Автор Тема: Fiat Stilo 1.6  (Прочитано 8689 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Fiat Stilo 1.6
« Одговори #45 на: 18 Јануари 2014, 19:55:25 pm »
чиста работа

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #46 на: 18 Јануари 2014, 22:47:33 pm »
Не сум пишал одамна, инаку купени нови зимски гуми 205/60/R16 мислам дека беа марка "Mentor", инаку бидејќи светлото у гепек не ми работеше од кога ја купив отворив позади вратата да видам што е работата бидејќи не беше до сијалицата и испадна дека конекторот беше изваден. Кога го стаив конекторот покажуваше boot open на борд иако не беше отворен гепекот, пак го отворив и сецнав жицата за тој сензор бидејќи е тешка глупост. Сеа работи светлото, не покажува бут опен на борд кога е затворен, а покажува бут опен кога е отворен. Незнам колку е добро што исеков жицата али не ме замара сеа. :) Инаку плавата жица отиде :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас го имав истиот проблем. Сам го решив, ама макотрпно е решавањето.  Треба да ја однитуваш бравата од задната врата, внатре има два микропрекидачи. Еден е за светлото, друг е индикација „boot open". Едниот од тие два прекидачи е заебан. Јас најов соодведен од маус. Гледај да ја однитуваш бравата така да може пак да ја занитуваш (внимателно, пошто ако не успееш во ова - нова брава) ;) А, да, мислам дека на бравата пружината ми правеше најголем проблем при склапање :D  Среќно ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #47 на: 18 Јануари 2014, 22:53:27 pm »
Како си задоволен со Ментор-от? Со здравје да те служи, убава кола.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #48 на: 19 Јануари 2014, 02:09:28 am »
Цитат
Јас го имав истиот проблем. Сам го решив, ама макотрпно е решавањето.  Треба да ја однитуваш бравата од задната врата, внатре има два микропрекидачи. Еден е за светлото, друг е индикација „boot open". Едниот од тие два прекидачи е заебан. Јас најов соодведен од маус. Гледај да ја однитуваш бравата така да може пак да ја занитуваш (внимателно, пошто ако не успееш во ова - нова брава) Шмекерко А, да, мислам дека на бравата пружината ми правеше најголем проблем при склапање Cheesy  Среќно Шмекерко

Видов дека е премногу зае*анција да го поправам тоа внатре у брава, инаку незнам која е логиката ама од кога ја исеков плавата жица, работи светлото, не покажува ерор бут опен на борд кога е затворена вратата, а кога ќе ја отворам вратата покажува како што треба бут опен?

Цитат
Како си задоволен со Ментор-от? Со здравје да те служи, убава кола.

Па што знам не праам некоја разлика освен на изглед поубави се овие дека се нови  ;D инаку фала

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #49 на: 19 Јануари 2014, 09:07:12 am »
Цитат
Јас го имав истиот проблем. Сам го решив, ама макотрпно е решавањето.  Треба да ја однитуваш бравата од задната врата, внатре има два микропрекидачи. Еден е за светлото, друг е индикација „boot open". Едниот од тие два прекидачи е заебан. Јас најов соодведен од маус. Гледај да ја однитуваш бравата така да може пак да ја занитуваш (внимателно, пошто ако не успееш во ова - нова брава) Шмекерко А, да, мислам дека на бравата пружината ми правеше најголем проблем при склапање Cheesy  Среќно Шмекерко

Видов дека е премногу зае*анција да го поправам тоа внатре у брава, инаку незнам која е логиката ама од кога ја исеков плавата жица, работи светлото, не покажува ерор бут опен на борд кога е затворена вратата, а кога ќе ја отворам вратата покажува како што треба бут опен?

Не знам точно која беше логиката на работа, знам дека имаше некоја „извртена“ логика со двата прекидачи, само не ми текнува сега. Одамна го решавав проблемот. Провери евентуално светлото да не ти работи и кога е затвоена вратата, па да ти отиде и акумулаторот ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #50 на: 19 Март 2014, 14:32:17 pm »
По одредено време установив дека нешто не е у ред со ламелата и испадна дека и е време за мењање. Некои предлози што марка каде колку пари ? Ми спомнаа валео била ок . Бај д веј открив нова фиока покрај таа стандардната со рачка во колава, што не ни мислев дека е фиока (покажана на сликата доле), по грешка видов дека се отвара и служи најверојатно како фрижидерче зашо има решетка за вентилација. Јака ствар :) (црвеното е ново откриената нема ни рачка ни бутур, жутата е таа нормалната со рачка и све)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 19 Март 2014, 14:37:19 pm »
Да, тоа е разладуваниот glovebox :) Не го трескај, ќе ти се скрши :D

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #52 на: 19 Март 2014, 14:40:13 pm »
Колку време сум отварал долната фиока да зеам адаптер за плин никако не сум помислил дека тоа горе е фиока, ништо не укажува и кога еден ден го закачив со рака и гледам се подигна малце и викам леле и ова е скршено сеа нешто ќе се клати, тоа фиока. Ментални италијанци.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
Одг:
« Одговори #53 на: 28 Март 2014, 14:40:55 pm »
Дечки приметив 2-3 пати кога ќе свртам ептен нагло ми се пали светло за уље , а има уље таман , не тече нигде и пред пола година направен сервис. Any thoughts ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 28 Март 2014, 14:52:38 pm »
Терај! :) Уште од fiat 1300 не го решија тоа и тоа е... :) Чувај го уљето на максимум :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #55 на: 10 Јуни 2014, 14:21:23 pm »
Пред месец дена купени нови гуми Спортива 205/60/16 :) Со патики опремен и за лето и зима сега треба ламела да се мења :)