Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 948372 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1445
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #4170 на: 09 Август 2025, 20:24:29 pm »
Бев да ја пробам. Осмозата им работи топ. Има и некоја супер пена, а ми се допаѓа што восокот не е со голем притисок. Тој и така само се нанесува.
Шалтањето во програми е овозможено дури нуди и пауза од 30 секунди.
Кај (само два) усисивачи имаат и опција за прскање средство за гуми.

Ако не се полакомат и намалат на квалитет, за мене ова е одлична самоуслужна перална.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1915
« Одговори #4171 на: 11 Август 2025, 21:05:11 pm »
Има нова самоуслужна перална на Лукоил Автокоманда со 6 боксови за перење и мислам 4 правосмукалки.

Има некој перено таму да сподели искуство?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #4172 на: 11 Август 2025, 21:31:29 pm »
Јас да ја изрекламирам новата самоуслужна после Реплек фабриката, зошто вреди стварно.

Некој ултра скап филтер за осмоза, убава хемија, 50 денари = 120 секунди активност (било што и да избереш, што значи по стари цени на OKTA Wash), и една битна работа за мене - наскоро ќе има машина за чистење платнени патосници.

Колава ја исправ за 150 денари, крпа само за стакла искористив, точка нема од каменец.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И финално, еве локација:

https://maps.app.goo.gl/dh2bZmYCud9DF8hBA?g_st=ac

Тооо лутко! Плус на 200 метри од дома ми е, ќе ушпарам на гориво.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #4173 на: 12 Август 2025, 08:54:30 am »
Јас да ја изрекламирам новата самоуслужна после Реплек фабриката, зошто вреди стварно.

Некој ултра скап филтер за осмоза, убава хемија, 50 денари = 120 секунди активност (било што и да избереш, што значи по стари цени на OKTA Wash), и една битна работа за мене - наскоро ќе има машина за чистење платнени патосници.

Колава ја исправ за 150 денари, крпа само за стакла искористив, точка нема од каменец.

И финално, еве локација:

Вчера баш бев да ја исперам колата на оваа перална.

Бев некаде околу 17:30 и немаше никој, освен газдата :)

Притисокот и средствата што се користат далеку подобри отколку на пералната кај Веро Тафталиџе. Боксовите соодветно средени и немаш контакт со другите да те прскаат или слично. Плус плацот е огромен и има место за доста коли. Со 150 денари испрана кола џам, нит капка бигор немаше.

Испробани усисивачите и спрејот за гуми, сосема ок.

Во муабет со газдата кој беше таму, ми кажа дека се отворени веќе 1 недела, и дека има уште една самоуслужна перална во Визбегово кај Актива Петрол.

Моја препорака за пералнава, дефинитивно ќе ја користам периодов.

Отсутен AstraH

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
  • BUKSNV
« Одговори #4174 на: 12 Август 2025, 09:13:58 am »
Во Илинден, Во Кадино поточно, има отворено нова самоуслужна,
Дали некој се има услужено да сподели искуство.?

Еве локација, Бидејки уште ја нема на гугл мапс.
https://maps.app.goo.gl/DZVjHRHCQ5kGDNEM6

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3474
« Одговори #4175 на: 12 Август 2025, 09:46:16 am »
Па не би требало да има некоја научна фантастика – перална ко перална. Вода → пена → пиштол → вода, и толку. Пушташ 100 денари, добиваш 5–6 минути и тоа е – издуваш и возиш.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5300
« Одговори #4176 на: 12 Август 2025, 10:19:10 am »
Ti znaeme deka sakas za 1 evro 6 minuti. Aj zdravje ko ke otvoris ti peralna ke pereme kaj tebe za 1€

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4187
« Одговори #4177 на: 12 Август 2025, 10:33:38 am »
Битола за 50денари имаш 4-5 минути. А и можеш и пауза да правиш. Што е сосем доволно за да ја измиеш.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3239
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #4178 на: 12 Август 2025, 11:10:31 am »
Во штип со 70 ја перам цела кола.
Иначе шишање исто е 200 денари и омлет 100 и нешто беше. Баш зимава се сеќавам исправ колата се "рашишав" :D и доручкував омлет во кафана со парите што во скопје би ги дал само за шишање. :D

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4179 на: 12 Август 2025, 12:03:32 pm »
Пехчево,Делчево,Кочани,Кривогаштани,Чучер Сандево... напиште кои се цените верувам драматично уште пониски.Фактички со 180 денари добиваш,шишање,перење на кола и зеро кока кола.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4180 на: 12 Август 2025, 12:05:52 pm »
Ti znaeme deka sakas za 1 evro 6 minuti. Aj zdravje ko ke otvoris ti peralna ke pereme kaj tebe za 1€

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Пицерија,мењачница,и перална се во пакет.При отварање на бизнис и зошто да не е 60 денари подобро така одколку 200.Вода е вода пена е пена нема научна фантастика добра ти идеја не сум размислил за тоа.Ајде 60-40 ке отвориме заедно.

60 до 100 денари е сосема нормлано и океј за перење на кола и користење на перална по таа цена.Се над тоа е фрлање на пари безвезе кои нема никаква смисла да платиш 300 денари перење на кола.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • The best or nothing.
« Одговори #4181 на: 12 Август 2025, 12:30:41 pm »
@MartinAlfista не ме влече локациски пералнава, ама многу ти е секси колата. Колега кратко возеше мито со 1.6 хди, ракета беше.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4509
« Одговори #4182 на: 12 Август 2025, 16:17:23 pm »
Иначе шишање исто е 200 денари и омлет 100 и нешто беше. Баш зимава се сеќавам исправ колата се "рашишав" :D и доручкував омлет во кафана со парите што во скопје би ги дал само за шишање. :D
250 денари шишање во Ново Лисиче, не се исплати путот до Штип :)))
Иначе на темата, перев кола во Кида Вош, мислам дека беше 350 денари, супер ја испраа и внатре и надвор, и прилично брзи беа.
Онака на тепка ја избрав пералната, у средина е од трите кои се таму и кај нив имаше најмал ред за чекање.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4008
« Одговори #4183 на: 12 Август 2025, 17:50:16 pm »
Во Илинден, Во Кадино поточно, има отворено нова самоуслужна,
Дали некој се има услужено да сподели искуство.?

Еве локација, Бидејки уште ја нема на гугл мапс.
https://maps.app.goo.gl/DZVjHRHCQ5kGDNEM6
Златна дома...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30402
    • CARclub.mk
« Одговори #4184 на: 13 Август 2025, 20:25:40 pm »

А во Софија колку е? :D

И финално, еве локација:

По препорака на Мартинчо, и јас бев денес да го исперам Голфот. Секоја чест. Одлично работат и ваповите, и пената добра, и дека не е гужва натенане да си забришеш. Браво.