Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1052844 пати)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #2970 на: 03 Декември 2018, 07:51:42 am »
Прљавштина паѓа али оставуваат запечени ствари ко мушички, кал. Тоа со баење не искача, туку му треба сунгер или четка. Вапот има доволно притисок иначе

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #2971 на: 03 Декември 2018, 08:05:19 am »
Ништо чудно температурата на водата да е околу 35 степена односно млака и е сосема друга прикаска кога во комбинација со шампон имаш 60 степена. Да видиш како искача се :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2972 на: 03 Декември 2018, 08:08:26 am »
Треба да назначат дека е забрането користење сунѓер и слично. А не педерски кога имаат малце повеќе гужва да ми јаде говна.
Настрана што вчера секој втор го игнорираше редот па кога ќе му свирнеш се расправа дига руки у стилу шо е бе шо ..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #2973 на: 03 Декември 2018, 10:09:08 am »
Јебига, мора да си направат и онакво машинче за вадење бројчиња и монитори големи да се стават како во кладилница и да го покажуваат редоследот на бројчињата, можеби така копитата помалку ќе се бунат... можеби :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2974 на: 03 Декември 2018, 10:18:47 am »
Веројатно е дека можеби треба да се употребуваат повеќе жетончиња за топла вода / шампон, заради подетално перење.
Она што зимски изгледа треба да се одбегнува е ставање на политурата/восокот. туку само да се оди на 2 и 4 по 2 пати.

Јас се заебав минатиот пат, не исправ доволно добро, а ладно беше, и восокот се залепи на прљавштината. Пералнава колку е добра за лето толку нечини за зима.
И наменета е за немачки путеви, каде кола се прља многу поретко и многу помалку.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #2975 на: 03 Декември 2018, 16:58:24 pm »
Денес у Гала после прва рука активна пена фатив да пребришам со микрофибер ракавица и вработениот ми приоѓа и ми вика газдата рече забрането е четкање, кој сака четкање да иде у друга перална. Ај сеа најди им нзс ..

И јас така си правам, секад ми рекле надвор да ја пребришувам али кога ќе види дека со шампонпт ја бришам ми вика "ок". Никад не ми рекол некој дека е забрането.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2976 на: 12 Декември 2018, 13:48:02 pm »
Со особена чест а богами и задоволство денес добив прелиминарен тест третман во пералната Бушав. Како што разбрав, отварањето е во петок 14.12.2018 а работното време ќе биде од 7.30 - 22.00.
Спрема мое видување, се работи за технолошки напредна перална, и барем јас немам користено таква досега.

Добив дозвола да објавам неколку фотки од тест перењето.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #2977 на: 12 Декември 2018, 13:57:35 pm »
Супер, а зошто нема никој во колата?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #2978 на: 12 Декември 2018, 14:06:06 pm »
усисачи има?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2979 на: 12 Декември 2018, 14:09:42 pm »
Супер, а зошто нема никој во колата?

Излезен е да слика. :)

усисачи има?

Има. Локациски се во линија на компресорот за воздух ама по према влезот на бензиската.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #2980 на: 12 Декември 2018, 14:10:09 pm »
Одлично!! Од она што гледам на сликите овие "четкички" се уствари гумени и се мнооооогу по нежни од класична четка. Кога е многу ладно и јас перам кај мене во Латвија на перални со вакви гумен "четки" сум пре-задоволен. Единствена мана се некогаш бандажите ако се многу прљави не ги чисти темелно но тоа може да се среди со вап ако поминува некој пред главно перење набрзинка.

Со среќа во бизнисот! @Bu$aV MeGaNe  нека потврди прилично сигурен сум дека материјалот е гумиран или нешто слично.
« Последно менување: 12 Декември 2018, 18:18:09 pm vlatko.klp »

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2981 на: 12 Декември 2018, 14:11:35 pm »
И за бандашите има од оние свемирски вретена кои вртат во сите правци дур проаѓа колата. Неможев да ги сликам многу прскаше :)
Четките не ми личеа на гумени. Ми се чини некој фротирски материјал. Не знам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2982 на: 12 Декември 2018, 14:17:13 pm »
@yarre wind deflector-ите мука немаат у аутоматизирана перална?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2983 на: 12 Декември 2018, 14:40:31 pm »
Досега немале. И тука и на аутобан :)
Естетски не ме бендисујат, ама за подотварање џам на дожд и на поголема брзина - ептен практични.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2984 на: 12 Декември 2018, 15:07:47 pm »
Досега немале. И тука и на аутобан :)
Естетски не ме бендисујат, ама за подотварање џам на дожд и на поголема брзина - ептен практични.

Фала :)

На аутобан и на дожд, мука немаат, потврдено. Не сум ја однел колата на перење у меѓувреме, па затоа да си прашам како се носат со четките.

Функционалноста им е на прво место, не лепота, така да, за тоа за што ги имам купено, фантастични се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.