Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 994211 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1995 на: 10 Август 2014, 13:49:15 pm »
Не беше добро испрана, работи кои не би смеело да останат на хауба и на покрив. Ништо закоравено, стандардна прљавштина. Дури ни бубачки од автопат или брзо возење нема на стилото.  :(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #1996 на: 10 Август 2014, 13:57:28 pm »
Почнале да забушаваат.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: Перални низ Скопје?
« Одговори #1997 на: 10 Август 2014, 14:25:58 pm »
Само што ја исправ колата (трет пат ја перам таму) и секоја чест за дечкото, ја гланца за сите (180 ден. комплет) пари. Пералната е во К.Вода кога се оди од н.Расадник кон центар по еднонасочната од десна страна (има вертикална реклама "автоперална") во двор од куќа, а до него има нешто како сервис за веспи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1998 на: 11 Август 2014, 18:39:51 pm »
Sam sija ispraf denes kolata, na automative... Nesum v Skopje inace ne bi ja perel sam, bidete srekni so peralnite vo skopje... Vamu v Bosna em nemaaat poevtini od 3,5 evra em nema vrska ni SonExni butur :D

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1999 на: 14 Август 2014, 18:07:27 pm »
Nc nc neste znaci vo tek so nastanite, jasod bel svet moram da ve upatuem;
Dali bi sakale Sara tanevska da vi go izmie avro mobilot!!??

http://brif.mk/?p=162273
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2000 на: 15 Август 2014, 11:35:25 am »
Некој да не знае, дали може со кровен куфер да се оди у перална на четки?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2001 на: 15 Август 2014, 11:39:54 am »
Kolku sto znam oni krovna antena ti vikaat da vadis nepa kufer barem taka e kaj stara televizija mislam deka nema sansa da te pustat taka..

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #2002 на: 15 Август 2014, 12:22:12 pm »
Не беше добро испрана, работи кои не би смеело да останат на хауба и на покрив. Ништо закоравено, стандардна прљавштина. Дури ни бубачки од автопат или брзо возење нема на стилото.  :(

Си требал да се вратиш. Со време научуваат на кого му е битно да му е добро испрана колата и од прва си ја тераат работата.

Инаку еднаш перев во Скопје Сити Мол доле. Дечките се ок, ама изгледа поради мала видливост не испреуваат добро со вап у почетак, и после гребат на пребришување. Инаку никад така не ми сијала колата. Секако е до средствата а не од перачите.

Инаку у голем круг ги заобиколувам пералните кои користат Вулис средства. Ако не сум сигурен дека имаат нормална пена и шампон не ни застанувам.

Искрено се надевам дека ке со отворат Мини перални од Christ, и дека партизанските перачи ке се опаметат

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2003 на: 15 Август 2014, 13:45:02 pm »
Јас бев задоволен од перењето од пералната доле во Сити Мол. Малку поскапо, ама па додека ти ја исперат колата, си бркаш работа по супермаркети, продавници и кафиња.

Некое време перам во пералната Бубе во Влае кај мене, газдата ни е член на форумот. Последниов пат одлично ми ја испраа колата, само секогаш забораваат да ги издуваат ретровизорите од вода (а јас заборавам да спомнам) па чим тргнам истекува водата по вратите.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2004 на: 15 Август 2014, 14:43:37 pm »
Zatoa koga si ja peram doma kolata, si stavam najloncinja preku retrovizorite. :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #2005 на: 15 Август 2014, 15:19:40 pm »
Искуство некој со пералната до Веро Центар? Таа надвор што е кога влегуваш на рампа од лево...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2006 на: 15 Август 2014, 15:21:05 pm »
Мислам дека РедЕко неее беШЕ нешто многу мноогггѕ заДоФолееен од њиФф.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2007 на: 15 Август 2014, 15:27:40 pm »
Јас таму перам најчесто, дека ми е најблиску па си ја оставам и ја зимам кога можам. Ок перат, не сум јас некоја пицајзла. Да не ми е ушмрљана колата и да не е ептен заборавено нешто. Порано повеќе се потресував и си пребришував, сеа нит имам време нит па можам да губам 3 саати да отидам до некаде, па да чекам ред, па да се враќам до дома.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2008 на: 15 Август 2014, 21:53:59 pm »
Ајде клабери,ме интересира како би изгледала пералната во која би сакале да ги перете вашите возила  :)

1.Орентационо која би била цената која би ја платиле за солидно перење?

2.Дали би сакале да има повеќе класи на перење,се разбира од најефтино до најскапо?

3.Кој е вашиот критериум за добро испрано возило?

4.Кој се деталите кој најповеќе ги забележувате при перење на возилото?

5.Дали би сакале да има место за седење(кафуле) во пералната во која ќе го перете возилото?

6.За колку време би биле задоволни да ви го исперат возилото?

7.Дали би сакале да има пијалоци(алкохолни,безалкохолни,кафе) во склоп на пералната?

8.Дали би сакале да има брза храна во склоп на пералната(сендвичи,тостови,пица ...)?

9.До колку часот би сакале да работи пералната,кое време е за вас иделно да одите на перење(зима,лето)?

10.Дали би сакале да има автокозметика во склоп на пералната?

Секое дополнително мислење или предлог надвор од прашалников е добродојдено  ;)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2009 на: 15 Август 2014, 22:12:11 pm »
Ќе отвараш пераоница бе? ;D

1. Јас само дома си ја перам, ама за добро перење ете 200 максимум нека биде.
2. Па пожелно е да има повеќе класи и да си избереш што сакаш. Може и дувкање со вап за тие што имаат само прашина и колата претходно им е извосоцирана убаво и немаат потреба од перење со шампон или пена.
3. Види 4.
4. Пошто не идам по перални, татко ми кога ја пере (1 во годината по некоја случајност), после ја загледувам околу жмигавци на крила, кај страничните лајсни, гумите + бандажите, полумесеците (знам каде промашува), СТАКЛА... И нормално тоа не е испрано/избришано па морам јас пак да преперувам.
5. Пожелно е да си има ладна просторија за овие денови, пиење и јадење мене ми е во втор план, али секако е добредојдено.
6. ~20 минути.
7. Исто што и 5.
8. Исто што и 7.
9. Зима 5-6, лето 8-9.
10. Обавезно, тоа си е супер идеја. Местото е идеално за продажба на такви работи, само да не се цените рокнати како во Бриколаж.