Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896233 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #930 на: 23 Декември 2012, 21:45:30 pm »
perev tamo i ne peram vise...plakas pari za sam da si ja peres  ;D ;D ;D ;D pa barem ke mi ja isperat asalno i sekade ke fatat ko sto treba, ne da mi se lizga voda od megu vrat, da cistam kal od kaj tablica zadna,  na najdolnite tocki od branikot.... batali 45 minuti ja usisavav i glancav prebrisuvav.... vaka ke ja fatat 2-ca u peralna za 10 min aj cao  ;D ;D ;D  ;)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #931 на: 24 Декември 2012, 01:18:51 am »
perev tamo i ne peram vise...plakas pari za sam da si ja peres  ;D ;D ;D ;D pa barem ke mi ja isperat asalno i sekade ke fatat ko sto treba, ne da mi se lizga voda od megu vrat, da cistam kal od kaj tablica zadna,  na najdolnite tocki od branikot.... batali 45 minuti ja usisavav i glancav prebrisuvav.... vaka ke ja fatat 2-ca u peralna za 10 min aj cao  ;D ;D ;D  ;)

+1
бев денес кај Оли Сан и се изначекав саат ипол и на крај не ми ги избришаа добро стаклата :@
па добро, знам дека е ладно но... зошто воопшто ги умачкаа неможам да сватам, почисти беа пред да ги фатат (зборам за од внатре)

за се друго, немам забелешки..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #932 на: 24 Декември 2012, 08:47:45 am »
Многу често кога одам во перални нагласувам да не ги бришат од внатре стаклата.

Забораив да спомнам, во пералната карши Мили, касно приметив дека еден од дечките што бришеше внатре си влегуваше во кола со цигара. На крај приметив, кога веќе заврши.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #933 на: 24 Декември 2012, 09:32:44 am »
Мене многу не ми е битно дал ќе усерат некој ситници, и така дома кога ќе дојдам цела кола ја поминувам со влажна и сува микрофибер крпа.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
« Одговори #934 на: 24 Декември 2012, 10:14:55 am »
Кај мене работата беше што стаклата ми беа бришени со алкохол и потоа со течност да не замаглуваат (од сонакс) и цел саат ги гланцав за на крај да ми ги замачкаат само во перална ;D
нема везе, следно ке им нагласам да не ми ги чистат, за памет за друг пат...
Очекував да не ги пипкаат воопшто бидејки ладно нели :)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #935 на: 24 Декември 2012, 10:35:13 am »
Морам да ги пофалам дечките од пералната карши Беверли трговскиот во Капиштец, веднаш до рибарницата. Одлично перат и пребришуваат, а никогаш не чекам повеќе од 30мин, и покрај тоа што секогаш има барем три коли пред мене. Поздрав до Алек и ортакот :) 

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #936 на: 24 Декември 2012, 20:41:23 pm »
WASH FABRIK, уште еднаш си завршија стандард работа, како седмица или McDonalds, истото е нон стоп :)))
>>>>><<<<<

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #937 на: 25 Декември 2012, 08:44:06 am »
Така е Vladeee, брзо завршување на работа, со одлична опрема и шампони. А NUME што е свилен и не може за 5 минути сам да си помине со усисивач, тоа е квалификација на мрза контра практичност на дремење во другите по минималка саат време.

И да, има значителна предност, која се вика перење одоздола, која значи особено во време на снегови и сол.

И да, во Скопје НЕМА перална која добро брише стакла од внатре. Или не бришат или дебело замачкуваат. Поздрав до ОлиСан, да размисли на оваа тема.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #938 на: 25 Декември 2012, 09:28:30 am »
Па баш сам да си ја усисаваш е кеифот, колку и како сакам ке си ја средам. Во wash fabrik има перење одоздола? Јас обично со 200 денари ја перам колата (најскапото е 250 денари)
>>>>><<<<<

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #939 на: 25 Декември 2012, 09:32:17 am »
Долно перење има за 250 денари и 150 денари (Програма 1 и 3)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
« Одговори #940 на: 25 Декември 2012, 13:43:36 pm »
Нека пројде зимава па ке ја однесам да ја исперам и од доле, од солта (која и онака едвај ја имаме) ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #941 на: 26 Декември 2012, 22:38:00 pm »
 ;D ;D a be ne sum mrza,  ;D vo princip kola samo od nadvor peram, a vnatre sam ja cistam i glaskam podmackuvam i mackam po cel saat, vo wash fabrik  prsti mi izmrznaa, voda tecese od megu vrati, tablici, gepek i site mozni kanali, baska slabo bese iscistena na delovite koi imaat vdlabnatini, koi koga ja peram za 100-ka so sampon so vosok, nema utka za posle perenje deckoto da ne ja prebrise,bandazite mi gi glanca, i na kraj i so mikrofiber mi ja brise cela...sija...nema kapki osven po malce od retrovizorot...jbg  ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #942 на: 26 Декември 2012, 22:45:02 pm »
Проблемот со ретровизорите го имам и јас. Ретровизорите на шеската се ко кадички. На прво тргнување целата вода ми се исцедува на врати, па морам кога ќе стигнам дома да пребришам уште еднаш.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #943 на: 27 Декември 2012, 03:42:00 am »
^ Toa strasno me nervira i kaj mene, mislam deka nekoi od peralni so kompresorot ja isduvuvaat taa voda samo treba da im se kaze.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #944 на: 27 Декември 2012, 08:08:12 am »
Тоа само Мили ги издувава :)