Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896684 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Re: Перални низ Скопје?
« Одговори #450 на: 31 Мај 2012, 00:14:28 am »
Јас не би рескирал на оштрите четки во псс а ни во макоил, а ни кај железничка.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #451 на: 31 Мај 2012, 00:18:26 am »
макоил не работи,а кај железничка мислам дека ја демонтираа пералната

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #452 на: 31 Мај 2012, 00:20:25 am »
da ja trgnaa ima eden kaj posledna 24-ka so sampon so vosok pere deckoto bez cetki i ostalo 100 nadvor 150 komplet badzo mi go preporaca i stava sjaj na gumi sekoja cest
 ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #453 на: 31 Мај 2012, 00:34:11 am »
Го заклав овој карши мене што е. Хаубата иконостас ми ја напраил со четката. Лом го напраив пак ми ги врати парите. Сеа ќе го терам со полир паста да ја помине, и откако ќе заврши кола во раце на перална НЕ ДАВАМ.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #454 на: 31 Мај 2012, 00:48:39 am »
Треба доста да внимаваш каде ја оставаш колата ....

Никогаш не ја тргам колата од вид, ако треба, саат време ке чекам да ми ја исперат, ама на очи да ми е ...

Ете сликите кај мене во мојата тема се тазе од перална извадена кола ... Нити ја исцедија како што треба, нити пребришаа, прв пат перев кај нив, и крајно незадоволен ...

Втор пат случајно поминувајки покрај една перална, видов дека користат активна пена ...Откако ке ја извадат пената, користат микрофибер крпи да ја извадат водата надвор ....

Внатрешноста ја поминуваат со спреј, внимаваат на деталите ...
Мене нешто што ми е пресудно е како ја чистат колата внатре, дека ми е поспецифичен ентериер, кожа-платно ...

На крај, гледам Сонакс користат ...
Има по 2-3 коли секогаш пред мене, но околу 20-25 минути на една кола посветуваат ... и Браво за тоа ...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #455 на: 31 Мај 2012, 00:51:35 am »
samo poleka so taa aktivna pena ne treba da ima ... ne mi teknuva kako go kaza dame , nesto sto go ostetuva vosokot, a ja trga i prljavstinata...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #456 на: 31 Мај 2012, 03:35:26 am »
Јас не би рескирал на оштрите четки во псс а ни во макоил, а ни кај железничка.

Поголема е веројатноста да ти ја оштетат бојата со еленска кожа која ја мијат на земја со пиштолот.

Многу ми е криво што ја затворија таа на железничка, многу добро сушеше тоа машинче и не штедеа на восок.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #457 на: 31 Мај 2012, 17:45:37 pm »
elenskata najdobro se pere na zemja i so vapot odozgore

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #458 на: 31 Мај 2012, 17:51:31 pm »
Ќе убиев некој прееска во една перална, ај викам на пријател е поубаво ке ја исперат, мајок бе брате како со опаш, уше им викам со сунѓер ке може ли дечки, ми вика тој немаме сунѓер... ебате пералната. Ама морав да ја исперам во перална со WAP-че дека ептен беше укакана од времето. НИКАД ВИШЕ, само дома !!!

И морам да пробам перење кај Оли сан, многу го фалите :)))

п.с.  сите пацки што ги покривав со боја се извадени, мајка им ебаа со еден јак WAP, ама џабе им е се кога незнаат да го користат
>>>>><<<<<

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #459 на: 31 Мај 2012, 22:11:39 pm »
Ќе убиев некој прееска во една перална, ај викам на пријател е поубаво ке ја исперат, мајок бе брате како со опаш, уше им викам со сунѓер ке може ли дечки, ми вика тој немаме сунѓер... ебате пералната. Ама морав да ја исперам во перална со WAP-че дека ептен беше укакана од времето. НИКАД ВИШЕ, само дома !!!

И морам да пробам перење кај Оли сан, многу го фалите :)))

п.с.  сите пацки што ги покривав со боја се извадени, мајка им ебаа со еден јак WAP, ама џабе им е се кога незнаат да го користат

оли сан е врвот во цел град... нема боље!! никад не ме разочарале..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #460 на: 04 Јуни 2012, 21:26:10 pm »
У колку отвара ПСС, преге ко за беља ме засра еден облак а богами и вирчињата низ Сингелиќ.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #461 на: 04 Јуни 2012, 22:30:25 pm »
Cuore, фати си Вашфабрик. Отвараат у 8 сабајле а работат до 15 за 9. Недела/празник од 10-17. 100 пути боље од ПСС, а и одлично е за брзи интервенции. 120че брка работа, а за 150 имаш и перење одоздо.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #462 на: 05 Јуни 2012, 01:57:20 am »
У колку отвара ПСС, преге ко за беља ме засра еден облак а богами и вирчињата низ Сингелиќ.
А куоре што не помина до кај мене ќе ја замиевме Алвата :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #463 на: 05 Јуни 2012, 21:27:53 pm »
samo poleka so taa aktivna pena ne treba da ima ... ne mi teknuva kako go kaza dame , nesto sto go ostetuva vosokot, a ja trga i prljavstinata...
не треба да биде ph вредноста поголема од 5.5,само тоа не го уништува и не го турка восокот,на секој шампон на декларацијата треба да пишува неутрален,ако не пишува неутрален ,тогаш е наменет за pre wash,што после него ,мора да се измие уште еднаш со неутрален шампон,по можност со восок.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #464 на: 05 Јуни 2012, 22:18:08 pm »
А куоре што не помина до кај мене ќе ја замиевме Алвата :)

;D

Не речи два пути.