Автор Тема: Ssangyong Actyon 200 XDi ??? Мислења.Помош!  (Прочитано 4364 пати)

Отсутен david97

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
Ssangyong Actyon 200 XDi ??? Мислења.Помош!
« на: 28 Ноември 2013, 15:08:15 pm »
Zdravo priateli sakam da ve prasan za Ssangyong Actyon 200 XDi...dali nekoj ima iskustvo so ovoj terenec.Inaku sum zainteresiran da kupam vakov terenec imam slusnato deka nosi mehanika od mercedes..pozdrav
« Последно менување: 28 Ноември 2013, 16:19:49 pm david97 »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Ssangyong Actyon 200 XDi ???
« Одговори #1 на: 28 Ноември 2013, 15:43:39 pm »
na drugar tatko mu e uvoznik na istite i imaat eden za niv do sega nisto ne se pozalile samo pofalbi inace japonski motor vozi samo nez sto ... moze da prasam pa ke ti kazam 

Отсутен david97

• Почетник
  • *
Одг: Ssangyong Actyon 200 XDi ???
« Одговори #2 на: 28 Ноември 2013, 16:09:49 pm »
Blagodaram

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
Одг: Ssangyong Actyon 200 XDi ??? Мислења.Помош!
« Одговори #3 на: 28 Ноември 2013, 16:22:45 pm »
na drugar tatko mu e uvoznik na istite i imaat eden za niv do sega nisto ne se pozalile samo pofalbi inace japonski motor vozi samo nez sto ... moze da prasam pa ke ti kazam 
Mercedes motor nosat Ssangyong terencite. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4 на: 28 Ноември 2013, 16:46:10 pm »
Изгледот неможе да го извади ни мотор од авентадор.

Отсутен david97

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 28 Ноември 2013, 16:48:11 pm »
Ima mercedes blok i glava i mercedes suspenzija...drugoto e korejsko :)  mi treba nekoj koj go imal ovoj terenec ili slicen so takov motor..pozdrav

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 28 Ноември 2013, 18:07:12 pm »
Тоа е овакво возило?

Се самоказнуваш поради некој грев во минатото па сакаш ова да го возиш? Мислам, знам дека за вкусови не се дискутира, ама ова е тотален недостаток на вкус :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен david97

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 28 Ноември 2013, 19:05:03 pm »
da takvo e samo ima mali izmeni na maskata napret.. i na interierot  vnatre... ova na slikata e model od 2006..no go nosi istiot motor... taa sto ja gleda priatelot e 2010 godina.. kolata  ja gleda eden prijatel.. pa zatoa prasuvam.. dizajnot na ssangyong ili go sakas ili ne.. treto nema... prasuvam za iskustvo dali nekoj go ima dosega proban.. za mehanikata prasuvam poepovekje.. pozdrav :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #8 на: 28 Ноември 2013, 19:14:15 pm »
Тешко дека ќе најдеш некој да те советува конкретно за ова. Ептен се ретки кај нас.

Отсутен david97

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 28 Ноември 2013, 19:20:19 pm »
konkretno ne no za motor sto go nosi... go ima i na kyron i na ponovite rexton so 141 ks e..go ima i na drugi modeli na ssangyong. :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #10 на: 28 Ноември 2013, 19:21:10 pm »
Појди кај Мите во овластениот сервис и направи со него муабет најубаво,ќе ти објасни што и како околу нив.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #11 на: 28 Ноември 2013, 19:24:42 pm »
Мене би ми било срам од срните на Китка да им се појавам со ова. За по град да не збориме....

Проблем имало во делот на лагери за различни места низ возилото. Све леви димензии , за кои ќе ти пукне жучка дур ги најдеш, со оглед на „спремноста“ на овластениот сервис, ова ако уште постои.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #12 на: 28 Ноември 2013, 20:43:05 pm »
татко ми има Rexton 2900сс 5 цилиндри турбо дизел , мерцедес мотор 120кс ( истиот што го има во Г класа и во Е класа 290тд ) , десега има поминато 150,000км без никакви проблеми , овој твојот е од понова технологија со комон реил , можам да зборам за ssangyong како марка...досега од мехника нема појавено никакви проблеми...редовни сервиси единствено и ништо друго...поголем зафат е тоа што е само досега еднаш сменета ламелата но тоа поради тоа што се возеше на доста лош терен....и мотор не испушта грам црн чад значи како нов да е...за механика немаш гајле ( барем на постариот мотор со бош пумпа што е, но веројатно и овие новите се добри )  е сега единствена маана е тоа што во внатрешноста се има појавено крцкање на пластиките пошто не се со квалитет како премиум марките...но тоа се решава само бара трпение и многу време...

Отсутен david97

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 28 Ноември 2013, 21:09:33 pm »
Voziloto e novo,proizvedeno e 2010 godina i ne e prodadeno i stoi na carinski terminal..zatoa prasuvam zatoa sto e novo i me privlece..cenata mu e 13200 e.

eve sliki od nego
http://www22.speedyshare.com/Mu3tA/download/DSC-0005.jpg
http://www22.speedyshare.com/HQDPK/download/ds.PNG
http://www22.speedyshare.com/Uyv6V/download/SSangyong.PNG
http://www22.speedyshare.com/gBnmd/download/sss.PNG

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #14 на: 29 Ноември 2013, 01:48:34 am »
Ја го возев ова, пред пар години:

Колку што се сеќавам, погонот беше прилично спремен за на терен, моторот го збореа дека е на Мерцедес итн итн... За вожња е огромно (очигледно нели :)), внатре се осеќа многу празно, шупливо и евтино, воланот е како кормило, и тоа е отприлика на што можам да се сетам. А да, ако не го исклучиш погонот на сите тркала, а се движиш бавно и во кривини, може да се штрецнат задните тркала :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.