Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1054070 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3255 на: 17 Јули 2019, 07:53:32 am »
Inbox (морав)  ;D ;D ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
« Одговори #3256 на: 17 Јули 2019, 10:21:42 am »
Нова самоуслужна авто перална во Скопје,на булевар Борис Трајковски пред бензиската Лукоил(три класи боље од гала) според мене.

Ја отворија? Пред околу 10 дена кога поминував таму сеуште беше во изградба.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Yamaha

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #3257 на: 17 Јули 2019, 10:38:54 am »
Cena??
10 den e 24 sekundi,malku poskapo od gala.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
« Одговори #3258 на: 17 Јули 2019, 10:44:00 am »
Па не е малце поскапо туку 50% поскапо.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1315
« Одговори #3259 на: 17 Јули 2019, 11:16:56 am »
Оли-Сан се вратил на сцената. Денес перев кола таму и неможам да и се изнагледам. Се надевам дека вакво перење ќе нудат и понатаму и сигурен сум дека треба да чини повеќе од 200мкд колку што е сега моментално. Препорачувам.
Баш Оли? Пошто се мењаа газди после него, ја имаше дадено под кирија. Ако е он газда тогаш квалитетот е сигурно загарантиран

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3260 на: 17 Јули 2019, 12:42:34 pm »
Така ми кажа Даре кој му е партнер и заедно ја работат. Јас до сега 3 пати идам таму со прилично прљава кола, замерка имам само за последниот пат, шофершајбната беше размачкана, од другото задоволен.

Отсутен Yamaha

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #3261 на: 17 Јули 2019, 15:26:22 pm »

Cena??
Probaja,ima mnogu golema razlika pozitivna.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3262 на: 17 Јули 2019, 16:41:52 pm »

Cena??
e koja e pozitivnata razlika de objasni goli devojki prodavaat zetoni ?
Osven sto e cenata 10 den 24sek  sto e drugo razlika

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
« Одговори #3263 на: 17 Јули 2019, 17:00:44 pm »

Cena??
e koja e pozitivnata razlika de objasni goli devojki prodavaat zetoni ?
Osven sto e cenata 10 den 24sek  sto e drugo razlika

Имаат повеќе Арис ставено во шампонот, и побрзо пожутуваат пластиките на фаровите.

Еве јас ќе споделам искуство од перење во Гала пералните.

Фиестата редовно ја перев или кај Бушавиот во старата перална или во ПСС во Ново Лисиче.
Колата каросериски е солидно сочувана со ситни грепки од паркинзи и врати. Гаражирана цело време, не стои никогаш на сонце.

Почнав да ја перам пред некој месец исклучиво во Гала пералната во Ново Лисиче. После третото перење, на десниот фар почна да ми се јавуваат флеки и почна да заматува.

Перам на Гала со Шампон и плакнам со Осмоза.

Незнам какви средства користат, ама шампонот што го нанесувам во Гала без проблем отстранува brake-dust од бандажи без проблем.
Тоа ми е јасен показател дека Шампонот (или белото нешто што прска додека работи програмот Шампон) е доста агресивен.

Не сум хемиски техничар или хемиски инжињер за да го испитам ова лабараториски, ама ви го пренесувам личното искуство кое што го имам.

Знаејќи во каква анархија и безредие живееме, се сомневам дека некој го заболе тенис да провери што хемии се користат по пералните. Па затоа се сомневам и дека ставаат "чуда" за да зголемат профит.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #3264 на: 17 Јули 2019, 17:14:41 pm »
Normalno, aris, biljana prasok, duri i domestos....  ???

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3265 на: 17 Јули 2019, 17:52:40 pm »
Шампонот на гала вади повеќе затоа што е со топла вода веројатно.
« Последно менување: 17 Јули 2019, 18:01:03 pm DarthJe5us »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3266 на: 18 Јули 2019, 01:04:30 am »
Na gala kaj boris trajkovski ja peram sekoj 5ti den koga se vrakjam od 3smena sabajlecki. Zimam 2 zetona za 50den i prvo prskam samponot ostavam 1min da otkisne i posle osmozata.
Kolata mi e celo vreme cista ama nesum primetil nikakvi ostetuvanja na farovi ili boja od tipot na pozoltuvanje ili fleki.
Poarno so ovaa peralna mislam i deka nema celo vreme cista kola za dzabe pari. E sea jbg nema sendvic ama toa e :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7200
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3267 на: 18 Јули 2019, 08:05:53 am »
Јас перам кај ќе стигнам, до сега ретко од некаде да сум бил задоволен, т.е не сум бил никаде. Најубаво сам доколку се има услови, ако не перална па потоа деталите сам да си ги дочистиш. Кога сум ск со нечиста кола влевам кај бушавиот и за 3мин е средено, на страна кај што одам секаде на автоматска. На кој не му чини ете има премиум перење 1500ден ќе биде задоволен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #3268 на: 18 Јули 2019, 18:10:48 pm »
Na gala kaj boris trajkovski ja peram sekoj 5ti den koga se vrakjam od 3smena sabajlecki. Zimam 2 zetona za 50den i prvo prskam samponot ostavam 1min da otkisne i posle osmozata.
Kolata mi e celo vreme cista ama nesum primetil nikakvi ostetuvanja na farovi ili boja od tipot na pozoltuvanje ili fleki.
Poarno so ovaa peralna mislam i deka nema celo vreme cista kola za dzabe pari. E sea jbg nema sendvic ama toa e :)
Тоа со 50 денара моеш само да се лажеш дека ти е чиста колата. Ја сум пробал и со 50 и со 100 и со 200. Исти qрац е, колата никад не е испрана добро.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
Перални низ Скопје?
« Одговори #3269 на: 18 Јули 2019, 23:49:56 pm »
Сребрена кола има па и ти, не ја пери ич, чиста е цел живот., односно ништо, слабо се приметува. Оди црна кола со пеесе денара испери:) :)