Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 807264 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2352
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3930 на: 09 Јануари 2024, 08:12:06 am »
Гледам ги зборите Премиум моторс, бил некој сега брзо или дајте препорака за перална да ми ја исперат колата комплет?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #3931 на: 14 Јануари 2024, 20:55:28 pm »
Zile eve javno da ti se izvinam sto ti ja preporacav peralnata kaj Vero taftalidze. Dosega sum idel so normalna kola i sum izlagal cist od tamo. Denes vlegov so usvinjeta kola vozena sekoj den Skopje-Veles i nazad skoro cela nedela. I si vikam daj da isperam. Naprskav penata fativ so cetkata dolniiot del od pragoite i vratite i bandazite i posle vodata da plaknam. Koga izlegov da ja usisam koga ja vidov podzasusena kosa mi se krena. U rikverc ajde uste edna tura perenje da ja podopraam da ne bide slakatarnik.
Znaci suma sumarum taa peralna e OK ako ides ednas nedelno da ja zaperes bez zakoravena prljavstina. Za povekje od toa ne ja vadi prljavstinata slaba e izgleda mnogu penata.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #3932 на: 14 Јануари 2024, 21:00:35 pm »
Епа помина периодот на "привлекување" клиентела.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3933 на: 14 Јануари 2024, 21:02:18 pm »
Zile eve javno da ti se izvinam sto ti ja preporacav peralnata kaj Vero taftalidze. Dosega sum idel so normalna kola i sum izlagal cist od tamo. Denes vlegov so usvinjeta kola vozena sekoj den Skopje-Veles i nazad skoro cela nedela. I si vikam daj da isperam. Naprskav penata fativ so cetkata dolniiot del od pragoite i vratite i bandazite i posle vodata da plaknam. Koga izlegov da ja usisam koga ja vidov podzasusena kosa mi se krena. U rikverc ajde uste edna tura perenje da ja podopraam da ne bide slakatarnik.
Znaci suma sumarum taa peralna e OK ako ides ednas nedelno da ja zaperes bez zakoravena prljavstina. Za povekje od toa ne ja vadi prljavstinata slaba e izgleda mnogu penata.
Ова е и моето искуство од денес. Не знам што се случи, обично било добро. Ама денес навистина колата како неизмиена беше после миењето. Многу чудно. Прв пат ми се случува ова на тоа место.

И тоа два круга околу кола свртев со пената, дефинитивно се беше јако, јако покриено.

Не знам.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3934 на: 14 Јануари 2024, 21:14:12 pm »
Definitivno izgleda smenile hemija

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3935 на: 14 Јануари 2024, 21:20:30 pm »
Златна градска перална, и подвозје и надвозје и восоче и со прекрстени нозе на топло за 3 минути.
Евентуално ред чекање 5-6 коли.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #3936 на: 14 Јануари 2024, 23:50:44 pm »
Нема потреба од извинување, според коментариве не било до тебе Ваљда и мене ми се погодило со ,,тенка" хемија да ја перам па беше шарена како крава . Кога сме кај перење, ми плаче колата за перење. Повеќе од месец дена не е перена, уствари тогаш и е последно перење. Нека подзатопли малку па да и влезам во домашни услови.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1020
« Одговори #3937 на: 15 Јануари 2024, 12:40:18 pm »
Златна градска перална, и подвозје и надвозје и восоче и со прекрстени нозе на топло за 3 минути.

Еднаш ја однесов таму, дента пред да ја носам на полирање/керамика, и излезе со цела хауба полна линии. Само бесконтактно од тогаш, или сам/кај проверени луѓе со мек сунѓер.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3938 на: 15 Јануари 2024, 13:19:37 pm »

Еднаш ја однесов таму, дента пред да ја носам на полирање/керамика, и излезе со цела хауба полна линии. Само бесконтактно од тогаш, или сам/кај проверени луѓе со мек сунѓер.
На моите коли не се приметуваат линии после перење, прва работа откако ги зедов од салон превентивно ги поминав со керамида, потоа со песок и на крај убаво пребришав со она зеленото од сунгерот ;)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #3939 на: 15 Јануари 2024, 23:47:27 pm »

Каде има бесконтактно во Скопје?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1839
« Одговори #3940 на: 16 Јануари 2024, 00:10:56 am »
Mislam deka bese smart wash na raskrsnicata kaj mida odma od desna strana koga ides od mida prema palas https://www.facebook.com/smartwashmk?mibextid=ZbWKwL

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #3941 на: 27 Јануари 2024, 14:46:56 pm »
Во тафталиџе хемијата уште е ужасна и расипана. Не мие воопшто. Дали им мрзне или што е работата, ама евидентна е разликата од претходно.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3942 на: 27 Јануари 2024, 14:55:45 pm »
Во тафталиџе хемијата уште е ужасна и расипана. Не мие воопшто. Дали им мрзне или што е работата, ама евидентна е разликата од претходно.
И јас го приметив тоа…

Прошла недела ја однесов кај Пајак кај Реплек, ама дека беше пред стемнување и затварање, ја испраа ама не како што треба, па наредниот ден ја однесов таму да доперам, не ми се допаѓа пената, многу е течна и ме нервира што мораш да ставиш мин. 50 денари а не ми требаа толку, башка немав 50 имав 100 најситно

Али затоа, завчера и голфот и мерцедесот пропер убер испрани кај Дандо и Бушав со полиш експрес третманче, а свирлови и гребки не гледам јас, не се нови коли

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #3943 на: 27 Јануари 2024, 14:58:56 pm »
Пак отвориле Дандо и бушав,?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Kikac

• Редовен