Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1054109 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2295 на: 01 Март 2017, 12:29:38 pm »
Може 100 пати добро да ја завршиш работата ама еднаш ако згрешиш е крај на светот.

Муабет на место.
Јас барем не сум видел никогаш некој со чтка во рака кај Бушав.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
Одг:
« Одговори #2296 на: 01 Март 2017, 12:35:45 pm »
Па ти се инапљука по бушав и пералната а сега оддеднашка се правиш The Good Samaritan, кој народ цццц...

Sent from my Huawei P9

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2297 на: 01 Март 2017, 13:38:10 pm »
Јас не сум се напљукал никогаш него само дадов забелешка за ушљаканата шофершајбна од внатрешна страна. Тоа што ме накурчи после тоа со безвезе муабети дека јас сум бил крив што сум ја перел колата (кај него) еднаш у 2 месеци тука беше проблемот. Јас не тврдев дека не чини пералната или Бушав.
А сега не се правам ништо посебно само кажувам дека не сум видел човек со четка во рака кај Бушав.
Пак си се дрогирал?

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #2298 на: 01 Март 2017, 16:10:24 pm »
Стефан ме интересира од каде ти е мислењето дека е паднат квалитетот.
Дали твое приватно возило некогаш сме го переле со четка?
Дали твое приватно возило не било добро испрано?
Зошто кога виде дека службеното возило го перат со четка не кажа одма дека несакаш така,можеше мене веднаш да ми кажеш и да ја исправиме работата,наспроти тоа ти само што искочи од перална напиша што напиша.
Бидејки службените возила кој ги переме се екстремно прљави им дозволувам да ги поминат со четка бидејки сунѓерот неможе да извади нечистотија како што ќе извади четката.
Немој да мислиш дека имам намера да се правдам,јас си имам работа со психички ограничени работници и доколку еднаш му кажеш дека возило од фирма може да се пере со четка он си го става тоа во глава и кога и да види возило со налепница ја грабнува четката.
Е поради ова секој ден од јутра до сутра сум во перална за да пробам колку можам да ги контролирам работите ама некогаш ми искачаат од контрола.
Кога не зависат работите само од тебе скоро и да е неможно да ги контролираш.
Бидејки си редовен муштерија можам ете јавно да ти се извинам и ако сакаш слободно помини ако нешто не е добро испрано да го средиме.
Имам чувство дека општо како народ одвај чекаме некој да згреши за да можеме да плукаме по него.Може 100 пати добро да ја завршиш работата ама еднаш ако згрешиш е крај на светот.

Бидете ми поздравени и имајте убав ден

си имам работа со психички ограничени работници и доколку еднаш му кажеш дека возило од фирма може да се пере со четка он си го става тоа во глава и кога и да види возило со налепница ја грабнува четката.

На место муабетот, а и такви што се нешо у брзање, па после зашо ова зашо она, нека си ги берат на ваљџи колите.
>>>>><<<<<

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5516
« Одговори #2299 на: 01 Март 2017, 17:10:12 pm »
И јас го имам видено тоа со четката, НО едно големо НО моето приватно возило во истиот тој момент кое се переше а не беше добри 2-3 месеца перено и беше невидена гнасотија не беше пипнато со четка туку како и секогаш со сунѓер. Квалитетот си е топ за цената немам коментар односно сметам дека е и повеќе од одлична за во оваа средина и во споредба со други перални. Носете малце и по други места па ќе збориме кое е нивото...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2300 на: 01 Март 2017, 19:53:34 pm »
Па нивото е слично со останатите перални кои решиле да работат убаво.
Истиот профил на луѓе, по истиот терк со истите средства. Само што Бушавиот дава попуст на членовите па за парите у просек нема подобро перење.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2301 на: 01 Март 2017, 20:10:34 pm »
Ретко идам у перална али кога идам обавезно им напоменувам без четка, нема што да чекам вработениот како ќе реши да ја пере, сам си бирам. Восоче мосоче, ово оно џиги миги, али на крај 100 че бакшишче ...

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #2302 на: 01 Март 2017, 20:13:59 pm »
Па нивото е слично со останатите перални кои решиле да работат убаво.

Кои се такви во Скопје?

Еднаш во година перам во перална, него чисто ме интересира каде има добри перални во случај да ме праша некој па да му препорачам. :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг:
« Одговори #2303 на: 01 Март 2017, 20:35:51 pm »
Бушавиот не дава веќе попуст на членови,кој си сака восок си доплаќа 30ден и готово.Во иднина може и ќе има некоја промена на цените.
Тие што сакаат подобро перење си плаќаат и 500ден,за среќа има и такви што ја ценат добрата работа.
Тие што идат да перат кај нас искрено се надевам дека не идат за тие 30ден попуст,мада не би ме зачудило ништо од македончето.
Сите ние си сакаме брзо,квалитетно и ефтино и затоа сме на тое дереџе на кое што сме.
Според мене успех би било ако има единствена цена за било која услуга во градот а муштериите доаѓаат кај тебе поради квалитетот а не поради цената.
Море со овој памет ќе си тапкаме во место уште долго време за жал.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2304 на: 01 Март 2017, 20:44:14 pm »
Баш би сакал да видам што се дешаа за 500 денара .....

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #2305 на: 01 Март 2017, 20:56:37 pm »
Бушав, дај бе отворете некоја подружница накај центар за да можеме и ние што сме на другиот крај на Скопје да ти бидеме редовни муштерии а не вондредни хаха ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2306 на: 01 Март 2017, 21:01:17 pm »
Сaмo у гз зa 500че :D
Јaс личнo менувaм перaлни, не oд штo сaкaм негo oд штo се немa време. Вo oвaa пoлoвинa oд грaдoв, знaчи oд центaр дo Сaрaј, вo перaлни штo сум бил, кaј ниеден не билa испрaнa мoјaтa кoлa кaкo кaј Бушaв.
Тoлку.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2307 на: 01 Март 2017, 22:05:07 pm »
Бушав, дај бе отворете некоја подружница накај центар за да можеме и ние што сме на другиот крај на Скопје да ти бидеме редовни муштерии а не вондредни хаха ;D

Поблиску се они до Центар него ти ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #2308 на: 02 Март 2017, 01:04:01 am »
Ја сум до центар ко ти до ајродром коа ќе видиш така ;D

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #2309 на: 03 Март 2017, 16:34:52 pm »
Стефан ме интересира од каде ти е мислењето дека е паднат квалитетот.
Дали твое приватно возило некогаш сме го переле со четка?
Дали твое приватно возило не било добро испрано?
Зошто кога виде дека службеното возило го перат со четка не кажа одма дека несакаш така,можеше мене веднаш да ми кажеш и да ја исправиме работата,наспроти тоа ти само што искочи од перална напиша што напиша.
Бидејки службените возила кој ги переме се екстремно прљави им дозволувам да ги поминат со четка бидејки сунѓерот неможе да извади нечистотија како што ќе извади четката.
Немој да мислиш дека имам намера да се правдам,јас си имам работа со психички ограничени работници и доколку еднаш му кажеш дека возило од фирма може да се пере со четка он си го става тоа во глава и кога и да види возило со налепница ја грабнува четката.
Е поради ова секој ден од јутра до сутра сум во перална за да пробам колку можам да ги контролирам работите ама некогаш ми искачаат од контрола.
Кога не зависат работите само од тебе скоро и да е неможно да ги контролираш.
Бидејки си редовен муштерија можам ете јавно да ти се извинам и ако сакаш слободно помини ако нешто не е добро испрано да го средиме.
Имам чувство дека општо како народ одвај чекаме некој да згреши за да можеме да плукаме по него.Може 100 пати добро да ја завршиш работата ама еднаш ако згрешиш е крај на светот.

Бидете ми поздравени и имајте убав ден

Здраво Бушав, прво да се извинам за јадење гомца на форум, не знаев дека така било за службени возила.
Мое возило НИКОГАШ не било перено со четка. (Кај тебе)
Мое возило секогаш било добро испрано, но исто така секогаш сум имал некаква мала замерка, дали умастена шофершајбна од внатре (ова многу ме нервира и сам си ја бришам), дали испрскано од средството за пластика, прљави бандажи и слично, ништо страшно, али ипак..
А како што кажа, редовен сум бидејќи сметам дека пералната е најдобра во Скопје, затоа и доаѓам секој пат до таму. Не дека ми е изузетно далеку во споредба со некој од другите форумџии, али у маало имам 2 перални а на Илинденска уште 5 или колку и да се.. Можам да ја гурам до перална, али го тепам патот до кај тебе.
Извини уште еднаш што постирав без да знам. Не беше фер од мене што одма фатив да пишувам, таков сум по природа да јадам гомца и у комбинација со денот... :/
Ама сепак моето мислење е тоа, порано имаше микрофиберче за каросерија, за стакло и триста чуда, не ја пропознавав коа ја зимав.. :D Неќам да навлагам многу, али сеа ги шлапаат тие еленските кожи по колите, гледам дека со ист сунѓер ги бришат прво доле праговите, па ке се префрли на хауба или кров со 3 кила земја (пошо ја перам еднаш месечно, нормално :D ).
Ќе продолжам да доаѓам и понатаму и се надевам дека нема да им кажеш да ми ја перат со чакал. :D