа што се знае за Европа е претпоставка на база на модели и здрава логика. Не се знае точно овие услови колку долго се присутни таму. Значи во историјата на Земјата имало најмалку 3 пати настани што речиси ја стерилизирале планетава. Европа се наоѓа во мноду подинамично окружување отколку Земјата. Можно е да се случиле многу многу настани таму. А со оглед на тоа што и самава Земја е мал еко-систем а европа е бајаги помала шансите за настанок и опстанок на живот таму би се намалиле.
Сума сумарум, додека не се прати сонда таму, да направи дупка под 100-те километри од мраз се што се знае за Европа е базирано на претпоставки и не можи ништо да се тврди со сигурност.

abe so tebe imame muabet. Sekako deka ne sme sami, ima uste nekolku milioni inteligetni vidovi vo vselenata. no ne sme im interesni, mnogu sme primitivni, seuste pravime glupi vozila ko hyundai. Kontaktot so drug vid ke se sluci ko ke  ostani samo W na planetava!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #51 на: 15 Јули 2011, 09:51:16 am »
ЛП, дале се многу или неколку и дали се стотици, иљади, милиони или милијарди тоа немаме поима. Во принцип ние користиме фосилни горива како извор на енергија. Но овие горива се со многу мала ефикасност во поглед материја-енергија. На пример познато е дека електрицитетот, магнетизмот, слабите и силните нуклеарни сили имаат многу поголем потенцијал за поефикасно искористување на таа енергија од количина материја. Така да додека W не се зафати да истражува на тоа поле ќе си останеме амеби во споредба со некои други цивилизации кои им дале шанса на помалите производители на превозни средсва милиони години наназад :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #52 на: 15 Јули 2011, 09:53:50 am »
Pa sme amebi, nemame pojma kako da go istrazime univerzumot, uste koristime reaktivna energija, gledame trodimenzionalno. No ima spas za se, i toj spas e W. Zatoa nie mora da kupuvame site W vozila, za da go finansirame, za toj da mozi da vlozuva vo novi tehnologii, koi ke ne odnesat megu zvezdite.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #53 на: 15 Јули 2011, 10:02:01 am »
Хаха, ај да искористам прилика да објавам, не гледаме повеќе тродимензионално и имаме поима како да го истражуваме универзумот се повеќе и повеќе. Јас имам одлична причина да им дозволам на научниците во CERN уште едно 20 години употреба на Large Hadron Collider и ве уверувам дека ќе се случи револуција (или во најмала рака научна револуција) во врска со најфундаменталните прашања во физиката. А штом тие прашања се одговорат ќе има незамислива експлозија од понатамошни научни откритија и појава на нови технологии. One little baby step at a time :)

Тоа е и самата поента на филмот:

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #54 на: 15 Јули 2011, 10:56:06 am »
go simnuvam sega Contact.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #55 на: 15 Јули 2011, 11:57:28 am »
На здравје. Откако ќе го гледаш пиши што те интересира да ти објаснам ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #56 на: 15 Јули 2011, 12:01:47 pm »
I want to know absolutely everything.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #57 на: 15 Јули 2011, 12:03:53 pm »
Falanga да ти кажам право многу су ми сомнителен...ама ептен.

Прво ми бараш тука пушки да ти нарачувам (зошто баш сега), па после откриваш дека си имал контакти со зелените (досега уста немаш отворено за ова) и сето тоа на крај се поклопува со ова што се пишува по нет и се труби на ТВ за марсовциве шо ќе не напаѓаат.
Да не криеш ти нешто од нас ???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #58 на: 15 Јули 2011, 12:12:27 pm »
Спортекс батка јас кријам многу работи од вас. Проблем е што уште не сте почнале да дискутирате со мене за одредени теми :)
Тема астрономија и астрофизика е моја тема  8)

Еве Зеро изразува желба се да дознае. Ајде организирајте собир едно недела дена па ќе ви држам предавања :)

Од кај па сега сум открил дека сум имал контакт со зелените?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #59 на: 15 Јули 2011, 12:17:12 pm »
Спортекс батка јас кријам многу работи од вас. Проблем е што уште не сте почнале да дискутирате со мене за одредени теми :)
Тема астрономија и астрофизика е моја тема  8)

Еве Зеро изразува желба се да дознае. Ајде организирајте собир едно недела дена па ќе ви држам предавања :)

Од кај па сега сум открил дека сум имал контакт со зелените?

Ти си за скенирање...жими мајка! ;D
Кој знае каква гнасна бубачка си одвнатре...како тие од  Мен ин Блек...чекаш само да дојдат овие марсовциве да не ебат...па да ни се ситиш тука! ;D