Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 894968 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #360 на: 25 Февруари 2012, 00:18:01 am »
Којзнае Оли у колку отвараат утре, да ги фатам на препад. :D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #361 на: 25 Февруари 2012, 00:32:53 am »
Куоре ти фати си ред уште од 5:30 прв ќе бидеш

Отсутен daro

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #362 на: 25 Февруари 2012, 03:18:24 am »
Секоја чест на дечките во Оли-Сан, денес поминав кај нив и чекањето се исплатеше!
so sto kola bese ?

Отсутен daro

• Почетник
  • *
« Одговори #363 на: 25 Февруари 2012, 03:19:29 am »
sekoj den otvarame pred 8:00

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #364 на: 25 Февруари 2012, 07:53:47 am »
А да отворите у 08.10 и да  земете да удрите по еден wap секое сабајле пред да почнете на целиот простор пред пералната ? Оне камчиња и песоци ви векуваат, и на тазе испрана кола, по автоматизам ги внесуваш внатре.
И да, супер сте, ама да обрнете повеќе внимание на финалото плакнење со вода, и тоа во прозорскиот дел, да се става подолго вода, како би се измила и онаа пена што пропаднала кај прозорите.

Ке почнете во понуда да имате и некој пијалок во фрижидерот, водичка, сокче ?

Предлагам доколку биде избрана пералната, да добие соодветна диплома од Carclub во стил на CarClub recomends.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #365 на: 25 Февруари 2012, 09:05:23 am »
Капе вода и од лимот горе на настрешницата кај што ги перете колите, па на колата и остануваат флеки.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #366 на: 25 Февруари 2012, 12:04:56 pm »
abe jas ja peram u wash fabrik, ama ete i jas ne sum siguren kolku e toa dobro perenjeto od dole, dali dobro pere ili ne ???

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #367 на: 25 Февруари 2012, 14:06:44 pm »
А како би сакал да се осигураш ? Да те вржам под кола па да гледаш ? :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #368 на: 25 Февруари 2012, 14:40:38 pm »
Сабајлево барајќи перална со помалце гужва патот ме однесе до автоматската перална на Нова Железничка. Пред мене чиката со Форд Фокус побара долно перење но малце агресивно настапи. Почна машината да фрла активна пена и човеков клекнал и гледа под колата и вика, е камо пена оддоздола ;D , дечкиве што работат му викаат, чекај таа операција уште не е почната. Кога почна се изненадив од притисокот со кој прскаа долните прскалки. Одма ја одбрав и јас таа операција. Иначе воскот кој го користат е врвен и перењето е перфектно и брзо. Но џабе фрлив 250 денари кога низ Чаир и Бутел ја умацав до ретровизори :D

Отсутен daro

• Почетник
  • *
« Одговори #369 на: 26 Февруари 2012, 18:32:04 pm »
Капе вода и од лимот горе на настрешницата кај што ги перете колите, па на колата и остануваат флеки.
sekako od kondezacija kape od limot, ama koga kape gi vadime nadvor od box i gi briseme :)

Отсутен daro

• Почетник
  • *
« Одговори #370 на: 26 Февруари 2012, 18:34:29 pm »
А да отворите у 08.10 и да  земете да удрите по еден wap секое сабајле пред да почнете на целиот простор пред пералната ? Оне камчиња и песоци ви векуваат, и на тазе испрана кола, по автоматизам ги внесуваш внатре.
И да, супер сте, ама да обрнете повеќе внимание на финалото плакнење со вода, и тоа во прозорскиот дел, да се става подолго вода, како би се измила и онаа пена што пропаднала кај прозорите.

Ке почнете во понуда да имате и некој пијалок во фрижидерот, водичка, сокче ?

Предлагам доколку биде избрана пералната, да добие соодветна диплома од Carclub во стил на CarClub recomends.
pa kolku  i da cistime nemoze da se iscisti pesokot bidejki e bekaton , a za podolgo plaknenje ne e prblem samo potsetine koga ke dojdes sigurno nema da bides odbien , a za sokce vodicka ke vidime moze ke imame pak i ovaa godina :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #371 на: 26 Февруари 2012, 19:12:15 pm »
Со оглед дека перланата е високо рангирана во Скопје, перењето на бехатонот на сабајле треба да е некакво правило. Со оглед на близината на прометна улица, и секако со оглед на тресењето вадењето на патосници цел претходен ден. Можеби е добра идејата да ова се прави на затварање на пералната или пред кафето на вработените наутро.

Инаку за подолго одмивање од пената сепак не го кажувам лично за мене само, можеби и тоа треба да е правило за сите кои перат, верувам не сум единствен кој го приметува ова.

Сокче и водичка треба да биде поскоро, секако и од тоа би имало заработка.

Се ова е мојот добронамерен совет за уште подобро функционирање на веќе квалитетна перална.

Другари до каде сме со рангирањето ?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #372 на: 26 Февруари 2012, 19:33:05 pm »
Другари, никој не ми кажа уште кај се наоѓа ОлиСан ???

Отсутен daro

• Почетник
  • *

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #374 на: 26 Февруари 2012, 20:08:12 pm »
Во превод спроти Реплек :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“