Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 807263 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3915 на: 30 Ноември 2023, 23:07:06 pm »
Таа е онаа перална кога одиш од авицена према веро тафталиџе од десна страна? Подигната што е од патот а пред неа има игралиште за деца?
jeste da
Inace vlezot za lulaskite e zatvoren nekoj ja ukral kvakata :)
Dali divogradba dali mostogradba civa saka neka e bitno mi e blisku.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #3916 на: 01 Декември 2023, 05:52:18 am »
Ќе одам ќе ја пробам деновиве.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3917 на: 02 Декември 2023, 14:01:10 pm »
@Vlatce-Vectra  бев сеа ја пробав пералната и искрен да бидам, катастрофа е. Притисок има онака ок ама пената ништо не вади. Башка многу е глупо што ако ставиш 100ка и стиснеш на било која програма сите 100 денари ги троши. Така да јас потрошив 250 денари и си отидов со растечен кал и мазници по кола. Да бидам и реален колата стварно ми беше многу прљава. Можеби е добра за летно време да бутне прашина само, ама кал не бутка ниту вапот ниту пената. Нареден пат ако те води патот, пробај ја перналната пред Гала во Ѓорче од лева страна кога одиш накај Сарај. Мислам дека беше 15 денари 90 секунди. Со 60 денари колата ја правиш стакло.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #3918 на: 02 Декември 2023, 17:35:29 pm »
De bre coek
Pa neli ti pishav 50 den stavas penja prskas i posle cetka pragovi i bandazi. Posle voda i mirna glava. Mene kola odlicno mi pere neznam ti sto si kiksnal pogotovo so 250 denari kamion da ne pereshe coek.
Mercedesot kolkav e 50 den penja duri mnogu e.
Puntoto go peram i mi ostanue vreme na maliot mu davam da prska so pistolot posledni 20 sek.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #3919 на: 02 Декември 2023, 18:19:02 pm »
Штом малиот го држи пиштолот, толку од притисокот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3920 на: 02 Декември 2023, 23:13:05 pm »
De bre coek
Pa neli ti pishav 50 den stavas penja prskas i posle cetka pragovi i bandazi. Posle voda i mirna glava. Mene kola odlicno mi pere neznam ti sto si kiksnal pogotovo so 250 denari kamion da ne pereshe coek.
Mercedesot kolkav e 50 den penja duri mnogu e.
Puntoto go peram i mi ostanue vreme na maliot mu davam da prska so pistolot posledni 20 sek.
Немав ситно и очекував дека ако ставам 100ка ќе имам опција да одберам две програми по 50ден нели. Ама не било така.
Нема врска парите, ама едноставно не пере. Не е да се оди со прљава кола таму

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1729
Перални низ Скопје?
« Одговори #3921 на: 02 Декември 2023, 23:42:37 pm »
Јас на истата перална перам кола и сум генерално задоволен. Ама откога ќе стаам пена си ја поминувам со чиста ракавица за перење. Потоа вода.
А ако е ептен прљава прво ја поминувам со вода па пена, па вода.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3922 на: 03 Декември 2023, 00:15:48 am »
Јас денес така ја поминав вода, пена, па четката (ракавицата сум ја оставил дома) па вода ама апсолутно ништо не симна од колата. После кога ја пребришував со еленска, тоа беше страшно за гледање.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1839
« Одговори #3923 на: 03 Декември 2023, 00:36:22 am »
Пак ќе повторам за парите едина досега окта кај автокоманда и дома илинден да видам толку густа пена на друго место не сум видел

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2679
« Одговори #3924 на: 03 Декември 2023, 00:37:13 am »
Odlzicen rezept kako sa izgrebes lakot.
Dur ne e skroz cista podobro ne prebrisuvajte.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3925 на: 03 Декември 2023, 00:40:46 am »
Не пребришував, почнав и ја оставив така, шарена. Па утре или во понеделник ќе и удрам уште едно перење.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2679
« Одговори #3926 на: 03 Декември 2023, 00:41:39 am »
Denes mercedesov go isprav povtorno karsi Vero stara Alomina.
2x50 denari.
Duri i predolgo e 50 denari za penjata ama aj kje prskas pod blatobrani pod kola kolku mozes da fatis. Posle so toa cetkata pragcinjata i gumite kje gi projdes kade e najvekje zakoraveno taman za toa vreme se kisne ostatokot od kolata.
I posle vlagas so voda onaa sto e bez brisenje isto so 50ce i ispiras saglam sve toa penjata. Ako sakas odma fakjaj magla kje se isusi za 5 min kolata dodeka vozis ako ti se trosi vreme da ne se raspravas doma so zena parkiraj se nastrana i brisi so krpi spricaj vosoci.
Za 100ce kolata dzam palanka.
Ima ispiranje so voda bez bigor-osmoza.
Denes pominav ama na isprav, se razrabotela perlanata imase okolu 30tina koli odednas.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #3927 на: 03 Декември 2023, 23:21:47 pm »
Denes mercedesov go isprav povtorno karsi Vero stara Alomina.
2x50 denari.
Duri i predolgo e 50 denari za penjata ama aj kje prskas pod blatobrani pod kola kolku mozes da fatis. Posle so toa cetkata pragcinjata i gumite kje gi projdes kade e najvekje zakoraveno taman za toa vreme se kisne ostatokot od kolata.
I posle vlagas so voda onaa sto e bez brisenje isto so 50ce i ispiras saglam sve toa penjata. Ako sakas odma fakjaj magla kje se isusi za 5 min kolata dodeka vozis ako ti se trosi vreme da ne se raspravas doma so zena parkiraj se nastrana i brisi so krpi spricaj vosoci.
Za 100ce kolata dzam palanka.
Ima ispiranje so voda bez bigor-osmoza.
Denes pominav ama na isprav, se razrabotela perlanata imase okolu 30tina koli odednas.
ima
Sega proagjam 23:00 nadvor kamen e ladno gledam boksovite zafateni. Pa dobro neli studi bre kola da perete.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1020
« Одговори #3928 на: 05 Декември 2023, 18:23:31 pm »
Boki Premium nema peralna i go prodade  biznisot i sega raboti samo so folii

Премиум Моторс уште работи, истите дечки што работеа претходно таму се уште.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3929 на: 05 Декември 2023, 20:36:40 pm »
Bojan go prodade brendot  e sega dali ostanale istite decki kaj noviot gazda ne bi znael da kazam