Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 895952 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #375 на: 26 Февруари 2012, 21:46:56 pm »
Од пералниве до сега ја перев кај Мечкаров пералната, ама ќе ја оставев си доаѓав дома и ја зимав после 2-3 саати. Вчера чекав таму саат ипол. И за тој саат ипов две коли ги чукнаа со браник во оградата при препаркирање, а еден Акорд ќе му ја очешаа цела страна од друга кола, благодарение на тако звани “комшо“, бидејќи имаше многу гужва, и таа жената му вика на еден што се моташе тука, комшо ај ако сакаш само истерај ја Хондава да ја пикнам оваа таму, е да не беа 3-4 ца да му срипаат на хауба да закочи ќе завршеше работа ’’комшо’’. За перење, многу убаво перат, и ја препорачувам на сите ама да си чекате таму.:)
Оли сан некако далеку ми е, се спремам неколку пати да идам ама се некако мрза ме фаќа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #376 на: 26 Февруари 2012, 22:01:48 pm »
Kaj Мечкаров користат одлична активна пена, проблем им е бришењето. Ја таму ги фаќам на препад околу 08:00 .

Отсутен tonikostov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #377 на: 29 Февруари 2012, 19:50:46 pm »
Никогаш не оставам кола во перална. Само што си ја купив мојата прва кола, месец и пол дали имаше, ја носев на второ перење во VIP car wash во аеродром. Отидов до Тинекс да испазарам додека ја перат и кога си ја земав видов дека кровот беше изгребан и имаше темна дамка (нешто искапало). Нормално, негираа дека они го направиле тоа, а неколку месеци подоцна во пералната кај Мечкаров најдов еден од дечките што работеа во VIP кој ми кажа дека се сеќава на колата и дека е сигурен дека таму ми ја изгребале, но не можеше да се докаже. Ова ми беше wake up call и од тогаш - кај што е колата, таму сум и јас.

Не ја оставам колата во перална бидејќи во пералната кај Мечкаров на еден дечко што си ја остави колата му го изгубија клучот. Колата му остана два-три дена во пералната, бидејќи требаше да си заврши работа со лизинг компанијата да добие уште едне клуч. На крај си ја зема, ама дури после неколку дена.

Не ја оставам колата во перална бидејќи во пералната во Супер Тинекс на Првомајска, копиљаците што переа коли маста им ја вадеа на колите што ги имаа оставено за перење. Кога се појави еден од сопствениците и кога виде како се турира неговата кола во место и се шкрипат гумите за да ја препаркираат колата, малку фалеше еден од копиљаците да изеде ќотек.

И така, памет во глава на кого оставате кола... :)

Отсутен tonikostov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #378 на: 29 Февруари 2012, 19:57:18 pm »
Kaj Мечкаров користат одлична активна пена, проблем им е бришењето. Ја таму ги фаќам на препад околу 08:00 .

Ако мислиш на таа розевата (мислам дека не е Sonax) не можам да се согласам со тебе. Многу слабо пере. Одамна не сум бил кај Мечкаров, многу често се менуваат луѓето и ми личи како да треба да ги молиш да си ја завршат работата. Е, сега, нормално - зависи на каков ќе налеташ. Еден тип за „частење една пелистерка“ ми ја гланцаше колата пола саат после перење.

Во последно време перам кај Саман на Првомајска. Перењето е Ок. Луѓето не се менуваат - истите се секогаш. Единствено што не сум задоволен што слабо ја бришат колата на крај. А и ја дигна цената на 200 денари зимава, а потоа ќе ја симне на 180 (наместо 150 како што беше). Не е многу голема разлика (30 денари), ама барем услугата да се подобри.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #379 на: 29 Февруари 2012, 20:04:43 pm »
Aбе, зашто не идете... на испробани места... ???

Еве цел форум, го фали ОЛИ-САН и јас тамо ја перам колата, и сум пре пре задоволен...

Отсутен daro

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #380 на: 29 Февруари 2012, 21:20:44 pm »
Aбе, зашто не идете... на испробани места... ???

Еве цел форум, го фали ОЛИ-САН и јас тамо ја перам колата, и сум пре пре задоволен...
haha riki ti ke dobies specijalen tretman sledno perenje :) se razbira so gratis kafence :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #381 на: 01 Март 2012, 05:37:28 am »
Ќе мора да инвестираш у проширување у правец на куќата :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #382 на: 01 Март 2012, 15:23:51 pm »
Оли ќе мора да размисли за проширување зошто гужвата и чекањето се неподносливи,неколку пати ме одвратило тоа пусто чекање!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #383 на: 01 Март 2012, 15:26:09 pm »

Ако мислиш на таа розевата (мислам дека не е Sonax) не можам да се согласам со тебе. Многу слабо пере. Одамна не сум бил кај Мечкаров, многу често се менуваат луѓето и ми личи како да треба да ги молиш да си ја завршат работата. Е, сега, нормално - зависи на каков ќе налеташ. Еден тип за „частење една пелистерка“ ми ја гланцаше колата пола саат после перење.

Во последно време перам кај Саман на Првомајска. Перењето е Ок. Луѓето не се менуваат - истите се секогаш. Единствено што не сум задоволен што слабо ја бришат колата на крај. А и ја дигна цената на 200 денари зимава, а потоа ќе ја симне на 180 (наместо 150 како што беше). Не е многу голема разлика (30 денари), ама барем услугата да се подобри.

Речи му на работникот убаво да ја ишприца и нека ја остави едно 10 минути.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #384 на: 01 Март 2012, 16:47:47 pm »
Кај има време да чека 10 минути :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #385 на: 02 Март 2012, 16:29:43 pm »
Конечно ја однесов на перење колата после 2 месеца. Немав многу време па ја однесов тука кај мене у ново лисиче на кривинката, кај рио кафе. Убаво ми ја испра баци од надвор, го напнав и од доле убаво да ја помине, супер ја среди надворешно, али внатре беше катастрофа, на ниедно место прашина немаше избришано само со усисивач што прошол и прозорите што ги избришал. Си останав уште пола саат на паркинг си ја долицкав со кејф и си избришав прашина и сеа мерак ми е па да си се пофалам ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #386 на: 02 Март 2012, 19:02:53 pm »
Една ново откриена финта, најдов некои си сунгерчиња за ставање шминка незнам ни јас точно за што и си купив 2 комада по 40 денара ги платив одлично се наоѓаат за тесни места што се тешко достапни со крпа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен queqe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #387 на: 02 Март 2012, 22:27:54 pm »
Ги знам тие сунгерчиња(бели триаголнести),само да ти кажам дека се малку абразивни, стаклена површина може да ја  изматира ,а на боја којзнае каков ефект ке имаат.Незнам што состав се ама не се ко обичен сунгер,додека бришеш со нив се трошат-ги снемува.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #388 на: 02 Март 2012, 22:35:22 pm »
Не бришам стакло со нив само за пластики низ кола ги користам и доста добро се покажаа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #389 на: 31 Март 2012, 11:05:23 am »
Како што дома сам ке си ја исперам ниеден “бацко“ нема да ми ја испере, ниту да чекам ред ниту да се мислам дека ќе ми ја загребе некаде ниту со каков сунѓер или недај боже четка ке ми ја испере. Си купив WAP-че од еуро тулс, за 2400 ден уште пред 2 години, а го исплатив за 5 месецу перење.

Кој има двор и каде да ја пере најубаво си поминува :)
>>>>><<<<<