Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1052719 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2340 на: 20 Јуни 2017, 18:17:13 pm »
Да се надоврзам на постот од @stapmkd , и од мене пофални зборови за Аце, во мое маало и околина мислам најдобра перална! Летно време ретко го посетувам (сам си ги перам возилата), ама кога и да ги однесам ги прави стакло. Крпи си користи различни за темни и светли бои, четка без твое одобрение во никој случај!
Ова е пералната пред морски,така,што ја заградија пред некој месец?Еднаш имам перено порано кога не беше вака средено и не беше лошо,би ги посетил повторно.
Како е со гужва?Во Ново Лисиче ако не отидеш до кај 9,после рачунај 4-5 коли пред тебе у секое време.
Кога доаѓаш од кај крстот после Морски 50-тина метри, а ако се доаѓа од горно Лисиче пред Морски. Можеби за истата збориме, година дена мислам има како се премести тука (претходно он ја држеше пералната Морски). Скоро кога и да поминам има гужва, но работат два бокса.
Зависи како ќе ти се погоди некогаш знае да нема гужва многу одма да ти ја помине како ја вчера, ама некогаш и кроз недела рецимо на пример понеделнички знае да се погоди по два саата да има за чекање пред тебе, обично за викенд знае да има гужва многу поготово сабота ама и тогаш знае да нема зависи пак ќе кажам кој ден ќе го трефнеш и кој термин од денот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
« Одговори #2341 на: 21 Јуни 2017, 14:06:00 pm »
Најлошо перење до сега. Благодарение на Wash Fabrik. Џабе фрлени 120 денари. Знам дека е основно перење и најефтината тарифа, ама ова е катастрофа. Ме мрзеше усисивач да вадам дома, па решив таму да ја поминам и да си ја усисам внатре колата, ама боље да си платев 50 денари само за усисивач.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Зошто темна (црна) кола носиш на четки?
Не зборам за квалитет на перење, туку дека брзо ќе треба на полирање да ја носиш.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2342 на: 21 Јуни 2017, 14:22:09 pm »
Свртев 50 страни не најдов цени од кај Бушав за перење внатре-надвор. Не дека ми мења многу сумата, ама отприлика некој да не знае набрзинка да напише ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2343 на: 21 Јуни 2017, 14:49:17 pm »
200+30денари восок

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #2344 на: 21 Јуни 2017, 14:58:37 pm »
Ок, фала ти Бушав, ќе пројдам денеска после 16 часот, се надевам дека нема многу гужва.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #2345 на: 21 Јуни 2017, 16:17:26 pm »

Не зборам за квалитет на перење, туку дека брзо ќе треба на полирање да ја носиш.
Оваа е за префарбување, не за полирање. 159 у две години 2 или 3 псти видела четки, а овие веќе никад нема да ги види.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2346 на: 21 Јуни 2017, 16:19:30 pm »
Jas otidov u 14:00 u najgolemata vrukjina i molev boga da nema guzva. Koga op prazno ja svetnaa kako veligdensko jajce. Bravo samo pofalni zborovi ekstra e peralnata. Malce mi e otput ama koga kje razmislam pa ista suma kje mi pere nekoj so cetka, neizbrisana ubavo, fleka na prozor i neznam uste sto. Ovde nosis i posle samo si se voodusevuvas :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1315
« Одговори #2347 на: 23 Јуни 2017, 21:15:14 pm »
Најлошо перење до сега. Благодарение на Wash Fabrik. Џабе фрлени 120 денари. Знам дека е основно перење и најефтината тарифа, ама ова е катастрофа. Ме мрзеше усисивач да вадам дома, па решив таму да ја поминам и да си ја усисам внатре колата, ама боље да си платев 50 денари само за усисивач.

Па јас не знам дали четките се заменети воопшто откако е отворен Wash Fabrik. Посебно мислам дека го забаталија откако Гранит ги превзема

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #2348 на: 28 Јуни 2017, 12:47:12 pm »
Јас лани со голфот 2 месеца стар кога бегав за Македонија 2 пати кај нив бев во вош фабрик. Јако се заебав. Од само два пати цела кола е со swirl marks...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2806
« Одговори #2349 на: 04 Јули 2017, 22:24:47 pm »
Vo edna od Sonax peralnite vo Skopje zabelezav deka za penjata koristat rastvoren (neznam vo koj soodnos) Sonax SX Multistar.
Po perenje kolata ja prskaat so vinski ocet rastvor 1:1 i prebrisuvaat.
Ne bi rekot deka e toa soodveten tretman za redovno perenje na kola. Nekako udaranje so teska artiljerija mi izgleda bez razlika vo kakva sostojba se voziloto i kako i od sto e zaprljana.
Sto se slucuva so lakot, ili pak dokolku ima vosok ili keramika ili nekoja druga zastita?
Tie sto se postrucni vo oblasta ke mozat potocno da kazat.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2350 на: 05 Јули 2017, 01:34:56 am »
kade toa... ako moze jabolkov, imam visak pa mozda i poeFtino perenje ili nekoja kompenzacija da se naraj ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2351 на: 05 Јули 2017, 07:58:56 am »
Пералните кои работат со сонакс користат Сонакс Мулти Стар (Мултинаменско средство за обезмастување)кое е далеку од активна пена, во раствор 1:50.
Е сега на високиве температури мултистарот е доволно абразивен бидејки е одмастувач нормално и знае да остави флеки на каросерија и пластични делови.Најефтино  решение и доволно абразивен да се отстранат тие флеки е оцетот,до наредно перење нормално.Дали е тоа штетно долгорочно мислам може сами да процениме.
Ова е можеби најблага варијанта во споредба со тоа каква се хемија се користи по пералниве.
Ќе треба уште многу време да научиме како и со што треба да се испере едно возило.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #2352 на: 05 Јули 2017, 08:13:39 am »
Ко за прв пат и ко за чоек што поминал многу перални, сефте бев кај Бушавиот пред 3 недели мислам .. колата стакло, џам .. ни прашина не лепи, такво перење алал парите.

Ќе дојдам денес-утре пак.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2353 на: 05 Јули 2017, 08:53:07 am »
И јас морам да пројдам деновиве :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #2354 на: 05 Јули 2017, 09:36:33 am »
Јас за денес ја спремам 159. Полна песок внатре, налепена прашина и бубачки од надвор, ќе се пере долго :D[
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.