Автор Тема: Fiat Stilo 1.6  (Прочитано 8791 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Fiat Stilo 1.6
« Одговори #30 на: 28 Ноември 2013, 16:20:58 pm »
Другото си е ОК, Gates каиши, SKF затегачи, све под контрола. Само маслото не ми праи ќејф, а и тебе нема да ти праи :) На пролет, смени го со Selenia 20K :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #31 на: 28 Ноември 2013, 16:28:12 pm »
Мене ќејфот ми е напраен само што ја купив колата, а за уље ако е ова 20к боље ќе биде следен пат :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 28 Ноември 2013, 17:48:23 pm »
Ќе ти тропкаат подизачи на палење, може побрзо да ти го снема од картер, а и 6 месеци макс. доста му се на Селениа Голд. Не е лошо уљето, само не е по спецификација за тој мотор. Тој е за пунтовци 1.1 и 1.2 од старите - кец и двојка ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #33 на: 28 Ноември 2013, 19:18:57 pm »
Така е симо голдот не е за тој мотор,јас би ти препорачал Selenia K одлично искуство со твојот мотор,на ладен мотор кога ќе запалеше работеше исто како да е загреан,доста добро подмачкување има на ниски температури,е сеа малце соленко е :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 28 Ноември 2013, 19:25:44 pm »
Да, јас тоа го користам во Стилото. Или KPE моментално (нешто помала потрошувачка на уље, а слична им е цената и иста градација).

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #35 на: 28 Ноември 2013, 19:40:18 pm »
Истото е тоа само има некој измени за катализатори и еко норми,сепак одлично уљенце

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 28 Ноември 2013, 19:44:00 pm »
KPE препорачано за турбашите, К за N/A :)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1408
« Одговори #37 на: 02 Декември 2013, 16:55:00 pm »
Во Аутомобиле користат К и за турбо моторите, иако пропишано е КРЕ.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #38 на: 02 Декември 2013, 16:58:08 pm »
Немаат KPE, затоа ставаат К...два сервиси и кај мене се става тоа, али за понатаму Selenia Abarth...
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #39 на: 02 Декември 2013, 17:15:17 pm »
Јас на бравото ставам wr селениа 5w40 и сум задоволен...многу помала потрошувачка на улје а има добро подмачкување.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #40 на: 13 Декември 2013, 16:32:58 pm »
Денски слики, бидејќи предходните беа крш  ;D

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #41 на: 13 Декември 2013, 22:25:26 pm »
Убаво убаво количе :)
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #42 на: 18 Јануари 2014, 19:07:09 pm »
Не сум пишал одамна, инаку купени нови зимски гуми 205/60/R16 мислам дека беа марка "Mentor", инаку бидејќи светлото у гепек не ми работеше од кога ја купив отворив позади вратата да видам што е работата бидејќи не беше до сијалицата и испадна дека конекторот беше изваден. Кога го стаив конекторот покажуваше boot open на борд иако не беше отворен гепекот, пак го отворив и сецнав жицата за тој сензор бидејќи е тешка глупост. Сеа работи светлото, не покажува бут опен на борд кога е затворен, а покажува бут опен кога е отворен. Незнам колку е добро што исеков жицата али не ме замара сеа. :) Инаку плавата жица отиде :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #43 на: 18 Јануари 2014, 19:30:17 pm »
Моја претпоставка е дека и пред да го купиш стилово го имало проблемов, арно ама за да го скријат проблемот го извадиле џекчето намерно, така да отиди кај авто електричар не би требало да ти побара многу пари за да го среди.. А може и изгор да биде.. :D

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #44 на: 18 Јануари 2014, 19:38:33 pm »
Па точна ти е претпоставката може нејасно напишав, некогаш у стилово се појавило тоа бут опен проблем со сензор и некој го извадил да не замара на борд, арно ама светлото не работи у гепек кога ќе го извадиш, ја го вратив конекторот и ја исеков жицата што е за сензорот што се појавува на борд и сеа си работи, а иначе ми рекоа цела брава треба да се мења за ова.