Гласање

Куќа или стан?

Куќа
72 (87.8%)
Стан
10 (12.2%)

Вкупно гласови: 82

Автор Тема: Куќа или стан?  (Прочитано 35968 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Одг: Куќа или стан?
« Одговори #105 на: 03 Јануари 2014, 00:55:20 am »
Јас помислив си испуштил Т :D
Башка дали 5% се станови поголеми од 50 квадрати. Тешка мизерија.
Абе стан под 120 квадрати не е стан...

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #106 на: 03 Јануари 2014, 01:00:16 am »
Сеуште има сељаци што ќе продадат огромни ниви на паразити кои ќе садат ГМО, САМО за да дојдат во скопје и да станат скопјани. Затоа и цената е таква.. сељачка.
Muabetot so seljacite od sekogas ne mi bil jasen.
Vo sekoja metropola ili glaven grad na drzava e normalna pojava luge od ostanatiot del od drzavata da se naseluvaat, a vo nekoi gradovi i od ostanatite delovi od planetata, sto e tuka cudno sto i kaj nas se slucuva istoto, i zasto site toa go spomnuvaat navistina ne mi e jasno.

Kolku narod imalo Skopje pred da pocnat da se naseluvaat "seljacite"?
Ke ostanelo edno golemo grad-selo kako i sto bilo porano.

Gi tera li nekoj starite Skopjani da gi prodavaat "krsovite" od kuki na tie sto se doseluvaat od strana - ne gi tera.
Tuku vo borbata za podobar zivot makata gi naterala da go otstapat mestoto na posnaodlivite i porabotlivite, jas barem taka gledam na situacijata vo Skopje.

Na prsti se da gi brois starite skopski familii sto steknale i zadrzile nekoe bogatstvo, ostanatite da ne dojdea "seljacite" da  im gi kupat placovite i izgradat najcesto 4ri katnici ke ziveea uste vo "krsovite" od kuki koi kako prvo ne gi ni lici da bidat takvi vo centralno gradsko podracje.

Ova e samo moe mislenje, sto i ne mora da bide tocno neli?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #107 на: 03 Јануари 2014, 01:02:51 am »
Сеуште има сељаци што ќе продадат огромни ниви на паразити кои ќе садат ГМО, САМО за да дојдат во скопје и да станат скопјани. Затоа и цената е таква.. сељачка.
Muabetot so seljacite od sekogas ne mi bil jasen.
Vo sekoja metropola ili glaven grad na drzava e normalna pojava luge od ostanatiot del od drzavata da se naseluvaat, a vo nekoi gradovi i od ostanatite delovi od planetata, sto e tuka cudno sto i kaj nas se slucuva istoto, i zasto site toa go spomnuvaat navistina ne mi e jasno.
На пример Виена, Љубљана...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #108 на: 03 Јануари 2014, 01:04:40 am »
Пример во соседна Бугарија никој не купува стан. Буквално молат и ги даваат ефтино (на тон).
Варна 25000 Еур 50 квадрата опремен со кујна, спална, гарнитура во дневна и еден голем плакар.
Не сум луд да лупам стан за 800-900 еур квадрат. Софија е 400-500 еур новоградба и гратис паркинг место (лично).
Грција сега 7500 еур Гарсоњера во Атина, 10000 еур во Солун во нова зграда.
Што понатака.
Скопје не е Америка, Софија ниту пак Солун или Атина.

Bugar razbraFmee...  :D

inaku za "seljacite"...
ne e problem nivnoto doseluvanjeto, problem e sto Drzavata/Opsinite/Urbanistite ne planiraat/pravat infrastruktura za plansko sirenje na gradot...
ko ke vi dojde "seljakot" za podobar zivot vo grad toj mora da kupi stan po taja cena nema druga opcija... skapo zemjiste so infrastruktura = skapi stanovi...
« Последно менување: 03 Јануари 2014, 01:22:58 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #109 на: 03 Јануари 2014, 08:35:39 am »
Zitel na Ljubljana nemas sansi da stanes iako imas Slovenski pasos, rekle lugjeto ne, i nema kupuvanje stanovi - kukji za lugjeto
koi ne se ziteli na Ljubljana.
Mnogu ednostavno, toa vazi mnogu odamna tamu.

Inaku za nova godina mi ja obija kukjata, a kaj komsiite vlegle na 1-vi sprat preku terasa, a mislam deka na lopovite
ne im e problem da vlezat i na 20 sprat. >:(

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #110 на: 03 Јануари 2014, 08:47:05 am »
E sega koj saka da gradi,
Plac-baraka se kupuva za 120.000 Evra Vlae, Kozle pa so ostatokot se gradi.

Со 120000 еур ќе земам 2 куќи на Флорида и ќе се преселам таму бе ! Што се овие цени. Скопје реално е 400-500 еур квадрат стан максимално.

Што е работава со Флорида, зашто се толку евтини:

http://www.zillow.com/homes/for_sale/Riverview-FL/pmf,pf_pt/6790_rid/27.81917,-82.263544,27.786979,-82.308991_rect/14_zm/

Баш пред некое време гледав куќи во Нов Зеланд, изгор скапи беа. Исто Канада и Австралија..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29790
    • CARclub.mk
Одг: Re: Куќа или стан?
« Одговори #111 на: 03 Јануари 2014, 09:18:53 am »
Пошто еднаш годишно ураган ти ја срамнуе куќата со земја и почнуеш од нула. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #112 на: 03 Јануари 2014, 09:27:40 am »
E sega koj saka da gradi,
Plac-baraka se kupuva za 120.000 Evra Vlae, Kozle pa so ostatokot se gradi.

Со 120000 еур ќе земам 2 куќи на Флорида и ќе се преселам таму бе ! Што се овие цени. Скопје реално е 400-500 еур квадрат стан максимално.

Што е работава со Флорида, зашто се толку евтини:

http://www.zillow.com/homes/for_sale/Riverview-FL/pmf,pf_pt/6790_rid/27.81917,-82.263544,27.786979,-82.308991_rect/14_zm/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Баш пред некое време гледав куќи во Нов Зеланд, изгор скапи беа. Исто Канада и Австралија..

Канада и Австралија не се споредуваат со Америка. Конзервативно општество и модерно не се споредуваат.

Присутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3082
« Одговори #113 на: 03 Јануари 2014, 11:34:20 am »
10000 еур во Солун во нова зграда.

Само не кажа во кое предградие, јас типувам на Ставрополи или до него. Цените во строг центар се околу скопските центарски цени (мал ринг)

Не зборете на памет.

Околу "сељаците" - мене не ми смета во мојот град да живее кој сака, но ми смета кога се понаша како кај него на нива. Секоја чест на исклучоци. И јас сум бил туристички во некој друг град негде низ Европа па секогаш сум се однесувал како домородците и сум се обидувал да не штрчам со ништо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #114 на: 03 Јануари 2014, 11:35:17 am »
Солун е околу 750еур квадрат. Надоле накај мадиња оди и до 350.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #115 на: 03 Јануари 2014, 11:36:31 am »
10000 еур во Солун во нова зграда.

Само не кажа во кое предградие, јас типувам на Ставрополи или до него. Цените во строг центар се околу скопските центарски цени (мал ринг)

Не зборете на памет.

Околу "сељаците" - мене не ми смета во мојот град да живее кој сака, но ми смета кога се понаша како кај него на нива. Секоја чест на исклучоци. И јас сум бил туристички во некој друг град негде низ Европа па секогаш сум се однесувал како домородците и сум се обидувал да не штрчам со ништо.

Подалеку од центар. Во центарот се поскапи. Нормално со МК пасош можеш да купиш само на сон. Грците се народ со принципи.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #116 на: 03 Јануари 2014, 12:36:17 pm »
А што ако ти кажам дека луѓе од овде со МК пасоши имаат таму хотели/куќи/станови ? :)
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #117 на: 03 Јануари 2014, 13:14:37 pm »
Da poslednive godini se kupuva bez problem.

Nemora pasos, porano vazese toa.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #118 на: 28 Јануари 2014, 16:24:41 pm »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1057019-Kat-od-kuka-od-110m2-so-dvor-na-VODNO

Sto mislite za stanov(kukata)?
Doaga so dvor i e na prizemje.

So mebel naesten kosta 195k a bez mebel samo so kujnata vgradena 185k.

Se isplati da se zeme?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #119 на: 28 Јануари 2014, 16:32:31 pm »
брат неможеш да знаеш со кого ке живееш, најлоша варијанта ти е тоа да знаеш! Два петела во еден двор не бива ;)
Стан во зграда е подобар избор него стан во куќа!
« Последно менување: 28 Јануари 2014, 16:43:25 pm achtung »