Автор Тема: Fiat Stilo 1.6  (Прочитано 8682 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
Одг: Fiat Stilo 1.6
« Одговори #15 на: 25 Ноември 2013, 20:55:25 pm »
извинување до Bifrost што не му честитав за аутото,со здравје и со арно да си го возиш.не ми беше поентата да му ја ругам колата и изборот,како што познативе експерти помислија,туку го видов делот за грешката со ербегот,а сликата со воланот е таква ко што е.извинување уште еднаш и се најдобро :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #16 на: 25 Ноември 2013, 21:12:03 pm »
Фала за сите честитки, нема потреба од извинувања секој има право да каже што мисли, некогаш е во право некогаш не, тука сме да дискутираме. Како и да е би ми требало информација за добри сервисери за фиат или пак продавница за делови, и помош како да видам кој тип на опрема има мислам незнам дали е динамик, актив итн?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
« Одговори #17 на: 25 Ноември 2013, 21:13:06 pm »
Со здравје да се вози!
New blood of old school

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #18 на: 25 Ноември 2013, 21:13:48 pm »
Одличен избор друже, стило со 3 врати отсекогаш ми било секси количе !
Со здравје да се вози и мерак да ти прави!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 25 Ноември 2013, 21:31:49 pm »
Фала за сите честитки, нема потреба од извинувања секој има право да каже што мисли, некогаш е во право некогаш не, тука сме да дискутираме. Како и да е би ми требало информација за добри сервисери за фиат или пак продавница за делови, и помош како да видам кој тип на опрема има мислам незнам дали е динамик, актив итн?
пиши ми број на шасија во ПП, ќе ти кажам точно што опрема е. Вака на прва, изгледа на Актив :) . А за продавници и сл, зависи што конкретно ти треба. Може и на старо, може и од овластен сервис  :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Fiat Stilo 1.6
« Одговори #20 на: 25 Ноември 2013, 21:47:33 pm »
Со здравје да си го возиш и к*р да не ти чуе!!!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #21 на: 26 Ноември 2013, 08:47:15 am »
Честито другар, со здравје да си го возикаш  :)

Можно е и повеќе од пола коли на форумов да се плеснати а да не знаеме  ;)
Исто и кај мене на Либрата не се слага 100% бојата на аирбегот со бојата на воланот... ама тоа кога ќе штракнам со блиц.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #22 на: 26 Ноември 2013, 23:52:32 pm »
Банална работа, инаку пред некое време почна да ми боботи едното тркало и да ми влече воланот у лево и десно кога ќе му текне, денес откривме дека размакот на дупките е поголем од што треба...и треба да купувам некои специјални штрафови што можат да издржат различни размаци? Мислење за дијагностиката ?

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #23 на: 26 Ноември 2013, 23:54:12 pm »
Убаво количе
You can sleep in your car, but you can't race your house.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 26 Ноември 2013, 23:58:29 pm »
Банална работа, инаку пред некое време почна да ми боботи едното тркало и да ми влече воланот у лево и десно кога ќе му текне, денес откривме дека размакот на дупките е поголем од што треба...и треба да купувам некои специјални штрафови што можат да издржат различни размаци? Мислење за дијагностиката ?
Централниот отвор е поглемата мака. Фиат има 58,1 види колкав е на бандашот. Размакот на штрафовите е 98, а ти веројатно имаш 100-ка на бандашите. Тоа не е толку голем проблем. Дури и да купиш офсет штрафови, ќе ти боботи без прстени (пиксни) за средување на централниот отвор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #25 на: 27 Ноември 2013, 01:25:08 am »
Не ми спомнаа ништо такво, утре како и да е идам да мењам и каиши и уље и да видам за бандашите дечкото рече само со штрафовите би се средило, да мењам па ќе обавестам :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #26 на: 28 Ноември 2013, 15:18:48 pm »
Напраен денес сервис, иначе сменив штрафови престана да боботи тркалото а воланот уште завлекува, треба на центрирање ваљда ќе видиме.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #27 на: 28 Ноември 2013, 15:59:52 pm »
стави го цел список сосе цените

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #28 на: 28 Ноември 2013, 16:16:15 pm »
Следниот пат, избегни го Селениа Голд, користи Селениа 20К.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #29 на: 28 Ноември 2013, 16:18:43 pm »
Списокот е тој а цените не се битни, ги оставив само фирмите од деловите зошто ме интересира само дали деловите се ок т.е. дали се квалитет или не, да ми каже некој да знам за следен пат зашто немам појма од делови за фиат :) Меѓувреме Симо ок, а другиве работи мислење?