Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 992964 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1830 на: 27 Април 2014, 16:36:29 pm »
Иmам уште една де. А и онака не ми чуе за перење ;)

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #1831 на: 27 Април 2014, 17:17:34 pm »
Koj ima uslovi..doma najubavo..2 casa relaksacija :)

Отсутен ace-cok

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #1832 на: 03 Мај 2014, 20:43:07 pm »
zavrsuvaat poslednite podgotovk na otvaranje na peralnata vo kisela voda posle sampionce desno,denes e donesena i super aktivnata pena jedy 2 super foam,efektot od perenjeto e iznenaduvcki http://www.youtube.com/watch?v=M57MUpXHFb0

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1833 на: 03 Мај 2014, 20:45:38 pm »
кога ке отвараш официјално и кои ке бидат цените за нас членовите :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Одг: Re: Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1834 на: 03 Мај 2014, 20:57:34 pm »
Па реално,кога шишањето низ градов е од 150 до 250 денари,перење кола 100 денари да не сакате да биде ?

Не заебавајте.Јас ако се прашувам,перење кола испод 300 денари никаде не би имало.

Poveke od 150 e mnogu 200 mi e max shto bi dal. Ocigledno voskopje se pominuva i naskoro ke stanei300

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #1835 на: 03 Мај 2014, 23:42:38 pm »
Странските инвестиции ја кренаа цената на перењето ::)
 :D
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1836 на: 04 Мај 2014, 07:36:55 am »
Па реално,кога шишањето низ градов е од 150 до 250 денари,перење кола 100 денари да не сакате да биде ?

Не заебавајте.Јас ако се прашувам,перење кола испод 300 денари никаде не би имало.

Просечно време на перење за кое се пере мојата кола е 1 саат до 1 саат и 15 мин.

За моето возило тоа чини 250 МКД, односно 200 МКД за другото. Секогаш му оставам на човекот бакшиш од барем 50 МКД, бидејќи сум свесен дека никој нема да посвети толку време за 200 или 250, и со тој бакшиш колку толку да му го вреднувам трудот.  

Договорени сме да никогаш не користат од оние четкине што ги користат во сите перални за побрзо, при усисување користат четка а  не пластичен завршеток што уништува седишта,  колку толку пазат на одредени детали при самото перење...

Инаку кај Едон отидов неколку пати пред да затвори, и бев многу задоволен. Штета што ја затвори пералната, и за жал касно го открив, па само неколку пати перев таму :)

Kaj Веро Центар перев еднаш, и не ми се бендиса.. Кога ми ги ставија патосниците скроз мокри, цела кола мирисаше на влага недела дена.. Сум приметил по пералниве патосниците ги перат на крај, и ти ги ставаат скроз мокри.. Кај овие што перам сега сме договорени прво да почнат од патосниците, ги ставаат да се сушат и до крај на перењето (после саат и нешто), колку толку се посуви него директива у кола мокри..

И се слагам дека саглам перење не е можно да кошта 200 или 250, и би платил и повеќе дефинитивно, за перење што има одредени стандарди и квалитет (покрај работната рака ако сакаме саглам материјали (крпи што се менуваат после некое време, а не истите 3 години на пример), саглам средства и слично).

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1837 на: 04 Мај 2014, 07:52:28 am »
Ti kaj sto peres bez navreda bi ti naplatil i 500den. za 1saat i nesto bidejki na bilo koja peralna povekje od 20min.ne ti se klankaat so kolata racunaj toa se 3 koli +200den =600....kade e toa cudo da odime da isprobame kakov e zavrsniot rezultat ???

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1838 на: 04 Мај 2014, 07:56:20 am »
Ti kaj sto peres bez navreda bi ti naplatil i 500den. za 1saat i nesto bidejki na bilo koja peralna povekje od 20min.ne ti se klankaat so kolata racunaj toa se 3 koli +200den =600....kade e toa cudo da odime da isprobame kakov e zavrsniot rezultat ???

Ко што кажав, ако има саглам процедура и квалитет немам против да се качи и цената.

Мене ме нервира ако има висока цена, а чкарт квалитет (во Македонија за жал доста често, поготово после праење на име )

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1839 на: 04 Мај 2014, 09:54:57 am »
 bi trebalo nekako da se standardizira od tipot 150 denari sekojdnevno perenje , za 250 podetalno, I za 350 najubo...
naj tragicni se ovie izvikanive peralni (ime sto naprajle hehe) ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ace-cok

• Почетник
  • *
« Одговори #1840 на: 04 Мај 2014, 19:17:58 pm »
ako utre bide donesena fiskalnata kasa otvaranje ke bide vo sreda ,a perenje za clenovi ke bide 130,samo kako da napravime da bidete prepoznaeni ili da odime po nalepnici,inaku ke se cisti isklucivo so proizvodite na mafra i toa aktivna pena jedy 2.o,za bandazi power wheel, gumi -n.noir, i za vnatre diamont plast.

Отсутен ace-cok

• Почетник
  • *
« Одговори #1841 на: 04 Мај 2014, 19:25:17 pm »
Ни таму, ни таму не најдов ракавица. Џамбо препоставувам е Веро, а во Еуротулс се чудеше тој што е тоа.
Како нема во Jumbo, јас мојата од таму ја зедов пред некој ден 89мкд е, еве и слика од неа :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
soveti i iskustva za so vakvi rakavici,i  dali da koristime vakvi i pokvaliteni rakavici vo peralnata?za podobar efekt na perenjeto
« Последно менување: 04 Мај 2014, 23:01:54 pm velestrumf »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1842 на: 04 Мај 2014, 19:31:33 pm »
ako utre bide donesena fiskalnata kasa otvaranje ke bide vo sreda ,a perenje za clenovi ke bide 130,samo kako da napravime da bidete prepoznaeni ili da odime po nalepnici,inaku ke se cisti isklucivo so proizvodite na mafra i toa aktivna pena jedy 2.o,za bandazi power wheel, gumi -n.noir, i za vnatre diamont plast.
moze dami objasnis  potocno kade e peralnata vo k,v. znaci koga ides od kaj mvr doagjas do semaforite  gi proagjas produzues pravo navlagas vo kisela voda i posle ?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1843 на: 04 Мај 2014, 19:33:32 pm »
Koj e za popust napraj lista so Nick i registracija, lepnija na zid/prozor u peralna :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #1844 на: 04 Мај 2014, 19:59:53 pm »
@RedEco
Секако дека ракавицата е подобра за разлика од класичниот сунѓер  ;)
Прочитај го ова:
http://www.beautechnique.co.uk/beau-technique-car-wash-guide.html