Автор Тема: X Factor  (Прочитано 22002 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: X Factor
« Одговори #15 на: 28 Ноември 2013, 15:44:04 pm »
Она што ме одушеви е навистина огромен број на таленти. И уште подобро, Македонците ( осем оној лик од Неготино ) сите ужасно добри.

Мој фаворит е

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #16 на: 28 Ноември 2013, 16:27:44 pm »
Na vistinskite talentirani mladi muzicari ne im treba Simon Cowell da im kaze dali vredat ili ne.
Simon im treba na onie koi znaat nesto da ispeat i baraat shortcut do komercijalnata slava..ali ne i do otkrivanjeto na muzikata kako umetnost, kako alatka za samoizrazuvanje.

Ednive, pod kapata na X factor propustaat i ke propustat mnogu ...

Drugive..ke ja otkrijat muzikata vo vistinsko svetlo..kako duhovna besplatna hrana..nezavisno dali i kolku ke zarabotat nesto od nea ili ne.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #17 на: 28 Ноември 2013, 22:38:00 pm »
Специјално за S-16 :)

@Yarre Девојката растури...алал да и е :)

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #18 на: 29 Ноември 2013, 00:23:29 am »
Девојката на Јаре, беше на прошлиот Идол и стигна до финале и освои 5 место.

Незнам зошто не е дисквалификувана.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #19 на: 29 Ноември 2013, 00:31:11 am »
Зошто би била дисквалификувана? Не го освоила Идолот ниту е професионална пеачка па да биде дискфалификувана. Инаку и мене ми е девојката еден од фаворитите, како и малата Босанка од првата емисија.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #20 на: 29 Ноември 2013, 00:34:31 am »
Идол и Х Фактор се сосема различни работи, не глеам причина зашто не би пробала пак, кога веќе стигнала толку блиску.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #21 на: 29 Ноември 2013, 00:41:55 am »
Го подржувам стратро бидејќи и јас ја делам истата филозофија дека неможе од едно шоу да станеш пеач. Да земеме дека си супер талентиран и супер пееш се пријавуваш и победуваш. Што се случува потоа? Околу тебе има 1000 луѓе што ти работат се тргнувајќи од стајлинг, песни, настапи. Зад нив пак има менаџери што ги интересира само да имаат поголем профит од тебе. И одеднаш ти пееш нешто што е комерцијално, нема никакво значење за тебе ама е златна кокошка и носи многу пари. Не е тоа вистинската музика која се бара и почитува.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #22 на: 29 Ноември 2013, 00:48:15 am »
Не мораш да тргнеш по тој пат. Можеш да ја искористиш таа промоција и да пробаш да ја бутнеш музиката што сакаш да ја правиш. Мора ли да се шитнеш? Продолжи си по патот, не мораш да потпишуваш договори што не ти одговараат ако победиш.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #23 на: 29 Ноември 2013, 00:54:04 am »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #24 на: 29 Ноември 2013, 01:03:03 am »
Штом ги намирисаш тешко е а? Е тешко е. Кога ќе се понуди шанса, се гледаат вистинските уметници, оние со вистински интегритет. Лесно е да не бидеш комерцијала, ако немаш можност да бидеш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 29 Ноември 2013, 09:03:09 am »
Да се потсетиме дека меѓу целиот шунд на X-Factor и ним сличните манифестации има и вистински, вроден талент, кој се крие и само треба да се истакне.

Дечкото со криви заби од богу иза трегера што шитка мобилни..

Со задоволство го имам неговиот албум во кола и со задоволство го слушам. Всушност сега ќе си пуштам, со сабајлечкото кафе..

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #26 на: 29 Ноември 2013, 09:56:51 am »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #27 на: 29 Ноември 2013, 10:04:21 am »
Елитизмот е толку одвратна работа.

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #28 на: 29 Ноември 2013, 10:16:17 am »
Зошто би била дисквалификувана? Не го освоила Идолот ниту е професионална пеачка па да биде дискфалификувана. Инаку и мене ми е девојката еден од фаворитите, како и малата Босанка од првата емисија.

Идол и Х Фактор се сосема различни работи, не глеам причина зашто не би пробала пак, кога веќе стигнала толку блиску.

Што има врска дека не победила и дека се различни шоуа. Битно дека типката добила професионална помош, била на јавен настап и веќе го поминала тој WOW фактор од публиката како невиден талент. А сигурно некаде веќе си потпевнува за пари.

Ајде ако ви е проблем тоа што не победила. Еве ви го Иван (или како и да викаше) кој е победникот на македонскиот Идол.
Ене го сега прича српски и со брат му се невидени таленти!

Глупости во боја.

Исто така на приот “јас имам талент“ се имаше пријавено една од битола што беше Дипломиран професионален перкусионист. WOOOW каков талент, никој не ја има слушнато до сега.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #29 на: 29 Ноември 2013, 10:37:53 am »
Елитизмот е толку одвратна работа.

Seedno.
Vo pravo e.

Simon Cowell nemoze so 3 minuti ispeana pesna da kaze deka poproduktuven umetnik e onoj za koj Simon resil da odi ponatamu, a ne onoj koj bil odbien ili zavrsil vtor ili tret.

Ovie poslednive, kolku i da imaat potencijal i talent vo sebe ( sudejki po toa kolku se potresuvaat dali pominale ponatamu ili ne) moze nikogas poveke da ne pipnat muzika...ever...sto e navistina zalno.

Zosto?
Bidejki se prijavil na natprevar i nekoe si 3 cleno ziri go ubedile deka ustvari od ne vredi dovolno i deka ima podobri od nego?

Bullshit.